IT-nyheder fra den store verden


Nyheder 2021

Skolestart mandag d. 4. januar 2021 - og vi fortsætter med online undervisning p.g.a. corona ...

Overlæreren trapper nu ned til 75% i arbejdstid og har bedt om ikke længere at undervise i grundfaget "Erhvervsinformatik". Så fremover bliver denne oversigt nok ikke længere opdateret. Alle informationer til mine elever kommer via vores læringsportal LECTIO.

Har i øvrigt besluttet at gå på efterløn til sommer, når jeg fylder 63 - altså fra 1. august 2021 efter 40 år som skolelærer :-)
 

Nyheder 2020

 • Corona-virussen sender mange hjem fra arbejde - inkl. skoler. Det betyder, at man skal være ekstra forsigtig, hvis man benytter Internettet til at klare sine normale arbejdsopgaver derhjemme. De IT-kriminelle ser det som en ny mulighed for fusk, svindel og hacking !
   
 • I forbindelse med "nedlukningen" af samfundet oplever mange butikker, at de ikke kan skaffe nok webcams og headsets ... både ansatte alle vegne og skoleelever skal pludselig arbejde hjemme og måske kommunikere med andre via computeren, så disse ting bliver købt og bestilt i stort omfang.
   
 • Apple har tabt en sag i retten i USA, fordi tusindvis af sure kunder i fællesskab har sagsøgt dem for at gøre deres iPhone langsomme med tiden. Apple har tidligere tabt en lignende sag - nu må de da snart holde op med det ...!
   
 • Danmarks el-forbrug vil stige med 20% i den nærmeste fremtid, når Google, Facebook og Apple åbner deres datacentre i Danmark. Og om 10 år vil IT (vores personlige brug, Internet og server-centre, streaming m.v.) bruge 21% af verdens samlede energiforbrug - hvilket er langt mere end den samlede flyindustri og flytransport til sammen ...!! Så der er al mulig grund til at tænke og udvikle ... GRØN TEKNOLOGI som er mere energibesparende - og teknologi som kræver færre ressourcer at fremstille, reparere og genanvende !
   
 • Rigtig mange ansatte (og elever) har arbejdet hjemmefra via computeren i lang tid p.g.a. corona-virussen. Og hjemmearbejde ved computeren er måske kommet for at blive ... I hvert fald er der rigtig mange gode erfaringer med det - det ene skal bare ikke afløse det andet. Det er stadigvæk utrolig vigtigt at være sammen med kolleger og kammerater ... men en gang i mellem kan det det være fint at arbejde derhjemme og evt. mødes "virtuelt" via computerskærmen (Zoom, Teams, Google Meet o.s.v.). Det vil der måske komme mere af i fremtiden ! Mange vil være glade for det - og andre er godt trætte af det.
   
 • WHO (Verdensorganisationen = World Human Organisation) blev stiftet under FN i 1948. Største bidragyder p.t. er USA med 15,9% af budgettet - næststørste bidragyder er ikke et andet land men Bill Gates (grundlægger af Microsoft) og hans fond "Bill and Melinda Gates Fonden", som yder 9,4% af budgettet. Trump har netop stoppet betalingerne til WHO ... vi må da virkelig håbe, at vi slipper af med ham ved valget til november .... (det gjorde vi !)
   
 • De amerikanske myndigheder er nu endelig (med en ny afslørende rapport i hånden) opsat på at skride ind overfor tech-giganterne Google, Amazon, Apple og Facebook m.fl. Årsagen er deres grove udnyttelse af deres monopoler på hver sit område - konkurrenceforvridende opførsel og ublu indsamling og handel med data om alle deres brugere for at skabe mere profit. Vores EU-kommisær Margrethe Vestager har kæmpet sine modige kampe i retssalene - men nu kan der (måske) endelig komme noget lovgivning, som kan give rigtige forandringer ...! Det er set før i USA i forhold til de første jernbaneselskaber og senere olieselskaberne.
   
 

Nyheder 2019

 • Margrethe Vestager blev så "ledende næstformand" i EU med ansvar for hele den digitale udvikling ... et kæmpe job. Og meget overraskende så beholdt hun også sit job som konkurrence-kommisær, hvor hun har vist sig særdeles kompetent de seneste år. Med store sager og bøder til f.eks. Facebook og Google o.s.v.

  I det "nye" job vil hun bl.a. især fokusere på kunstig intelligens og databeskyttelse samt andre ting.
   
 • Forskellige faglige organisationer i Danmark har allerede udtalt sig kritisk om Amazon og deres måde at behandle de ansatte på. De metoder går ikke hos os, hvor vi har rettigheder og overenskomster, som skal overholdes !!
   
 • Der bliver holdt voldsomt øje med det kinesiske firma Huawei på områder som bl.a. det kommende 5G-netværk, solceller og spionage/overvågning. Indenfor netværks-teknologi er de en af de helt store leverandører på verdensplan - og de er nr. 2 på salg af mobiltelefoner efter Samsung og foran Apple på 3. pladsen.
   
 • Både Samsung og Huawei er ude med nye mobiler, hvor skærmen er stor og kan foldes sammen på midten (koster mellem 12-17.000 kroner) ... gud fader bevares for noget skrammel. Gid man hellere ville bruge forskning og nogle penge på at sikre rent drikkevand til alle i vores verden ...
   
 • Facebook har droppet planerne om at opføre et kæmpe datacenter ved Esbjerg
   
 • Mini-computer: Folk fra University of Michigan (USA) har skabt en computer, som kun måler 0,3 x 0,3 millimeter - altså på størrelse med et sandkorn !! Minicomputeren kan f.eks. benyttes i sensorer, som indføres i kroppen til kræftforskning (kilde: Komputer.dk)
   
 • Foreningen Dansk Internet Handel (FDIH) har deres analyse for 2018 klar vedr. e-handel. Tallene viser bl.a., at danskerne handlede for 129 milliarder kroner på nettet i 2018 - hvilket er en fremgang på 14,7 mia. kroner. Desværre stiger andelen af handler med udlandet og ligger nu på 34%. Det er en kedelig udvikling samtidig med den generelle butiks-død i vores danske byer, hvor flere og flere butikslokaler står tommer. Grundene til at vi handler på nettet er: der er større udvalg (38%), det er nemmere (31%) og så selvfølgelig prisen (26%).

  I langt de fleste tilfælde betaler danskerne med deres Visa/Dankort - så det vil vi gerne beholde - selv om Jyske Bank forsøger at afskaffe det !
   
 • I 2019 landede der 43.000 pakker fra Kina (e-handel) ... om dagen !! Alt muligt billigt skrammel, som fragtes til Danmark med fly meget billigt p.g.a. nogle forældede regler. Og i 9 ud af 10 tilfælde bliver der ikke betalt moms - det er en unfair konkurrence, og der skal strammes op på det område fra myndighederne og EU.
   
 • Syv smarte tricks i Windows 10 som du måske ikke kender men kan få glæde af - f.eks. genvejen "Windowstast + D" som minimerer alle vinduer, så du kan se hele dit skrivebord :-)
   
 • 85% af de danske topledere frygter, at virksomheden bliver ramt af et dyrt cyberangreb - for et år siden var tallet kun 51% !
   
 • I 2017 blev Danmark ramt af 44.000 forsøg på hackerangrab OM DAGEN, men det er heldigvis kun en mindre del af dem, som når at gøre skade. I 85% af tilfældene sker angrebet via e-mail, som håndteres forkert af de ansatte. Det er nok, bare der er een der dummer sig ...
   


Margrethe Vestager

 

Nyheder 2018

 • IT-eksamen overstået i suveræn stil med hold 22x: Fem12-taller, syv 10-taller og fem 7-taller - samt et par mere rolige karakterer. En enkelt dumpede, og det var jo lidt "øv". Men virkelig et flot resultat for 22x !!
   
 • Så mange penge bruger det offentlige (stat, regioner og kommuner) på indkøb og drift af IT - læs nærmere her hos Computerworld
   
 • Kend forskel på processorerne i computerne - de forskellige modeller fra Intel, AMD, Snapdragon o.s.v. Læs nærmere her hos "Komputer for alle" !!
   
 • København's bycykler lammet af hackerangreb - læs mere
   
 • Tag screenshots på din computer - både Mac og Windows PC. Klik her og se hvordan - det er smart og meget nemt !!
   
 • Ransomware er en udbredt metode blandt IT-kriminelle. Du modtager en mail med et link eller en vedhæftet fil. Klikker du på linket eller den vedhæftede fil, så bliver du (måske) ramt af en ond virus, som låser (krypterer) dine filer, så du ikke kan benytte dem. Bagmændene forlanger nu "løsepenge" (ransom) for at låse filerne op igen ... Pas på med vedhæftede filer - de kan altså indeholde virus. Og de kriminelle benytter nu også PDF-filer og JPG (billeder) for at lokke folk til at klikke ...!!

  Der er jo ingen garanti for, at du får dine filer tilbage, selv om du betaler ... Løsningen er ALTID at have en backup af de vigtige filer - så er skaden til at overse :-)

   
 • Facebook er (endnu en gang) involveret i skandale og dårlig omtale, idet det er kommet frem, at mange millioner af deres brugere er blevet misbrugt og vildledt i forbindelse med manipulerede "fake news". Dels under den amerikanske valgkamp i 2016 (som Trump overraskende vandt) og det brittiske Brexit-valg !! Facebook er simpelthen blevet for stort og deres egen kontrol med det sociale medie er kommet helt ... ud af kontrol ...!!
  Læs mere hos "Computerworld" ... og mere endnu hos "Komputer for alle" !
   
 • Den amerikanske gigant Amazon er muligvis på vej med e-handel i Norden OG Danmark. Hvad vil det betyde for den danske e-handel ?? Nogle er bekymrede for at Amazon løber med hele omsætningen - Dansk Industri er ikke så bekymrede ... de tror på, at det kan booste hele den danske e-handel med denne nye aktør på banen.
   
 • Mange hjemmesider har blinkende reklamer som deres eneste indtægtskilde. Hvis du hører til dem, som klikker løs på dem - af ren og skær nysgerrighed - så burde du nok overveje det !! Google fortæller om en ny type reklamer, som kan være ganske skadelige at klikke på. Læs mere her hos "Komputer for alle" ... Selvom Google selv lever af det store reklame-cirkus, så opfordrer de bl.a. til at installere en ad-blocker ... og deres egen browser (Chrome) er blevet ændret, så den blokerer for en stor del af de skadelige reklamer.
   
 • Antivirus-programmet ... skal du betale for det eller vælge et af de gratis ?? Læs mere her ...
   
 • Danskerne køber musik, film, spil og e-bøger i stor stil på nettet. Faktisk brugte vi 2,5 milliarder kroner på det sidste år - og det er endda uden alle de faste abonnementer hos Spotify (musik), Netflix (TV og film) og Mofibo (e-bøger) ... 43% af danskerne har abonnement på een eller flere af disse streaming-tjenester.
   
 • Bogstavet å fejrer officielt 70 års fødselsdag i det danske alfabet i år. Bogstavet har været benyttet i det danske sprog i flere hundrede år, men blev først "rigtig anerkendt" ved sprog-reformen i 1948 - hvor det også blev vedtaget at navneord ikke længere skulle skrives med stort (f.eks. Fødselsdag, Gudstjeneste, Cykelsadel o.s.v.). Idag kan vi faktisk godt benytte bogstaverne æ, ø og å i web-adresser (f.eks. www.mærsk.dk) - selv om det ser lidt mærkeligt ud - men det er fortsat "forbudt" i e-mail adresser !
   
 • Og så dør begrebet "sortseer" snart - i hvert fald i forbindelse med TV-licensen. Folketinget har besluttet, at vi fremover ikke skal betale et girokort med licens 2 gange om året for dansk TV og radio. I stedet bliver beløbet simpelthen trukket via skatten. Alle over 18 år skal altså betale - uanset om man ser dansk TV eller ej. Men det er jo egentlig bare ligesom med så mange andre ting: biblioteker, motorveje, hospitaler o.s.v. Man betaler over skatten - også selv om man måske ikke bruger disse ting. Public service er et værdifuldt begreb for ethvert civiliseret samfund !!
   
 • På en alm. gennemsnitlig hverdag håndterer man i København's lufthavn 40.000 pakker fra Kina ... billigt lort til laveste pris. Der er ikke noget at sige til, at hovedgaden i Helsinge og Fårevejle ser uddød ud - butikkerne forsvinder bl.a. fordi vi handler på nettet i stedet for. Der er kun plads til Ali's Kebab og Røde Kors-butikken ... Trist og kedelig udvikling !!

  Støt dine lokale butikker, hvis du vil beholde dem !! Nethandlen FRA Kina steg (desværre) med 70% fra 2016 til 2017 ...
   
 • Fra sidst i maj vil en app kunne afløse det "gamle" papkort med engangs-koder til NemID. Men det er blot et tilbud - man kan fortsat benytte papkort, hvis man foretrækker det. Og det gør jeg faktisk. Apps på mobilen er ikke specielt sikre - det er nok lidt sværere at hacke et papkort :-)
   
 • Jeg er ret sikker på, at jeg personligt har brugt mere tid på at læse OM Facebook i aviser og på nettet end jeg har brugt/spildt inde i selve Facebook-appen ... :-)
   
 • En større undersøgelse har vist, at cyberkriminalitet (altså diverse kriminalitet på nettet) på verdensplan koster 7 millioner kroner ... i minuttet !!
   

Københavns bycykler hacket !!

 

Gavtyven fra Silicon Valley

 

 

 

Nyheder 2017

 • 2017 bød på megen kritik af de sociale medier og deres måde at håndtere fake news, hævnporno og demokratisk manipulation... især Facebook fik hug. Hvilken har gjort, at de er kommet med forskellige udmeldinger omkring disse ting - for at imødegå kritikken og undgå de værste modtræk fra politikerne !
   
 • Apple har indtil flere verdensrekorder ... de er det mest værdifulde firma i hele verdenshistorien. Og i 4. kvartal tjente de 119 milliarder kroner - efter skat. Ikke at det gør den store forskel, for de er jo ret gode til IKKE at betale skat. Til gengæld skærer de ned på produktionen af den nyeste iPhone X, idet folk ikke køber den i det tempo, som Apple havde regnet med. Den er simpelthen for dyr ...

  PS: Amazon.com haler efterhånden ind på dem og er nr. 2 på listen over mest værdifulde selskaber. Og Amazon's grundlægger og CEO Jeff Bezos er verdens rigeste mand.
   
 • Søren Noah skiftede i år (atter) webhotel ... det er en stadig kamp at holde fast på en leverandør, som understøtter Frontpage Server Extensions, som er nødvendigt, hvis man vil have glæde og gavn af de utallige muligheder i web-programmet Microsoft Frontpage, som jeg har benyttet i snart 20 år :-)

  Det nye firma hedder "GullestrupNet" og fungerer upåklageligt !!
   
 • Det er måske ikke nogen stor nyhed, men dog en lille bonus info: jeg er ret sikker på, at jeg har brugt mere tid på at LÆSE OM Facebook, end jeg faktisk har brugt på at være på Facebook. Og det meste har jo været mere eller mindre kritiske artikler vedr. det gigantisk sociale medie, som har givet verden både positive og negative ting ... Min egen mening er, at det har udviklet sig til et enormt spild af tid !!
   
 • Kæmpe hackerangreb i weekenden: Men hvad har hackernes motiv egentlig været?

  Weekendens globale hackerangreb fortsætter mandag, og systemer verden over er ramt af den såkaldte "wannacry"-ransomware. Europol undrer sig dog over hackernes motivation, da løsesummen er lille, og få betaler. Læs mere ...

  Maj 2017: Weekendens kæmpestore hackerangreb (WannaCry = ransomware) ramte flere hundredetusinde systemer verden over. Men hvad er egentlig motivet ?
  Læs nærmere hos "Computerworld" her !!

   

 • Ofte fortæller IT-firmaerne, hvilke sårbarheder og huller de har lappet i deres software, når der kommer en ny opdatering. Og det er egentlig ikke så smart - fordi hackerne er straks klar til at udnytte disse huller ... de satser simpelthen på alle de brugere som IKKE har installeret opdateringen (endnu). Det kaldes også for 0-dagssårbarheder og er det rene guf for banditterne. 200 0-dagssårbarheder er blevet undersøgt i en ny rapport. Se her hvor hurtigt de IT-kriminelle er til at angribe, når en 0-dagssårbarhed er blevet kendt. Læs mere ...
   
 • FDIH's årlige e-handelsanalyse (2016) er nu klar. FDIH = Foreningen af Dansk Internet Handel. Læs om rapporten her !! Omsætningen i den danske e-handel har nu passeret 100 milliarder kroner - men desværre ryger en trediedel lige til udenlandske butikker !
   
 • De største IT-firmaer foretrækker at lægge nye og kæmpestore datacentre i Danmark !! Det skyldes primært grøn vedvarende (vind)energi, stabil strømforsyning og rimelige priser. Og så en veluddannet arbejdsstyrke blandt danskerne.
   
 • Roaming-priserne i udlandet blev "nulstillet" i sommeren 2017. Til gengæld justerede de fleste mobil-selskaber i Danmark deres betingelser for brug af mobil-abonnementet i udlandet.
   
 • SPAM-mails har ellers ikke spillet den store rolle, efter at alle fik installeret spam-filtre på deres mail. Men nu er problemet voksende. En rapport fra Cisco (som laver routere) fortæller, at 65% af alle mails, som bliver sendt til virksomheder er spam. Det bliver altså til ca. 3.000 spam-mails i sekundet året rundt i hele verden !!

  IT-banditterne har naturligvis opdaget, at brugerne er det svage led i kæden - og i løbet af en travl arbejdsdag, så modtager de ansatte jo mange mails ... og det kan ske, at man "kommer til" at klikke på noget farligt. Spam-mails kan sagtens indeholde skadelige links og vedhæftede filer med malware (= skadelige programmer f.eks. ransomware). Også "AdWare" - som ellers blot burde vise reklamer  kan ændre på indstillinger i browseren, styresystemet og krybe forbi sikkerhedssystemerne ... Så pas godt på med, hvad du åbner og klikker på !!
   

 

 

Nyheder 2016

 • Oktober: Rigtig mange amerikanske hjemmesider blev "lagt ned" af et kæmpe DOS-angreb (Denial Of Service). Faktisk var det DNS-tjenesten "DYN" som konkret blev udsat for angrebet - og netop "DYN" styrer en masse hjemmesiders webadresse: Spotify, Amazon, Netflix, Twitter, PayPal, New York Times, eBay og utallige andre. Disse hjemmesider virkede altså simpelthen ikke, mens angrebet stod på og et stykke tid efter.

  En DNS-tjeneste sørger for at oversætte en alm. web-adresse (f.eks. www.dr.dk) til en IP-adresse - men denne tjeneste virkede udstyr altså pludselig ikke ... Og man har bagefter fundet ud af, at "bagmændene" bag angrebet havde inficeret flere millioner "enheder" med en virus med navnet "Mirai" som har installeret en bagdør, således at "enheden" bagefter kunne fjernstyres i et DOS-angreb. Enhederne omfattede især en masse udstyr og gadgets (printere, routere, mobiltelefoner, webkameraer, løbeure, intelligente badegte, køleskabe og termostater o.lign. dimser som alle er koblet på nettet ... Alle sammen har det til fælles, at sikkerheden på dem er utrolig lav. Det skal der ændres på i fremtiden, for ellers vil denne metode blive et voldsomt problem !!

   

 • Center for Cybersikkerhed i Danmark fortæller, at spionage mod danske virksomheder og myndigheder er en alvorlig og stigende trussel. Og at truslen kommer fra statslige eller statsstøttede grupper fra f.eks. Kina, Rusland m.fl. Læs mere hos Computerworld
   

 • Industriens Fond og en tidligere PET-chef (Mr. Sharp ?) skal udvikle sikkerhedssoftware, der skal beskytte danske virksomheder mod industrispionage fra hackere og fremmede lande som f.eks. Kina. Læs mere
   

 • I 2015 var Apple det selskab, som "lappede" flest usikre huller i deres software - tæt efterfulgt af Microsoft (se grafikken ude til højre). Apple bi'r også mere og mere mål for virus og hackere - simpelthen fordi der kommer flere og flere Mac-computere ude hos brugerne. Så bli'r det automatisk mere attraktivt for banditterne at udnytte disse produkter. Læs mere

  Det gælder især deres populære browser Safari samt styresystemerne til Mac-computerne samt iPhone/iPad. Læs lidt mere - og husk at opdatere !!

  NB: Oracle er firmaet som står bag "Java" - som altså også skal holdes opdateret. Installer f.eks. "Heimdal Security" som klarer den sag automatisk og gratis :-)
   

 • En stærk julehandel trak danskernes samlede e-handelsforbrug i 2015 op på 87 milliarder kroner. Ca. 60 milliarder blev lagt i danske netbutikker, mens udlandet stod for resten. Man mener, at næsten en fjerdedel foretages på mobile enheder (mobilos eller tablet). Alt tyder på at omsætningen i e-handel i 2016 for første gang vil runde de 100 milliarder ....
   

 • HUSK at du gratis kan downloade Microsoft Office-pakken (inkl. databasen Access undtagen til Mac ...), når du er elev på Knord !! Spørg evt. din IT-lærer om, hvordan man gør !
   

Nyheder 2015

 • Danskerne er trygge ved e-handel - og i tvivlstilfælde søger de informationer om butikken f.eks. i kundeanmeldelser, handelsvilkår eller om butikken er e-mærket, viser FDIH's nyeste e-handelsanalyse. FDIH er "Foreningen for Dansk Internet Handel" - altså de danske web-butikker. Læs mere
   

 • 6 ud af 10 danske virksomheder har været ramt af IT-kriminalitet indenfor det seneste år !!  Læs mere ...
   

 • Dine apps på din smartphone sladrer en hel del om dig til fremmede mennesker, som måske ikke burde vide disse ting om dig. Læs mere hos ComputerWorld - og hvordan du måske kan undgå det.
   

 • Læs Computerworld's test af den endelige udgave af Windows 10 - lige her
   

 • IT-kriminelle udnytter i stigende grad hullerne i Flash Player. En del af problemet er, at folk ikke får opdateret hurtigt nok til nyeste version af Flash Player. Selv om det er ganske gratis - læs mere her ! Og opdater til nyeste version her !!!
   

 • Hvis du vil prøve at lave din egen hjemmeside uden alt for svære programmer ... så prøv Wix, som her i sommer også er oversat til dansk. Det meste af det i hvert fald. Du kan lave virkelig flotte hjemmesider meget let - og gratis: www.wix.com uden at installere noget på din egen computer. Det hele foregår på nettet (ligesom med Facebook) - og det bliver liggende forever, indtil du evt. selv sletter det !!
   

 • Apple's nye super iPad Pro sigter især på erhvervslivet - og dens succes bli'r især afhængig af Microsoft's nye Office-pakke til OS-X og iOS (som stadig er et must inden for erhvervslivet). Læs mere  Kig også på nyhederne i den kommende Office-pakke, som skal spille sammen med Windows 10. Læs mere hos Computerworld !!
   

 • Erik Damgaard er ikke kun kendt for reality-programmet "Anni & Erik goes to Holliwood" - han stod (sammen med sin bor) bag store danske IT-successer som Concorde, C5, Axapta og Navision. Sidstnævnte blev i 2002 solgt til Microsoft, som VILLE have fingrene i programmet - og begge brødre blev milliardærer. Idag er Erik Damgaard "back in business" med et nyt økonomi-program kaldet Uniconta. Læs mere
   

 • Man kan ikke hjælpe alle - men alle kan hjælpe nogen ... !!

 

 

 

 

APRIL-MAJ 2015

 • Case-virksomheden for den kommende eksamenstid er (igen, efter nogle år) Lars Larsen's JYSK. Læs mere på emu.dk !
   

 • Hvad betyder "malware" (Malicious Software = ondsindede programmer) ... læs artiklen hos magasinet "Komputer for alle"
   

 • Microsoft vil fra 1. juni blokere for direkte vildledende og skadelige reklamer gennem deres "Malware Protection Center" og det såkaldte SmartScreen-filter i browseren Internet Explorer.. Det sker udelukkende for at beskytte brugerne mod f.eks. ondsindet kode o.s.v.  Læs mere her hos Computerworld - også om det kommende styresystem inkl. ny browser !
   

  • Deres velkendte browser er dog på vej til at blive afløst af en ny browser kaldet Edge når Windows 10 udkommer. Microsoft springer version 9 over - måske for at signalere, at der er tale om en markant opdatering ? Man vil især fokusere på sikkerhed, stabilitet og irritationen over 8.1 som skulle "fungere" på både smartphones, tablets og PC'er ... Personligt ser jeg frem til Windows 10, idet version 8.1 ofte giver mig knopper, når man arbejder på en ny bærbar UDEN touch-skærm !!! Jeg vil dog ikke installere Windows 10, før der er gået et godt stykke tid - og de værste fejl og mangler er blevet rettet ...!!

  • Læs mere om den kommende "Windows 10"

  • Firmaet udlover op til 15.000 dollars i dusør til folk, som kan afsløre og dokumentere fejl og sårbarheder i
    

 • Apple Watch er på banen ... men hvad skal vi dog bruge denne nye gadget til ?? Lad os nu bruge vores hårdt tjente penge på nogle vigtigere ting ...!!
   

 • De IT-kriminelle overvåger os og vil misbruge både vores penge og identitet. Og dem som skal holde øje med de kriminelle ... ja, de overvåger os endnu mere, selv om det for det meste også er ulovlig. Så det er ikke helt nemt at beskytte sig - men heller ikke umuligt :-)

  5 gode råd:
   

  • Installer et godt (og ægte) antivirusprogram. Flere af de gratis er fine: Avast, AVG og Avira

  • Brug firewall på din computer

  • Hold dine vigtige programmer opdateret

  • Brug din sunde fornuft

  • Lav ofte back-up af dine egne data

   OBS: Overvej også at beskytte din smartphone ... det er faktisk en lille computer, som benyttes til mange af de samme ting (netbank, e-boks, e-handel m.v.)
    

 • Forskere på det amerikanske Stanford University i Silicon Valley har lavet et nyt batteri, som kan lades op på 1 minut ... Og det kan genoplades over 10.000 gange mod kun 1000 gange for det nuværende lithium batteri, som vi bruger i vores smartphones. Det vides endnu ikke, hvornår batteriet kommer på markedet. Læs mere
   

 • Websitet finans.dk omtaler Bill Gates fra Microsoft, som en klog mand - og dygtig til at se ud i fremtiden ang. IT-udviklingen i hans bog "Business @ the speed of thought" fra 1999. Læs mere
   

  • Jeg har for nylig læst en bog af Bill Gates, som er 4 år ældre end den omtalte hos finans.dk - og jeg havde samme tanke ... han kunne simpelthen se 20 år ud i fremtiden´. Næsten alt hvad han beskriver i bogen "The road ahead" fra 1995, det er blevet virkelighed idag. Ikke dårligt !!
    

 • Og så er Søren Noah blevet bedstefar, idet AK & Tobias d. 29. april har fået en stor dreng på 4300 gram og 57 cm. TIL LYKKE til de nye forældre !!
   


Bill Gates III
 

 

 

AUGUST 2014 - siden har ligget stille noget tid p.g.a. jobskifte

 • Året's bedste tests og anmeldelser hos magasinet Computerworld - og deres 10 bedste guider fra året der gik !
   

 • Websitet TorrentFreak laver hvert år en Top 10 over de mest piratkopierede film - se listen her
   

 • Apple skuffede en del med deres nye iPhone 5 ... og især billig-udgaven, som ikke er særlig billig ! Test din viden om Microsoft, iPhone og Android i Computerworld's quizzer - deltag for sjov helt gratis her
   

 • Teknikken som hedder JAVA bli'r brugt mange steder på nettet - bl.a. i netbanken med nemID. Det er der svindlere, som prøver at udnytte. Læs denne artikel og undgå at blive udsat for svindel !
   

 • 14 dokumentarfilm du bør se (kilde: Computerworld) KLIK
   

 • Virus og malware på smartphones ... er det nødvendigt at tage det seriøst ?

  Jeps, siger sikkerhedseksperterne - det er kun et spørgsmål om tid, før vi ser de store ulykker ske. For kun 5% af smartphone-ejerne bekymrer sig om sikkerheden på deres mobilos. Vi bruger den efterhånden (næsten) lige som en computer, som vi har lært at beskytte med antivirusprogram og firewall o.s.v. Men telefonen er vi ligeglade med ... Personligt bruger jeg det gratis program AVAST, som har udviklet en app til Android-telefonerne. Kan downloades gratis !! Læs mere ... (Computerworld). Der udvikles en del på at putte alle vores kreditkort ind i telefonen - hvor nemt bli'r det så for hackere og andre banditter at snuppe vores pung op af baglommen ...??
   

 

:-) Søren Noah (IT-lærer)

Videre til nyheder før 2014

Tilbage

...