Kargaard
Home | Tilbage | Kargaard | Storm | Pede Bass | Søren Noah | Christian | Plaschke
 

kargaard_3.jpg (22444 bytes)
Kargaard (og Noah) i øveren på
Skolen ved Torvet (1976)

Morten Kargaard var absolut bandet's ankermand, indpisker og hoved-aflytter af kopi-numre. Desuden havde han nok også flest guitarsoloer - og han var IKKE (!!) en mester i pibeudkrads ...

Han gik på et tidspunkt til guitarundervisning hos Søren Bundgård i Svinninge (jo: ham fra Melodi Grand Prix og "Søren & Kirsten Sigsgård"). Søren spillede i et mere progressivt band på det tidspunkt (Troubadurix), har "total-gehør", er afsindigt musikalsk i enhver henseende. Men så lokkede altså successen og kronerne på Dansktoppen og som producer, komponist o.s.v.

Morten har gennem tiden også fået undervisning af Bjarne Roupé (tidl. EGBA, Radioen's Big Band og Bo Stief Band m.fl.) samt Jerry Bergonzi (en af hajerne fra jazz-miljøet i USA) - mens han studerede på Berkley og mødte sin japanske kone, Makiko.

Morten rystede hen ad vejen flere hjemmelavede numre ud af ærmet til Witchbrew - tydeligt inspireret af den musik, som vi hørte: Genesis, Jeff Beck, Cox Orange, Heavy Joker, Brand-X m.fl. Det blev mere og mere "fusionspræget" og førte for Morten's vedkommende til et liv indenfor jazz'en !!

Da Morten flyttede hjemmefra gik turen til kollektivet i Ubberup (Olievej). En "nedlagt" bondegård, hvor flere af gutterne var igennem: Allan Staunstrup, Claus Madsen, Claus Gyllund, Pia Davidsen, Marianne Ryttov m.fl. Det var noget værre noget - og der blev godt nok holdt nogle "tonga-parties" i Ubberup.

Han havde omkring det tidspunkt et chaufførjob i et byggemarked i Kalundborg. Udover det så har han vist aldrig gjort dagens gerning - med mindre det har haft med musik at gøre: spille, øve sig, undervise, blive undervist, komponere o.s.v. På et tidspunkt hjalp jeg Morten med at skrive en helvedes masse ansøgninger til fonde, legater m.v. - for at skaffe penge til en turné-rejse i Japan. Vi fortalte bl.a. om gode kontakter til kendte japanske musikere som "Tagashimo Hashi" - gud ved, om der er nogen der nogensinde har hørt om ham ...??

Men Morten og bandet KOM til Japan. De fik faktisk næsten 40.000 af en eller andet fond - og da de kom hjem, havde han en discman med til mig som tak for hjælpen med de 40 kilo !!

Morten har udgivet 3 CD'er med sit band "Morten Kargaard Group",som bl.a. tæller hans kone, Makiko, på eminente keyboards.

Stilen er skiftet lidt fra at være Pat Metheny og Weather Report orienteret til en mere personlig latin-brazil-jazz stil, som meget hviler i sig selv. Men at hans største inspiration som guitarist stadigvæk kommer fra Pat Metheny, det har han nu svært ved at løbe fra. Især den første og tredje CD er utrolig flotte.

I øvrigt har han spillet en hel del med svenskeren Peter Gullin og turneret i Sverige som fast sidemand i hans trio. Og han spiller vist stadigvæk lidt med sin egen trio også.

Og så har han og Makiko i foråret 99 fået en søn (Yuki = japansk ord for sne) og en mere (!!) lige efter nytår 2002 - og vores ven Niels Plaschke (Super-G Research) har udarbejdet et website for Morten og hans musik på web-adressen: www.mortenkargaard.dk. Tag og aflæg et kik !!

kargaard_1.jpg (21419 bytes)
Kargaard i øveren på
Rynkevangskolen ca. 1979