Websider UDEN knapper og topbanner


Problemet kan nemt løses ved at man inde i FP Editor opretter de nye sider, som altså ikke skal med på navigations-bjælkerne og ikke skal have automatisk banner i toppen (også kaldet "Shared Borders"). Klik blot på knappen med den blanke side yderst til venstre på værktøjslinjen, så får du en ny side, som du straks selv kan (skal) gemme, give filnavn og titel. Du kan straks arbejde med siden og give den indhold.

Bemærk at denne ny side i Editoren evt. straks vises med "Shared Borders" i toppen og ude til venstre. Det er lidt forvirrende, for disse ting vil aldrig kunne ses i browseren alligevel (idet siden ikke er "med" i stamtræet). Derfor kan du ligeså godt fravælge disse "Shared Borders" for den aktuelle side med det samme. Det gøres via menuen "Tools" dernæst punktet "Shared Borders". Lidt bøvlet, at man er nødt til at gøre dette selv for at kunne arbejde realistisk med denne side's layout. Læs evt. mere om "Shared Borders" her.

Bagefter så linker du "manuelt" til denne nye webside fra en anden side. Og husk at linke tilbage igen - så folk ikke ender på en blind vej !! F.eks. som jeg har gjort her nederst på siden.

EKSEMPEL:

Min egen hoved-side om Frontpage 98 er naturligvis oprettet med top-banner og den er med på navigations-bjælkerne, som du kan se. Denne side skal have en pokkers masse undersider med diverse informationer om forskellige dele af Frontpage 98. Denne side er een af dem !!

Alle de forklarende web-sider er så oprettet een efter een, mens jeg befandt mig i FP Editor på min hoved-side om Frontpage 98, hvor problemstillingerne på listen bagefter er gjort til links til de tilhørende websider.


HVIS du ønsker noget banner-agtigt øverst på disse sider, så skal du selv indsætte det "manuelt" - Frontpage gør det altså ikke. Jeg har f.eks. ikke noget øverst på denne side ... Blot overskriften og en "Horisontal Line" fra mit Frontpage Theme (som jeg selv har kreeret fra bunden).

PS: Men HVIS du indsætter topbanner "manuelt" så bliver det altså ikke udskiftet automatisk på disse sider, hvis du senere vælger et nyt "Theme" til dit website !! Med mindre disse sider (uden Shared Borders) alle er oprettet på grundlag af en skabelon med "side-neutralt" topbanner på. Hvis du HAR brugt en skabelon til det, så kan du nemlig blot  udskifte banneret i skabelonen en enkelt gang - og det vil så slå igennem på alle websiderne, som benytter denne skabelon. Men det er en anden snak.

Bemærk nederst MIN knap med teksten BACK, som jeg selv har indsat "manuelt" som link tilbage til hovedsiden. Du kan finde masser af "back-knapper" på Nettet (check mine links til dette) eller her på denne website i mit lille galleri med gratis knapper og anden grafik. Hvis du altså ikke laver det hele fra bunden selv ... det er sjovest og lidt mere besværligt !!

backbutt.gif (2193 bytes)