Søren Noah
Home | Tilbage | Kargaard | Storm | Pede Bass | Søren Noah | Christian | Plaschke
 

Søren Noah i øvelokalet på "Den Grå Skole" (1976)Jeg spillede med strikkepinde, tushpenne og grydeskeer på alt, hvad der mindede om trommer, siden jeg var en lille dreng. I skolen ku' jeg drive min dansklærer (borgmesterfruen Birgit Brejnrod) til vanviddets rand, når jeg hærgede skolebøgerne med små spontane trommesoloer ... Hun ku' blive ufattelig rød i ansigtet af raseri.

Jeg kommer fra en familie med klaver og en masse musik og sang. Fra jeg var 6 år gik jeg til dans i hele fire år, og når der var afdansningsbal eller juletræsfest, så hang jeg altid med næsen oppe på scenekanten og iagttog trommeslageren.

Det var simpelthen min største drøm at blive trommeslager !!

Min musikalske karriere startede først på Kalundborg Gymnasium, hvor min musiklærer Flemming Horn (ja, det hed han s'qu) opdagede, at jeg have "anlæg" for at spille trommer. Vi var nogle stykker, som fik lov at spille lidt i musiklokalet efter skoletid, optrådte på slap line i kantinen og ved skolekomedien - og i efteråret 75 spurgte Morten (Kargaard), om jeg ville være med i deres band. Jeg skulle erstatte Jan Heiberg, som flyttede til Jylland.

Noah live - konkurrencen i JUVI, 1977Og det ville jeg jo godt - men lige i starten havde jeg ikke noget trommesæt selv - så der blev skrabet penge sammen på alle mulige måder (bl.a. solgte jeg en kæmpe stor elektrisk racerbane !!). Jeg var sytten et halvt på det tidspunkt - og mit store idol på trommerne var Kasper Winding. Billedet herover er fra øvelokalet på "Den Grå Skole", hvor det hele startede i

Bandet blev sjovt nok opkaldt efter mig og blev lidt senere til "Witchbrew", idet der var et band i København (med bl.a. trommeslageren Ole Theill), som allerede hed Noah's Ark.

Jeg spillede i forskellige bands efter flytningen til København - bl.a. sammen med nogle af gutterne fra Kalundborg men også i flere andre bands. På et tidspunkt var der dage, hvor jeg øvede med 2-3 bands. Men pludselig mistede jeg helt lysten til at spille, og efter at trommerne havde stået stille oppe i lejligheden i Absalonsgade i et års tid, så solgte jeg dem.

Vi spillede musik med ungerne i mit arbejde på skolehjemmet, som en del af aktiviteterne der, og vi var også ude og spille. Med "børnebandet (Sidekick) spillede og underviste jeg på trommer, bas og keyboards.  En af de andre - Bente Engelund som er pædagog - spurgte en dag, om jeg ikke kunne tænke mig at spille bas på et hold på den Rytmiske Aftenskole, hvor hun var med på et sammenspilshold (soul/rock). Det blev til 2 sæsoner på det hold og så et skift til et andet hold (rock'n'soul, øvede), som manglede en trommeslager .

Og dette hold spillede jeg med siden februar 94 og frem til sommeren 2001. Som en hyggelig fritidsfornøjelse på lige fod med at gå til badminton el.lign. Jeg har stadigvæk ikke købt trommer igen - men låner mig frem. Vi har været ude og spille masser af gange under navnet "Less Pouls & The Horny Horns" - men det er en anden historie, som du også kan læse her på websitet.

I foråret 99 fik jeg den idé at lave websitet, som handler om Kasper Winding. Tingene udviklede sig hurtigt, og jeg har lige siden været "webmaster" på Kasper Winding's officielle website - jeg har mødtes med ham nogle gange i København, ringet sammen med ham og vi e-mailer ofte sammen omkring ting på websitet. Det går strygende - og websitet er utrolig besøgt især efter udgivelsen af Kasper's greatest hits i september 2000 ("Lidt til og meget mere"), hvor web-adressen står på coveret !!

Check selv: www.kasperwinding.com


mailbutt.gif (3002 bytes)