Charles Simonyi's lyst-yacht "SKAT"
(= 300 mio. kroner)


Disse billeder har jeg selv taget i København

"SKAT" ligger altid ved Amaliehaven, når den er i Kbh.

Og de sidste to af mine egne billeder er sjældenheder:


"SKAT" og "Le Grand Bleu" sammen ved Amaliehaven (Kbh. 2006)


"Rising Sun" og "SKAT" ved Amaliehaven (Kbh. 2010)
- og det er kongeskibet "Dannebrog" ovre til højre i billedet !

Disse har jeg fundet på nettet:

"SKAT" i svenske farvande

"SKAT" inkl. egen helikopter på bagperronen

Billeder og en spændende, længere beskrivelse af båden (engelsk website)

Mere om den indvendige side af SKAT (PDF-fil på engelsk)


Her bor Charles Simonyi (i området Medina ved Lake Washington nær Seattle, USA)
Næsten nabo til hans gode ven Bill Gates

Stort portræt af Charles Simonyi (på dansk) i fagbladet PROSA:
http://www.datamuseum.dk/site_dk/rc/csprosa/simonyi.htm

Om Charles Simonyi på WikiPedia: dansk eller engelsk


2002: Hjernen bag udviklingen af "Word & Excel" takker af
- og starter for sig selv :-)

Tilbage i 60'erne kom Charles Simonyi som 17-årig fattig programmør fra Ungarn til Danmark, hvor han fik job på Regnecentralen - og en dansk kæreste, som kaldte ham skat. Det blev dog ikke til mere med forholdet, men det vides ikke helt sikkert, om hans båd hedder "Skat" af den grund - eller om det er p.g.a. den høje danske ... skat (Simonyi er gift med en yngre svensk kvinde nu og stadigvæk meget glad for Danmark). Efter et par år flyttede han til USA, tog en uddannelse (eller to) og blev ansat hos Rank Xerox i nogle år. Derefter kontaktede han Bill Gates i det relativt nye firma: Microsoft, som i dag har over 55.000 ansatte - Simonyi blev ansat som nummer 40 i 1980.

Efter 21 år hos Microsoft, har Charles Simonyi fået iværksætter-trang. Chef-arkitekten bag blandt andet Office-programmerne Word og Excel tager flere patenter med sig fra Microsoft, og der skulle altså adskillige år før en af Microsofts første programmører, Charles Simonyi, fik taget sig sammen til at starte egen virksomhed: Intentional Software Corporation.

Nu er Intentional Software Corporation en realitet, og med det nye selskab ønsker Simonyi at levere programmer, der kan gøre det nemmere at udvikle software uden brug af traditionel kode.

Ifølge Microsofts stifter, Bill Gates, er Simonyi velkommen til at forfølge sine drømme om egen virksomhed, og han får sågar lov til uden slagsmål at tage flere patenter med sig fra Microsoft. Til gengæld får Microsoft lov til at forhandle om brugen af Intentional Software Corporations udviklede produkter før alle andre. Bill og Charles er bedste venner og bor ikke langt fra hinanden i det dyre Medina-kvarter ved Lake Washington udenfor Seattle.

Charles Simonyi (født 10. sept. 1948) er ifølge Forbes Magazine god for ca. en milliard dollars (2009) og stifter det nye selskab sammen med Gregor Kiczales, der er researcher hos University of British Columbia.

I sommeren 2002 var han igen i Danmark, hvor hans lystyacht "Skat" til 50 millioner dollars kunne ses udfor Amaliehaven i København. Det var skibets jomfrurejse, og i den anledning blev der holdt en større fest ombord med gamle venner fra Regnecentralen og en del andre fra det danske IT-jetset. Både høj og lav skal stadigvæk tage skoene af, inden man går om bord :-) - og "Skat" har lige siden besøgt København hver sommer.

Det siges, at Simonyi faktisk mere eller mindre har båden som base halvdelen af året (et flydende hjem og kontor), så det er ikke KUN legetøj. I 2005 var "Skat" nummer 42 på listen over "Verdens 100 største private lystyachter" med sine 233 fod (71 meter). Båden blev færdig i slutningen af 2001 på Lürssen-værftet i Bremen, og Simonyi havde selv stor indflydelse på konstruktion, design og indretning (moderne dansk/nordisk indretning). Skibet har en fast besætning på 16 mand året rundt ...

Rygterne siger også, at Charles Simonyi mest benytter helikopteren (som kan lande på skibet), når han skal frem og tilbage mellem skibet og lufthavnen, hvor han har en privat parkeringsplads til sit private Lear-jetfly i alle de byer, som han "plejer" at komme i. Og han kan faktisk flyve dem begge to selv. ... Og så har han været med en rumfærge ude "og vende" i det helt store cyberSPACE ... to gange !!


www.forbes.com about Charles Simonyi (2008)

  • Nummer 1014 på Forbes liste over verdens rigeste personer

  • Microsoft Corporation (det er her han har tjent sin formue)

  • Net Worth: $1,1 billion (godt en milliard dollars i formue)

  • Self made (har selv tjent sin formue - altså ikke bare arvet pengene)

  • Hometown: Medina, Lake Washington nær Seattle (ligesom Bill Gates)
     

  • Han blev gift med en 28-årig svensk pige i 2008, og de skulle vist ha' en lille i starten af 2011 :-)


Tilbage til forsiden af Noah's IT-website

Tilbage til Søren Noah's IT-nyhedsbrev nr. 19

.