IT-nyheder fra den store verden


Nyheder 2016

 • Oktober: Rigtig mange amerikanske hjemmesider blev "lagt ned" af et kæmpe DOS-angreb (Denial Of Service). Faktisk var det DNS-tjenesten "DYN" som konkret blev udsat for angrebet - og netop "DYN" styrer en masse hjemmesiders webadresse: Spotify, Amazon, Netflix, Twitter, PayPal, New York Times, eBay og utallige andre. Disse hjemmesider virkede altså simpelthen ikke, mens angrebet stod på og et stykke tid efter.

  En DNS-tjeneste sørger for at oversætte en alm. web-adresse (f.eks. www.dr.dk) til en IP-adresse - men denne tjeneste virkede udstyr altså pludselig ikke ... Og man har bagefter fundet ud af, at "bagmændene" bag angrebet havde inficeret flere millioner "enheder" med en virus med navnet "Mirai" som har installeret en bagdør, således at "enheden" bagefter kunne fjernstyres i et DOS-angreb. Enhederne omfattede især en masse udstyr og gadgets (printere, routere, mobiltelefoner, webkameraer, løbeure, intelligente badegte, køleskabe og termostater o.lign. dimser som alle er koblet på nettet ... Alle sammen har det til fælles, at sikkerheden på dem er utrolig lav. Det skal der ændres på i fremtiden, for ellers vil denne metode blive et voldsomt problem !!

   

 • Center for Cybersikkerhed i Danmark fortæller, at spionage mod danske virksomheder og myndigheder er en alvorlig og stigende trussel. Og at truslen kommer fra statslige eller statsstøttede grupper fra f.eks. Kina, Rusland m.fl. Læs mere hos Computerworld
   

 • Industriens Fond og en tidligere PET-chef (Mr. Sharp ?) skal udvikle sikkerhedssoftware, der skal beskytte danske virksomheder mod industrispionage fra hackere og fremmede lande som f.eks. Kina. Læs mere
   

 • I 2015 var Apple det selskab, som "lappede" flest usikre huller i deres software - tæt efterfulgt af Microsoft (se grafikken ude til højre). Apple bi'r også mere og mere mål for virus og hackere - simpelthen fordi der kommer flere og flere Mac-computere ude hos brugerne. Så bli'r det automatisk mere attraktivt for banditterne at udnytte disse produkter. Læs mere

  Det gælder især deres populære browser Safari samt styresystemerne til Mac-computerne samt iPhone/iPad. Læs lidt mere - og husk at opdatere !!

  NB: Oracle er firmaet som står bag "Java" - som altså også skal holdes opdateret. Installer f.eks. "Heimdal Security" som klarer den sag automatisk og gratis :-)
   

 • En stærk julehandel trak danskernes samlede e-handelsforbrug i 2015 op på 87 milliarder kroner. Ca. 60 milliarder blev lagt i danske netbutikker, mens udlandet stod for resten. Man mener, at næsten en fjerdedel foretages på mobile enheder (mobilos eller tablet). Alt tyder på at omsætningen i e-handel i 2016 for første gang vil runde de 100 milliarder ....
   

 • HUSK at du gratis kan downloade Microsoft Office-pakken (inkl. databasen Access undtagen til Mac ...), når du er elev på Knord !! Spørg evt. din IT-lærer om, hvordan man gør !
   

Nyheder 2015

 • Danskerne er trygge ved e-handel - og i tvivlstilfælde søger de informationer om butikken f.eks. i kundeanmeldelser, handelsvilkår eller om butikken er e-mærket, viser FDIH's nyeste e-handelsanalyse. FDIH er "Foreningen for Dansk Internet Handel" - altså de danske web-butikker. Læs mere
   

 • 6 ud af 10 danske virksomheder har været ramt af IT-kriminalitet indenfor det seneste år !!  Læs mere ...
   

 • Dine apps på din smartphone sladrer en hel del om dig til fremmede mennesker, som måske ikke burde vide disse ting om dig. Læs mere hos ComputerWorld - og hvordan du måske kan undgå det.
   

 • Læs Computerworld's test af den endelige udgave af Windows 10 - lige her
   

 • IT-kriminelle udnytter i stigende grad hullerne i Flash Player. En del af problemet er, at folk ikke får opdateret hurtigt nok til nyeste version af Flash Player. Selv om det er ganske gratis - læs mere her ! Og opdater til nyeste version her !!!
   

 • Hvis du vil prøve at lave din egen hjemmeside uden alt for svære programmer ... så prøv Wix, som her i sommer også er oversat til dansk. Det meste af det i hvert fald. Du kan lave virkelig flotte hjemmesider meget let - og gratis: www.wix.com uden at installere noget på din egen computer. Det hele foregår på nettet (ligesom med Facebook) - og det bliver liggende forever, indtil du evt. selv sletter det !!
   

 • Apple's nye super iPad Pro sigter især på erhvervslivet - og dens succes bli'r især afhængig af Microsoft's nye Office-pakke til OS-X og iOS (som stadig er et must inden for erhvervslivet). Læs mere  Kig også på nyhederne i den kommende Office-pakke, som skal spille sammen med Windows 10. Læs mere hos Computerworld !!
   

 • Erik Damgaard er ikke kun kendt for reality-programmet "Anni & Erik goes to Holliwood" - han stod (sammen med sin bor) bag store danske IT-successer som Concorde, C5, Axapta og Navision. Sidstnævnte blev i 2002 solgt til Microsoft, som VILLE have fingrene i programmet - og begge brødre blev milliardærer. Idag er Erik Damgaard "back in business" med et nyt økonomi-program kaldet Uniconta. Læs mere
   

 • Man kan ikke hjælpe alle - men alle kan hjælpe nogen ... !!

 

 

 

 

APRIL-MAJ 2015

 • Case-virksomheden for den kommende eksamenstid er (igen, efter nogle år) Lars Larsen's JYSK. Læs mere på emu.dk !
   

 • Hvad betyder "malware" (Malicious Software = ondsindede programmer) ... læs artiklen hos magasinet "Komputer for alle"
   

 • Microsoft vil fra 1. juni blokere for direkte vildledende og skadelige reklamer gennem deres "Malware Protection Center" og det såkaldte SmartScreen-filter i browseren Internet Explorer.. Det sker udelukkende for at beskytte brugerne mod f.eks. ondsindet kode o.s.v.  Læs mere her hos Computerworld - også om det kommende styresystem inkl. ny browser !
   

  • Deres velkendte browser er dog på vej til at blive afløst af en ny browser kaldet Edge når Windows 10 udkommer. Microsoft springer version 9 over - måske for at signalere, at der er tale om en markant opdatering ? Man vil især fokusere på sikkerhed, stabilitet og irritationen over 8.1 som skulle "fungere" på både smartphones, tablets og PC'er ... Personligt ser jeg frem til Windows 10, idet version 8.1 ofte giver mig knopper, når man arbejder på en ny bærbar UDEN touch-skærm !!! Jeg vil dog ikke installere Windows 10, før der er gået et godt stykke tid - og de værste fejl og mangler er blevet rettet ...!!

  • Læs mere om den kommende "Windows 10"

  • Firmaet udlover op til 15.000 dollars i dusør til folk, som kan afsløre og dokumentere fejl og sårbarheder i
    

 • Apple Watch er på banen ... men hvad skal vi dog bruge denne nye gadget til ?? Lad os nu bruge vores hårdt tjente penge på nogle vigtigere ting ...!!
   

 • De IT-kriminelle overvåger os og vil misbruge både vores penge og identitet. Og dem som skal holde øje med de kriminelle ... ja, de overvåger os endnu mere, selv om det for det meste også er ulovlig. Så det er ikke helt nemt at beskytte sig - men heller ikke umuligt :-)

  5 gode råd:
   

  • Installer et godt (og ægte) antivirusprogram. Flere af de gratis er fine: Avast, AVG og Avira

  • Brug firewall på din computer

  • Hold dine vigtige programmer opdateret

  • Brug din sunde fornuft

  • Lav ofte back-up af dine egne data

   OBS: Overvej også at beskytte din smartphone ... det er faktisk en lille computer, som benyttes til mange af de samme ting (netbank, e-boks, e-handel m.v.)
    

 • Forskere på det amerikanske Stanford University i Silicon Valley har lavet et nyt batteri, som kan lades op på 1 minut ... Og det kan genoplades over 10.000 gange mod kun 1000 gange for det nuværende lithium batteri, som vi bruger i vores smartphones. Det vides endnu ikke, hvornår batteriet kommer på markedet. Læs mere
   

 • Websitet finans.dk omtaler Bill Gates fra Microsoft, som en klog mand - og dygtig til at se ud i fremtiden ang. IT-udviklingen i hans bog "Business @ the speed of thought" fra 1999. Læs mere
   

  • Jeg har for nylig læst en bog af Bill Gates, som er 4 år ældre end den omtalte hos finans.dk - og jeg havde samme tanke ... han kunne simpelthen se 20 år ud i fremtiden´. Næsten alt hvad han beskriver i bogen "The road ahead" fra 1995, det er blevet virkelighed idag. Ikke dårligt !!
    

 • Og så er Søren Noah blevet bedstefar, idet AK & Tobias d. 29. april har fået en stor dreng på 4300 gram og 57 cm. TIL LYKKE til de nye forældre !!
   


Bill Gates III
 

 

 

AUGUST 2014 - siden har ligget stille noget tid p.g.a. jobskifte

 • Året's bedste tests og anmeldelser hos magasinet Computerworld - og deres 10 bedste guider fra året der gik !
   

 • Websitet TorrentFreak laver hvert år en Top 10 over de mest piratkopierede film - se listen her
   

 • Apple skuffede en del med deres nye iPhone 5 ... og især billig-udgaven, som ikke er særlig billig ! Test din viden om Microsoft, iPhone og Android i Computerworld's quizzer - deltag for sjov helt gratis her
   

 • Teknikken som hedder JAVA bli'r brugt mange steder på nettet - bl.a. i netbanken med nemID. Det er der svindlere, som prøver at udnytte. Læs denne artikel og undgå at blive udsat for svindel !
   

 • 14 dokumentarfilm du bør se (kilde: Computerworld) KLIK
   

 • Virus og malware på smartphones ... er det nødvendigt at tage det seriøst ?

  Jeps, siger sikkerhedseksperterne - det er kun et spørgsmål om tid, før vi ser de store ulykker ske. For kun 5% af smartphone-ejerne bekymrer sig om sikkerheden på deres mobilos. Vi bruger den efterhånden (næsten) lige som en computer, som vi har lært at beskytte med antivirusprogram og firewall o.s.v. Men telefonen er vi ligeglade med ... Personligt bruger jeg det gratis program AVAST, som har udviklet en app til Android-telefonerne. Kan downloades gratis !! Læs mere ... (Computerworld). Der udvikles en del på at putte alle vores kreditkort ind i telefonen - hvor nemt bli'r det så for hackere og andre banditter at snuppe vores pung op af baglommen ...??
   

 

MAJ 2013

 

APRIL 2013

 • Apple's iTunes fylder 10 år. Og der er nu købt 25 milliarder musiknumre ... Læs mere !!
   

 • Unge bli'r stressede og ukoncentrerede af deres smartphone ... alle de små pauser forsvinder. Og mange er afhængige af at checke telefonen konstant og svare andre med det samme (selv midt i skoletimerne !!) Læs mere her ...
   

 • De nyeste Android-telefoner er nu blevet præsenteret. Se det hele her ...
   

 • Mobiltelefonen fylder 40 år - det er længe siden Motorola opfandt og sendte den allerførste model på markedet !
   

 • Facebook vil nu forsøge at "overtage" brugerfladen på din Android-telefon med deres nye app "Facebook Home" !! Læs mere ...
   

 • NemID har været udsat for ballademagere (hackere) - i dag kunne jeg faktisk hverken logge på netbank eller skat.dk !! Skam jer ...
   

 • ... men også "Rejseplanen" blev ramt - og nogle hos hackergruppen Anonymous holder åbenbart med lærerne i konflikten for tiden - for også Kommunernes Landsforening's hjemmeside (KL) blev ramt af hackerangrebet - så såkaldt DOS-angreb med tusindvis af zombie-pc'er involveret ! Læs mere ...
   

 

MARTS 2013

 • Efter Steve Jobs er Apple gået i stå ... mener mange. Læs mere ...
   

 • Microsoft's programmer (f.eks. Internet Explorer) har længe haft et dårligt ry i forhold til sikkerheden - men det gælder ikke længere. Microsoft-programmerne indeholder en meget lille del af de fejl, som man har fundet ... de største "skurke" er faktisk: Java, Adobe Reader og Flash Player - samt browserne Google Chrome og Firefox og ... iTunes. Læs mere ...
   

 • Pas stadigvæk meget på de såkaldte phishing-mails, som foregiver at komme fra f.eks. Skat og Nordea !! Læs mere ...
   

 • Efterfølgeren til Samsung's Galaxy S3 er på vej og hedder såmænd ... S4. Største forskel er mere arbejdshukommelse (RAM) og mulighed for 4G-forbindelse, ellers er der ikke så meget nyt under køleren. Du kan læse mere her hos Computerworld (for det ER jo en lille computer :-) Og de mener altså stadigvæk, at alle smartphones i et stykke tid fremover vil blive målt i forhold til denne (og iPhone 5) !
   

 • Sådan finder du det billigste mobil-abonnement
   

 • Firmaet INTEL har regnet sig frem til nogle store tal ... hvad sker der på Internettet i løbet af eet minut ??
   

  • Der bliver sendt 204 millioner e-mails (hvoraf 80% altså er spam)

  • Flickr viser 20 millioner billeder

  • Youtube viser 1,3 millioner videoklip

  • Wikipedia får 6 nye artikler

  • Amazon sælger for over 400.000 kroner

  • Se selv flere sjove tal her
    

 • 4 gode råd for IT-sikkerheden (læs mere her og hent de gratis programmer)
   
  • Antivirusprogram
  • Firewall
  • Opdatere de vigtigste programmer (kan ske automatisk)
  • Bruge sin sunde fornuft !!
    

Pas på PHISHING !!

 

FEBRUAR 2013
 • Browseren Firefox er kommet i helt ny version (brug den !!) - Google Chrome er opdateret og sikkerhedshuller er blevet lukket (sørg for at hente opdateringen) - og så bli'r utallige Mac-brugere for tiden bombarderet med skadelig software. Så det er med at passe på derude på nettet ...!!
   

 • Indbrud og svindel i danske netbanker er vokset voldsomt i 2012. Læs mere ... hvad er det der sker ?
   

 • Google åbnede 7. februar et dansk YOUTUBE site - det giver mulighed for at score "danske reklamekroner". Læs mere ...
   

 • Disse 7 fejl skræmmer kunderne væk fra din e-shop. Læs nærmere ... De fleste webshops loader f.eks. alt for langsomt !
   

 • Microsoft's egen tablet "Surface" med Windows 8 er nu blevet testet - læs dommen fra anmelderne !
   

 • Få nu (ganske gratis selvfølgelig) "Uddannelsesguiden" som app til din smartphone ... både til iPhone og Android ! Dermed bliver det nemmere for både unge og voksne at finde informationer om uddannelser og job. App'en findes ved at søge efter "ug" eller ”uddannelsesguiden” i App Store og Google Play.  
  Læs mere hos Undervisningsministeriet !!
   

 • Post & Tele Museet (som ligger i Købmagergade i København) har fra nu og til slutningen af skolernes sommerferie en udstilling om danskernes liv med computeren. En sjov og spændende udstilling, som du kan læse mere om her ... Der er gratis entré, butik i bunden og café-restaurant på toppen :-) Den permanente udstilling om postvæsenet er også sjov at se !
   

 • Mange flere sjove og alvorlige nyheder kan læses på http://www.politiken.dk/tjek/digitalt/
   

 • Og så har vi jo hørt, at selveste paven går af ... før tid. Over en milliard katolikker venter nu spændt på, hvem der bli'r det næste overhoved for verdens største religion. Nogle af os andre venter blot på den næste skiferie :-)
   

 

 

Surface Pro fra Microsoft

 

JANUAR 2013
 • Få et smugkig på Microsoft's velkendte Office-pakke årgang 2013, som bl.a. skal kunne køre på både iPad og Android samt selvfølgelig på Windows 7 og 8. Læs mere og kig billeder af de nye funktioner m.v.

  Office 2013 bli'r iøvrigt markedsført i en form for abonnement som alternativ til en engangs-pris. Læs nærmere om det ...!
   

 • GUIDE: Hvad skal man vælge ? hvis man skal anskaffe ny smartphone ... iOS (Apple's iPhone) eller Android eller Windows (8) ?
  Læs nærmere lige
  her !
   

 • Klog på tre minutter: Alt hvad du behøver vide om billed-filformater - klik her !
   

 • RYGTE: Om måske 4-5 måneder kommer Samsung med en ny Galaxy (S4) - og een af nyhederne bli'r en skærm, som man stort set ikke kan smadre ... læs mere her hos PC World !
   

 •  Microsoft sender 14. februar deres egen tablet "Surface" på markedet i Danmark - en konkurrent til iPad. Læs mere ...
   

 

 

 

DECEMBER 2012
 • Den gratis kontorpakke "Google Apps" (tidligere Google Docs) vil i fremtiden ikke være gratis. Læs mere ...
   

 • Digital borgerservice og digital forvaltning indenfor det offentlige vil gradvis vokse i de kommende år. Allerede nu er man nødt til at klare visse ting selv via nettet. Læs her hvordan kommunerne vil få danskerne til at selvbetjene sig selv !!
   

 • Man kan leje russiske hackere til forskellige former for ulovligheder på nettet. Og der er ligefrem en prisliste vedr. opgaverne - f.eks. kan man bestille at få hacket en e-mail-konto eller en Facebook-profil. Læs mere ...
   

 • Det er ikke så smaddernemt at tjene fede penge på at udvikle apps, som mange måske tror. Der er naturligvis gode historier som f.eks. den om nordmanden som lavede app'en "Wordfeud" som blev en kæmpe kassesucces for ham personligt. Men der er langt mellem den slags - både hos Apple og Androids ... læs nærmere om det hos Computerworld !
   

 • I Australien og USA er smartphones og tablets med Android-styresystemet mere udsat for malware (skadelige og kriminelle programmer) end alm. PC'er !
  Læs mere ...
   

 • Hvordan starter et hacker-angreb ??
  Ofte benyttes i første omgang oplysninger, som ligger frit tilgængelige på nettet !! Læs nærmere ...
   

 • Sidste nyt om digital borgerservice og forvaltning i det offentlige. Læs mere i Politiken ...
   

 • Politiken's gode råd om sikker juleshopping på nettet ...
   

Vær forsigtig i cyberspace !!

 

NOVEMBER 2012
 • Det' jo for sindssygt: Apple skovler flere penge ind end Microsoft, Google og Facebook ... tilsammen. Læs mere !!
   

 • Facebook flytter alle brugere over på krypterede https-forbindelser for at hindre banditter i at stjæle informationer via ubeskyttet wi-fi. Læs mere !!
   

 • 12 typiske fejl på dit website - sådan undgår du dem !! Læs mere ...
   

 • Der går (sandsynlige) rygter om, at Microsoft Office i begyndelsen af 2013 vil komme i app-versioner til både iPhone og Android-mobilerne. Læs mere ...
   

 • Tusindvis af Android-apps lusker informationer ud af din smartphone - læs mere !!
   

 • Danish App Award ... jo, det hedder det faktisk. Her finder du de mest trendy og smarte apps til iPhone og Android: læs nærmere !
   

Har du kontrol over dine apps ??

OKTOBER 2012
 • Sådan øger du sikkerheden på din smartphone ... Læs mere !
   

 • Sådan gør du din Android-telefon hurtigere og mere sikker end iPhone. Læs mere ...
   

 • Få dage efter lanceringen af Windows 8 er Microsoft klar til endnu en dans: "Windows Phone 8" - mobilstyresystemet som skal tage kampen op med Android-telefonerne og iPhone. Læs mere ...
   

 • Apple kan snart ikke være i Californien længere p.g.a. størrelsen på deres pengetank. Men det skyldes jo bl.a. deres slave-agtige udnyttelse af arbejdere i Asien og Østen. Tænk lige over den ... når du køber iPhone, iPad og iMac ... Måske har andre firmaer ikke bedre samvittighed - men hvis man (som Apple) gerne vil profilere sig på "god opførsel" ... så er der lang vej igen !
   

 • I dag (tirsdag 23. okt.) præsenterer Apple deres Mini-iPad ... Læs mere (hvis du altså har lyst). Det er en lidt mindre (skærm) og billigere udgave af deres store hit med iPad'en.
   

 • Microsoft er også ude nu med deres konkurrent til iPad'en - de kalder "Surface" og den kører med Windows RT som styresystem. Den mindste udgave koster omkring 3.000 kr. Læs mere ... Der kommer også en version med Windows 8 som styresystem - nok lidt dyrere.
   

 • Pas på gratis apps til din smartphone - nogle gange trækker de en masse informationer ud, som kan misbruges. En ganske ung hacker lavede en "falsk app" og scorede 17.000 personers PENGE. Læs mere ... Og lad være med at forsøge det samme, please !!!
   

 • Sammen med hold 23A så jeg i går (5. okt) en engelsk-sproget dokumentar om Steve Jobs - grundlæggeren og ikonet bag Apple. Og det var præcis på 1 års dagen for hans død - læs her lidt mere om, hvad det har betydet for Apple ...
   

 • Paul Allen - som grundlagde Microsoft sammen med Bill Gates i 1975 - har gennemgået den kommende Windows 8.
  Læs her, hvad han er kommet frem til !
   

  • Selveste Bill Gates har såmænd også udtalt sig om Windows 8 - læs her ...
    

  • Windows 8 kommer på gaden 26. oktober og vil herefter kunne købes installeret på nye computere.
    

  • Samme dag sender Microsoft også deres egen tablet-computer på markedet - kaldet "Surface" - som skal konkurrere med bl.a. iPad.
    

  • Og igen samme dag er der sørme dansk premiere på den nye James Bond film "Skyfall" ... de fleste af mine IT-elever kender layout-opgaven i tekstbehandling om Bond-bilen "Aston Martin DB5" ... Læs mere om den nye film !!
    

 • Der går rygter om, at Microsoft vil sende deres helt egen udgave af en smartphone med Windows 8 på gaden inden længe ...
  Ka' det mon passe ...? Læs mere ...
   

 • Danskerne er blandt dem, som har taget bedst imod Samsung's smartphone "Galaxy S3", som indtil videre har solgt over 20 mio. telefoner på verdensplan - hvilken gør den til den næstmest populære efter iPhone. Derfor bli'r danskerne også blandt de første, som får adgang til den kommende opdatering af Android-styresystemet - fra version 4.0 til 4.1 og det sker i små skridt i løbet af oktober. Så hold øje med din telefon, hvis du gerne vil have denne opdatering hurtigst muligt. Læs mere om hvad du får ud af det ...
   

 

SEPTEMBER 2012
 • Danskerne er vilde med at købe ting over nettet ... på deres mobiltelefon. Læs mere ...
   

 • Læs dommen (anmeldelsen) af den nye iPhone 5 hos magasinet Computerworld !
   

 • Sådan får virksomheden succes på de sociale medier - læs mere ...
   

 • Sådan vil fremtidens krige blives kæmpes (i cyberspace) - læs mere ...
   

 • Sådan kan din mobiltelefon holde strømmen længere - læs mere ...
   

 • Nyt kæmpe sikkerheds-hul i Android kan gøre, at du mister dine data: billeder, musik o.s.v. Læs mere ...
   

 • Pas på med "kædebreve" via mail - de indeholder meget ofte skadelige ting. Læs mere ...
   

 • Sådan ser den nye iPhone-5 ud - check it out (og køb en Android :-) Læs mere ...
   

 • Hvordan opdager du, at du bliver overvåget (digitalt) af din chef ?? Læs mere ...
   

 • Svindlere har "maskeret sig" som REMA 1000 og forsøger at lokke personlige oplysninger ud af folk - de lokker med, at man kan vinde en iPad. Men hop ikke på den - læs mere om fupnummeret her (kilde: TDC Sikkerhed) OBS: Hverken REMA 1000 eller Apple har noget med det at gøre !!
   

 • Bibliotekerne har oprettet en hjemmeside, hvor man kan tage små kurser (ganske gratis) i div. emner som Internet, e-handel, netbank, brug af smartphones & apps m.fl:
  www.ekurser.dk
   

 • Lidt nyt fra Danmarks Statistik:
  - 60% af danskerne over 65 år har en computer med Internet derhjemme !!
  - 18% af danskerne ordner bankforretninger på deres smartphone
  - 77% af familierne i EU har adgang til en computer derhjemme
  - ...og desværre vælger ca. 35% af de unge mellem 21 og 24 år at droppe en indbo/ansvarsforsikring. Dumt Bøv ...!

   

 • Vi tager den lige igen: fedt gratis antivirus-program til din PC ... AVAST. Nu også gratis til smartphones ... Jeg har selv benyttet i det i adskillige år efterhånden - og du kan besøge AVAST lige her: http://www.avast.com/free-antivirus-download  Fortæl om det til din moster og onkel !!
   

 • Apple har siden januar 2010 siddet tungt på tablet-markedet med deres iPad. Både iPad-2 og iPad-3 blev kæmpe succeser - men nu er konkurrenterne ved at komme i form til at kæmpe med Apple om førertrøjen. Samsung, Asus, HP, Dell, Sony m.fl. vil køre med den kommende Windows 8 - og så er der de forskellige med Android som styresystem ... der kommer en iPad-klon fra Google kaldet Nexus o.s.v. Læs mere ... Hvem er det, der truer Apple ??
   

 • Her er det nye vildeste IT-grej på forbruger-messen IFA i Berlin. Læs mere ...
   

 • Magasinet "Komputer for alle" ta'r dig i hånden og hjælper med at få hjemme-netværket op og køre på den gode og sikre måde. Læs mere ...
   

 • Bliv advaret når en Facebook-app høster dine data ... Med ny teknologi kan man som Facebook-bruger se truslerne mod sit privatliv fra Facebook-apps.
  Læs mere i en ny artikel hos magasinet Computerworld
   

 • 10 gode råd, når du skal købe bærbar computer til studiet (kilde: PC World)

 • Firmaer sender ulovligt "spioner" ind i din computer - læs mere ... (Politiken/tjek)
   

 • Så nemt er det at følge dine fodspor på Internettet (læs mere)
   

 • TRIST nyhed: musik-kæden TP-music er gået konkurs. Ærgerligt ! Og ærgerligt at boghandlerne forsvinder - i 1960 var der 700 boghandlere i Danmark. I dag er der kun 336 tilbage. Folk køber musik og bøger over nettet - der downloades ulovligt i stor stil. Supermarkederne sælger bestsellere til lav pris - og så er e-bøgerne på vej til Danmark. Endnu et slag i ansigtet på boghandlerne ...
   

 • Og så har IT-læreren købt 2 stk. Samsung Galaxy S3 til sig selv og sin søde kone ... Efter 5-6 år med Nokia N73 - en fantastisk telefon, som var helt i top den gang vi købte den. Men nu er den træt og skal skiftes ud :-)
   

 

 

 

AUGUST 2012
 • Så meget tjener Spotify på sin musiktjeneste - læs mere
   

 • Mac OS-X (Mountain Lion) mod Windows 8 - læs mere om kampen her !
   

 • ADOBE stopper udviklingen af Flash til mobilplatformen Android - surt show.
  Læs nærmere her, hvordan du kan beholde Flash på din Android ... eller overgive dig til HTML5
   

 • Utallige chefer indenfor det offentlige er så ufattelig dårlige til IT og den digitale omstilling, at det har katastrofale konsekvenser. Læs mere ...
   

 • Statistik på smartphones og mobiler: I Europa sælger Samsung bedst - primært deres Galaxy-serie - og på 2. pladsen ligger (stadigvæk) Nokia. Først på 3. pladsen kommer Apple's iPhone ... måske fordi mange Applefans afventer iPhone 5 ?
   

 • Så meget forurener du, når du benytter Facebook. Læs det her ...
   

 • Vent med at købe ny computer - der er store prisfald på vej, mener IT-eksperter. Læs mere
   

 • Check forskellene på Windows 7 og 8 - er det værd at opgradere ? Læs mere
   

 • Sådan beskytter du din smartphone mod virus, hackere og andet skidt. Læs mere
   

 • Fup på Internet bliver mere og mere omfattende, viser en ny rapport. Læs mere her, om hvordan du undgår den slags !!
   

 • Den næste version af Microsoft Office hedder 2013 - og den er lige på trapperne. Læs mere om, hvad vi kan forvente os af nyheder
   

 • Slut med HotMail - her kommer Outlook.com ... læs mere
   

 • Microsoft ejer HotMail-tjenesten - og de laver også et fremragende mail-program kaldet Outlook. I løbet af den kommende tid skal de to ting smelte sammen på www.outlook.com som skal være en voldsom konkurrent til Google's Gmail. Det er i hvert fald hensigten. Læs mere om fordele og ulemper ved dem begge.
   

 • 70% af danskerne mellem 16 og 74 år handlede på nettet i 2011. 91% af dem købte varer hos danske forhandlere.
   


Smukt ser det jo ud :-)
deres logo !!

Men de sakker bagud
i forhold til konkurrenterne,
som har afluret det meste ...

 


 

JULI 2012
 • Roskilde Festivalen eksperimenterer i år med de såkaldte NFC-chips i smartphones, som kan afløse såvel dankort som kontanter - læs mere
   

 • Her er alle de nye produkter fra Apple ... Og hvis du køber en iMac., så er du selv uden om det :-) Og tro endelig ikke at du kan bruge en iPad til nogetsomhelst i forhold til vores undervisning i IT ... Det er blot et fedt stykke legetøj !!
   

 • EU har nedstemt og helt droppet ACTA-aftalen. Det er en stor sejr for internet-aktivister, som har kæmpet imod og demonstreret o.s.v. Musik- og filmbranchen frygter, at udviklingen kan gøre det svært at bekæmpe piratkopieringen ... Læs mere hos Computerworld
   

 • Undgå at få din Facebook-profil hacket (kilde: magasinet "Komputer for alle") læs mere ....
   

 • De mest brugte fup-numre, som snyder dig på Facebook: læs mere ...
   

 • Ikke kun Microsoft men også Google har nu lavet deres eget udgave af en iPad - den hedder naturligvis noget andet, koster noget mindre o.s.v. Læs mere om den nye "tablet-computer" Google Nexus 7, som har 7 tommer skærm og kører på nyeste version af Android-styresystemet: 4.1 også kaldet "Jelly Bean" (Android 4.0 har også et sødt kælenavn: Ice Cream Sandwich). Magasinet Computerworld har også anmeldt den :-)
   

 • Og så må du ellers nyde friheden og den danske sommer - eller hvor du ellers kommer frem :-)
   


Legetøj for små og store drenge :-)
IT-nyheder - JUNI 2012
 • Test af den nyeste smartphone fra Samsung: Galaxy S3 ... klik her :-)
   

 • Året's 15 bedste apps til iPad - mange af dem er gratis ... bl.a. en som kan noget med Word, Excel og Powerpoint. Læs mere ...
   

 • Rygter:

  • Facebook vil udvikle deres egen telefon (FacePhone ?) evt. ved først at købe Nokia og ta' den derfra ... Lissom Google måske vil opkøbe Motorola ...

  • Deres aktier på Børsen i USA har ikke haft den medvind fra starten, som det var ventet ! Faktisk går det skidt.

  • Derfor har man nu fået øje på en ny målgruppe: børn under 13 år - fordi (som Facebook selv udtaler) "De er jo alligevel oprettet med egen profil på det sociale netværk, og ofte med forældrenes hjælp og fulde kendskab". Visse eksperter mener, at Facebook snart topper, og så vil det gå støt ned af bakke. Ligesom med Yahoo, som idag blot er en skygge af sig selv. Læs mere ...

  • Desuden vil de indenfor de næste par uger tvinge ALLE brugere til at benytte det nye design med "timeline" som ellers indtil nu har været valgfri.

  • JO, jeg elsker at hade Facebook :-)
    

 • Kampen mellem Apple's "iOS" og Google's "Android" - altså det grundlæggende styresystem til smartphones - udvikler sig ligesom i den generelle browserkrig. Som det kan ses på figuren her neden under, så har Apple's iPhone kun en lille med ret stabil andel af brugerne. Grunden er bl.a. selvfølgelig, at iOS udelukkende kører på Apple's iPhones - mens Android kører på en lang række forskellige smartphones fra forskellige producenter.
   

 • OBS: ... test og anmeldelser af 10 stærke smartphones - læs nærmere her !
   


Microsoft's adm. direktør
Steve Ballmer med deres baby "Surface"
- en konkurrent til Apple's iPad ??

Læs mere om den

IT-nyheder - MAJ 2012
 • VIRAL MARKEDSFØRING ... Læs her om de største virale succeser - ganske aktuelt i forhold til grundforløbsprojektet om "Elbiler i Danmark".
  Læs nærmere her hos magasinet Computerworld

   

 • PAS PÅ !! Du kan risikere, at din computer bliver smittet med malware (computervirus og andre skadelige ting), hvis du kobler dig på et trådløst net (WI-FI) f.eks. på et hotel el.lign - læs mere ...
   

 • Disse ting skal du vide, inden køb af ny bærbar computer - læs mere !!
   

 • Og så kommer den igen-igen-igen for 117. gang: helt ny TEST af de bedste gratis antivirusprogrammer - læs mere ...
   

 • Se hvilke "apps" til smartphonen danskerne er mest glade for - læs mere
   

 • En ny måling viser at browserne "Google Chrome" og "Microsoft Internet Explorer" nu ligger nogenlunde ens i udbredelse på verdensplan (ca. 32% til hver). "Mozilla Firefox" ligger på 3. pladsen (25%) og Apple's Safari scorer godt 7% af brugerne på 4. pladsen. Læs mere ...
   

 • Sådan snyder smarte svindlere dig på Facebook - se hvordan du undgår det
   

 • Så meget tjener hackerne - læs mere
   

 • Nu kan du downloade den nye version 4.0 af Microsoft's gratis antivirusprogram "Live Essentials". Læs mere her - og download programmet på dansk ganske gratis lige her
   

 • Mac-brugerne gider ikke rigtig installere sikkerheds-software på deres maskine (selv om det er vigtige nu end nogensinde). Læs nærmere om grunden til denne dumme fejltagelse ...
   

 • Kræv retten til dine egne personlige data !! Flere privatlivseksperter vurderer, at det ville forbedre beskyttelsen af privatlivet på nettet, hvis brugerne selv fik adgang til alle de data, der indsamles om dem. Læs mere ...
   

Det er forår og skoven er grøn !!

Og eksamen står for døren :-)

IT-nyheder - APRIL 2012
 • Advarsel til Mac-brugerne !!
  Ja, nu er den gal igen. Apple's styresystem (OS-X eller rettere "OS-10") til de mange (trendy) Mac-maskiner bli'r mere og mere udbredt - og derfor mere populære at angribe med malware/computervirus. Nu er det faktisk tvingende nødvendigt, at osse Mac-folket bekymrer sig om at beskytte deres computer. Sørg for at du er beskyttet med både firewall og antivirus - og brug hovedet !! Læs mere hos Computerworld ...
   

 • EU vil nu have strammet op i forhold til kriminaliteten på nettet. Dels vil man indføre hårdere straffe og dels vil man udbygge politisamarbejdet på tværs af grænserne med et fælles Cyber Crime Centre - læs mere
   

 • Hvem producerer flest PC'er i verden i øjeblikket ?
  1. HP (Hewlett Packard)
  2. Lenovo (tidl. IBM)
  3. Dell

   

 • En amerikansk test viser, at Microsoft Internet Explorer sluger MINDRE strøm fra din bærbare end de andre browsere: Chrome, Firefox o.s.v.
   

 • Prisen på dataoverførsel indenfor EU falder fra 1. juli i år - roaming-priserne således ikke overstige 6,50 kr per megabyte, og i 2014 skulle den falde til ca. 2 kr pr. MB. Normaltaksten har ellers ligget på omkring 20 kr. Læs mere hos Computerworld
   

 • Til gengæld lover DSB, at vi inden 1. juli i år kan komme endnu bedre på nettet i alle S-tog (nemmere og hurtigere) - og ganske gratis !!
   

 • Så mange gange har politiet aflyttet danskerne i 2011 - læs mere
   

 • Niels Brock's computere er af mærket Lenovo (tidl. IBM) - og de har nu fremstillet en glimrende tablet-PC - læs mere her !!
   

 • HOT: en ny smartphone-app kan fortælle dig, om der er hormonforstyrrende stoffer i div. pleje- og kosmetikprodukter. Det foregår simpelthen ved at man downloader app'en og så kan man med mobilens kamera scanne stregkodet på produktet og få information om skadelige stoffer - læs mere

  NOT
  : en anden ny app kan aflytte samtaler indenfor en afstand af 10-20 meter, hvis telefonens Bluetooth-funktion er tændt. Ikke lovligt iflg. dansk lov, mener en dansk IT-advokat. Læs mere (og husk at slukke for Bluetooth, når du ikke bruger det) ...
   

 

Rettidig omhu !!

Og farvel til Hr. Møller ...

IT-nyheder - MARTS 2012
 • ADVARSEL
  Hvis du bli'r ringet op af nogen, som udgi'r sig for at være fra Microsoft og evt. snakker engelsk, så skal du bare smække røret på. De forsøger at lokke vigtige informationer ud af dig - og Microsoft laver ALDRIG den slags opringninger til deres kunder !! Det er svindel og fup ... håber de får tandpine.
   

 • Hold din PC opdateret … automatisk og gratis !!
  Med de mange programmer på computeren kan det være en svær og tidskrævende opgave at holde dem alle sammen opdateret, og det gør det muligt at udnytte sårbarheder i computeren og installere ondsindede programmer (malware).

  Det er ikke nok at køre Windows Update automatisk, fordi kun 20% af de kendte sikkerhedshuller ligger i Microsoft’s programmer. Resten ligger i programmer som Chrome, Firefox, Adobe Reader, Flashplayer, Sun Java, Skype, Quicktime m.fl.

  ”Heimdal Security Agent” er et gratis dansk program, som kan holde øje med dine programmer og opdatere dem, når der er nye versioner og sikkerhedsopdateringer. Det hele foregår automatisk i baggrunden – skynd dig at installere dette program:
  https://www.heimdalagent.com/da/home

  OBS: desuden skal du naturligvis have både antivirusprogram og firewall installeret – begge dele kan sagtens fås gratis (lige her).

 • GOOGLE holder ekstra øje med informationer om dig fra 1. marts … læs mere

  Søgemaskinen vil i øvrigt ændre sig i den kommende tid, således at man straks bliver præsenteret for svar på søgeordene i stedet for (kun) en uendelig stribe links, som indeholder søgeordene. Spændende - men sikkert også med indbygget mulighed for manipulation som hos Facebook og andre IT-giganter. Læs mere om de kommende ændringer her: http://www.computerworld.dk/art/214937

 • Styresystemer
  Hvis man undersøger alle computere i verden, så kører næsten 92% med Windows.

  • Ud af alle disse Windows-brugere er det godt og vel halvdelen, som stadig kører Windows XP (som er over 10 år gammelt nu !!)

  • 38% kører med Windows 7

  • ... mens kun 8% benytter Windows Vista, som aldrig blev fantastisk populært, elsket eller udbredt.

   Andelen med XP falder hele tiden – og til gengæld vokser andelen med Windows 7. Naturligvis … alle private PC’er bli’r jo i dag solgt med Windows 7 installeret fra starten. Næste version fra Microsoft skulle vist nok komme på markedet i løbet af efteråret 2012. Jeg er ikke helt sikker på, om den kommer til at hedde ”Windows 8” eller hvad ... og i 2013 kommer også en ny udgave af Office-pakken, som vil bygge på noget af den samme brugerflade som "Windows 8" ...

 • Sikkerhed til styresystemet Android
  Uanset om de er gratis eller koster penge, så er de fleste af sikkerhedsprogrammerne til Google’s Android ikke effektive nok. En tysk test har haft fat i 41 forskellige apps til dette formål – og en af allerbedste er ”Avast Free Mobile Security” – som navnet antyder er den gratis og kan downloades på www.avast.com 

  Læs mere om problemet og testen på Politiken/tjek

 • Apple's nye iPad-3 er naturligvis blevet modtaget med lange køer rundt om i verden. Største forskel i forhold til iPad-2 er en forbedret HD-skærm (kaldet Retina), hurtigere dobbelt-processor, bedre kamera og mulighed for 4G-netværk (dog ikke i Danmark, hvor vi benytter andre radio-frekvenser). Har du en iPad-1 er der god grund til at udskifte den - folk med en iPad-2 bør måske vente. Kritikerne fortæller at den nye iPad (3) bliver meget varm under brug ... Personligt synes jeg stadigvæk, at det er noget frygteligt dyrt legetøj - og ikke særlig anvendeligt til seriøse opgaver !

 • Ulempen ved smartphones og tablets er jo, at folk bliver stressede, ukoncentrerede, uhøflige, syge og ... dummere. What's it all about ??
   

Pas på svindlere
på nettet !!


Heimdal-agenten


iPad-3 vil sikkert beholde
1. pladsen blandt tablets -
også på prisen.

IT-nyheder - FEBRUAR 2012
 • ADVARSEL
  Svindlere er begyndt at advare besøgende på bestemte websider om, at deres browser skal opdateres.

  Når man går ind på disse (bandit-)sider, vises der en advarsel om, at man bruger en forældet browser (eksempelvis Internet Explorer. Firefox eller Chrome). Derefter vises noget, der skal forestille et tjek af installeret software på PC'en.

  Hvis man klikker på linket til at opdatere, får man i stedet for den ønskede browser et skadeligt program. Sikkerhedsfirmaet GFI har opdaget, at programmet henter yderligere et skadeligt program, som det installerer – muligvis en trojansk hest, som kan fjernstyre din PC. Foruden at installere programmer fører websiden også videre til nogle spørgeskemaer.

  Anbefaling:
  Hent kun browseropdateringer på den ”almindelige” måde – f.eks. via Windows Update, hvis du benytter Internet Explorer o.s.v.

  Kilde: DK-CERT og TDC’s nyhedsbrev
   

 • Nyt fra Danmarks Statistik om e-handel samt Internet-adgang i hjemmene og meget andet: 75% af danskerne benytter netbank – 27% har søgt job på nettet (kilde: Danmarks Statistik, 2011) 91% af alle husstande/familier har en computer derhjemme, og ca. 89% har adgang til Internet i hjemmet - læs mere
   

 • Microsoft fortæller om planen med den næste Office-pakke - og flere detaljer er sluppet ud vedr. brugerfladen m.v.
   

 • Politiet dropper det skandaleramte POLSAG - systemet har løbende været ramt af forsinkelser. For halvandet år siden var budgettet overskredet med 100% - og i dag er det endnu mere. Det er mere end 8 år siden, at politiet satte gang i planerne om et nyt IT-system på tværs af politikredsene, men nu har justitsministeren besluttet at stoppe projektet, bl.a. p.g.a. masser af klager fra politiet på Bornholm, hvor systemet har været testet i nogen tid.
   

  • Læs alt om CSC/PolSag-skandalen trin for trin (artikler fra Computerworld).

  • CSC vil fyre op mod 500 ansatte og står til at betale ca. 8 mia. kroner i erstatning p.g.a. de forskellige fiaskoer med udvikling af IT-systemer i bl.a. Danmark og England ... Surt sonnyboy !

  • Niels Brock taber en masse penge i denne forbindelse, idet skolen havde en aftale om uddannelse af "politifolk" i at bruge det nye system. Men nu bli'r det altså ikke til noget.
    

 • Danmarks største televirksomhed TDC tjener 8 mio. kroner om dagen … læs mere ...
   

 • Trafikordførerne hos Socialdemokraterne, de radikale og Venstre mener, at der bør være gratis Internet (wi-fi) i alle tog !!
   

 • Microsoft købte Skype sidste sommer - læs her om, hvordan de vil udnytte programmet ...
   

 • De populære tablet-computere (som f.eks. iPad) belaster din krop og giver skader ligesom de "gammeldags" museskader. Bare på andre områder - læs mere her
   

 • Facebook beholder dine slettede billeder i årevis - selv efter 3 år ligger mange af de slettede billeder stadigvæk på det sociale netværk. Læs mere ...
   

 • En jura-studerende – Max Schrems – fra Wien forlangte at få udleveret alle data, som Facebook havde om ham – og han modtog et PDF-dokument på 1.222 sider. Og det er ikke en gang det hele, siger han. Læs mere på hans egen hjemmeside: www.europe-v-facebook.org
   

 • Greenpeace har kåret Google som det mest grønne (miljøbevidste) IT-firma. Deres nye kæmpe datacenter i Finland bli’r f.eks. kølet ned v.h.a. ganske almindeligt havvand … Læs mere !!
   

 • Større tryghed ved betaling i danske webbutikker med en ny løsning fra DIBS, som står for 80% af betalingerne online herhjemme. Læs mere !!
   

 • Hvornår er der nogen, der hjælper Joakim B. Olsen - den mand er jo ikke rask ...
   

Happy vinterferie !!

 

IT-nyheder - JANUAR 2012
 • Kandidat til ”Året’s IT-fuser 2011” ?? CSC skulle levere det nye IT-system ”PolSag”  til politiet, men det er stadigvæk voldsomt forsinket og CSC får bøder - CSC skulle også levere det nye IT-system EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem) til SKAT, som også er meget forsinket ... læs nærmere
   
  • Skatteministeren opgiver gæld hos borgere og virksomheder for 37 mia. kroner - bl.a. fordi EFI-systemet ikke er på plads endnu - læs nærmere
    
  • Her er årsagen til de mange IT-fiaskoer inden for det offentlige - læs mere
    
 • De bærbare computere vil udvikle sig ganske vildt i 2012 - se de nye trends her. Læs mere
   
 • Sådan færdes den typiske dansker Internettet - læs mere
   
 • Her er hackernes foretrukne arbejdsmetode i 97% af tilfældene - læs mere
   
 • Der kommer mere og mere ”malware” til Mac-computerne – altså computervirus, trojanske heste, spyware o.s.v. Læs mere
   
 • Mobilproducenterne opdaterer deres telefoner på forskellige tidspunkter. Læs her, hvornår du kan forvente Android 4.0 på DIN telefon.
   
 • Nyt om Facebook:
   
  • Facebook nærmer sig en milliard brugere i løbet af 2012 – hold da kæft en masse spild af tid, hvis man lægger alle minutterne sammen …
    
  • Iflg. den britiske avis The Guardian vil FACEBOOK i slutningen af maj blive børsnoteret i USA. Rygterne fortæller, at det vil ske til en værdi på 100 mia. dollars = ca. 560 mia. danske kroner. Crazy …
    
  • Hvad synes vi om overvågning på f.eks. Facebook ?? Læs mere
    
  • Databasen om DIG eksploderer på Facebook ... læs mere
    
  • 60 nye Facebook-apps blotlægger dit liv fra de største til de mindste detaljer ... Læs mere
    
 • Stærke kræfter blandt danske politikere vil skære ned på overvågningen af danskerne - læs mere
   
 • Så ofte kigger politiet i dine lognings-data fra mobilen og computeren - læs mere
   
 • 100 millioner adgangskoder blottet på nettet efter at flere store webtjenester blev hacket - læs mere
   
 • Bunkevis af nye topdomæne-navne til Internet er nu frigivet og til salg: www.sex.xxx o.s.v. Læs mere
   
 • Hvordan fungerer GPS-systemet ?
   
 • Er e-mailen forældet – eller er der masse af kræfter i den endnu ? Læs mere
   
 • Lenovo (som producerer bærbare computere) har nu erobret førstepladsen i Danmark foran HP - læs mere
   
 • Og lidt sjov: Valle & Volmer (Bonanza på dr.dk)
   

Til lykke
med EM-guldet !!


Samsung Galaxy 2

 

IT-nyheder - december 2011  

God juleferie !!

 

IT-nyheder - 7. november 2011
 • Computer-giganten HP (Hewlett Packard) vil alligevel ikke droppe deres produktion af PC'er ... Og det er kunderne glade for. HP solgte i 3. kvartal af 2011 hele 16,6 mio. PC'er og ligger dermed stadigvæk på en klar førsteplads foran Lenovo og Dell.
   
 • Sammenlign "Google Apps" og "Microsoft Office 365" - begge dele "i skyen" og helt gratis !!
  Læs nærmere ...
   
 • Få styr på sikkerheden på din egen computer !!
  Læs nærmere hos DR ...
   
 • Der er atter en falsk mail (såkaldt phishing-mail) i omløb, som giver sig ud for at komme fra skattevæsenet - men den prøver at narre dine koder fra dig !! Hvis du modtager den slags, så SLET den straks !!
  Læs nærmere i Politiken ...
   
 • Alt tyder på, at julehandlens store vinder er at finde på nettet. Folk er vilde med at købe julegaver online - men omfanget ville være endnu større, hvis folk følte sig mere trygge ... Læs nærmere
   

IT-nyheder - 6. oktober 2011
 • Steve Jobs døde i nat efter flere års kamp mod kræft - han blev kun 56 år og betegnes af rigtig mange som en af de mest innovative og betydningsfulde ledere i IT-industrien. Han trak sig i august tilbage som den magtfulde chef for Apple - men nåede altså kun at være "pensionist" i ganske kort tid !! Læs mere hos Computerworld ...
   
 • PHISHING ... Det er lykkedes "IT-skurke" at lokke koder fra folks NemID-nøglekort ud af dem (dumt bøv). Og bankerne advarer imod de hyppige forsøg på phishing ved at gemme sig bag SKAT, VISA o.a. populære kreditkort. Læs mere ... Jeg har selv modtaget en phishing-mail, hvor de prøver at få mig til at hoppe på noget med at "opdatere password til mit Visakort" ... men den gik ikke :-) Se selv her
   
 • Se her hvor mange danskere, der er direkte og voldsomt afhængige af nettet - de bli'r "dårlige" hvis de ikke er online !
   
 • SF's Ole Sohn bliver erhvervs- og vækstminister, og han skal bl.a. tage sig af hele IT-området i Danmark for den nye regering !! I Folketinget har de naturligvis deres egen IT-afdeling - læs her hvordan de nye politikere bliver udstyret og oplært i brugen af IT !
   
 • Der kom ikke nogen ny iPhone-5 ved Apple's show i forgårs - kun en mindre opdatering af iPhone-4 ! Læs mere ... Og se de første anmeldelser af den opdaterede iPhone-4S, som de kalder den ... Computerworld har testet det danske marked for de 10 bedste smartphones - se testen her ... Der er ca. 5% af verdens befolkning, som har en iPhone ... !!
   
 • Enhedslisten vil bl.a. bruge deres mange nye mandater til at jagte de store udenlandske IT-firmaer, som ikke betaler tilstrækkelig med selskabsskat i Danmark - det drejer sig f.eks. om Google, IBM, Facebook og andre, som sender næsten hele overskuddet ud af landet. Læs mere ...
   
 • Ved du egentlig, hvad Facebook bruger dine personlige oplysninger til ?? Læs mere om Datatilsynets spørgsmål til Facebook !! ... og du kan nu også læse Facebook's svar til Datatilsynet !!
   
 • COMON (IT-magasin på nettet) skriver: Så hårdt bliver danske webshops ramt af svindel - læs mere ...
   

IT-nyheder - 28. august 2011
 • GRATIS IT-SUPPORT: Morten fra Niels Brock's IT-afdeling hjælper med computer-problemer hver tirsdag og torsdag i frokostpausen. Du skal blot tage din bærbare med over i T-huset (ved kantinen) - op på 4. sal og finde lokale 404 for enden af gangen !!
   
 • Steve Jobs (56 år) stopper som øverste chef (og guru) hos Apple p.g.a. problemer med helbredet !! Se oversigten over alle årene her - og se billederne !! Den nye chef (CEO) har været Steve Jobs' højre hånd gennem en årrække (og vikar når Jobs var sygemeldt) - læs her, hvad Tim Cook vil med Apple.
   
 • - og der bli'r altså folketingsvalg torsdag d. 15. september ... HUSK at sætte dit kryds rigtigt, hvis du ellers har stemmeret !!
   
 • Internettet fylder 20 år i denne måned, selv om vi føler, at det har været der altid - læs mere hos magasinet "Komputer for alle"
   
 • Browser-krigen fortsætter: Firefox ligger nogenlunde stabilt, Internet Explorer falder (men fører stadig) og Google Chrome vokser voldsomt. Læs mere ...
   
 • En ny test afslører, at Internet Explorer 9 er den sikreste browser. Både Chrome og Firefox får smæk, når det drejer sig om at blokere for virus og anden malware. Læs mere om, hvad Microsoft gør bedre end de andre ...
   
 • Masser af gratis (lovlig) software på nettet
   
 • Digital forvaltning: regeringen (VK) vil tvinge alle danskerne til computeren, når de skal kommunikere med det offentlige. Slut med papirblanketter o.s.v. Læs mere ...
   
 • Mere om nyhederne i Windows 8 - det kommende styresystem fra Microsoft. Læs mere ...
   
 • Det forlyder, at HP (som er en af verdens førende producenter af PC'er) vil trække sig ud af PC-markedet og koncentrere sig om at levere software til især erhvervslivet ... det var noget af en overraskelse !!
   

Exit Mr. Apple = Steve Jobs

Spændende og nyttig læsning til sommerferien:
 
 • I takt med at Mac-computernes popularitet stiger, så bli'r de også mere populære blandt folk som laver virus, hacker og tjener penge på IT-kriminalitet. Læs mere her ... og her !!!
   
 • En nyere undersøgelse viser, at Microsoft's styresystemer benyttes på 85% af danskernes computere (resten fordeler sig primært mellem Mac-OS og Linux):
   
  • Windows XP: 31%
  • Windows Vista: 22%
  • Windows 7: 32%
    
  • På verdensplan sidder der dog stadigvæk Windows XP i 60% af alle maskiner - XP er endda den mest usikre af de 3 styresystemer fra Microsoft, som har gjort en stor indsats for at hæve sikkerheden.
    
  • Microsoft mener, at den almindelige IT-sikkerhed er i god fremgang i Danmark. Læs en status her ...
    
  • 90% af alle virksomheder er blevet hacket. Læs mere ...
    
 • Den kommende "Windows 8" (eller hvad den nu skal hedde): alt er forandret og bygger bl.a. meget på den trykfølsomme skærm, men kan også benyttes med tastatur og mus. Få et smugkig her ...
   
 • Microsoft omsætter for mindre i Kina end de gør i Holland ... mon ikke der snydes og piratkopieres lidt ?? 900 mio. kinesere har nu en mobiltelefon ...
   
 • E-mail og Facebook en kæmpe tidsrøvere på jobbet. Læs nærmere her på websitet comon.dk ...
   
 • Sådan vælger du den rette model til dit eget behov, når du skal købe ny bærbar computer: læs mere hos Computerworld ...
   
 • Fremover vil du modtage dine opdateringer til Adobe Reader helt automatisk - det sker for at øge sikkerhden, da PDF-filer i stor udstrækning benyttes til spredning af virus o.lign. Læs mere ...
   
 • De gratis antivirusprogrammer er nu mere udbredte end de store betalte programmer - og Tjekkiet er i front med bl.a. Avast og AVG. Læs nærmere ...
   
 • 3 ud af 4 danskere checker priser på nettet, før de beslutter om de skal handle på nettet eller i en alm. butik
   
 • Og så er der blot at sige: god sommer. Vi ses måske til august !!

 

 

13. maj 2011: Projekter, eksamen og ... snart sommerferie :-)
 
 • Som tidligere nævnt på denne side, så har Google arbejdet på en ny musiktjeneste - en konkurrent til Apple's iTunes. Læs mere her om hvad du kan vente dig !!
   
 • Test af 3 kontorpakker: Microsoft Office 2010 (halvdyr), Open Office (gratis) og Google Apps (gratis på nettet) - læs mere (Microsoft er iøvrigt på vej med en gratis Office-pakke på nettet ...)
   
 • Konsulentfirmaet Millward Brown har lavet en liste over de mest værdifulde "brands" i verden. Ikke så overraskende, at der er adskillige IT-firmaer i Top-10 ... På 1. pladsen ligger for første gang: Apple efterfulgt af Google. Andre i toppen er Microsoft, IBM, China Mobile - og Facebook ligger helt nede på 35. pladsen !!
   
 • Microsoft har købt Skype for over 8 mia. dollars - de vil bl.a. bruge i det forbindelse med deres xBox og spil via nettet. Og endnu en gang bli'r den danske IT-iværksætter Janus Friis forgyldt med en bunke penge - læs mere
   
 • Magasinet "Komputer for alle" har samlet en stribe gode, gratis værktøjer til Windows fra Microsoft
   

Læs gode bøger
i din ferie !!

1. maj 2011: IT-newz :-)
 
 • Er PC'en på vej til at uddø ?? - se dens mulige afløsere
   
 • Og hvordan går det så hos Microsoft, hvis PC'en er på vej ud ?? Ikke så dårligt: de solgte Windows-7 licenser for 22 milliarder kroner og Office-2010 licenser for 26 milliarder kroner ... på bare 3 måneder (seneste kvartal). Også Xbox (spil) tjenes der rigtig godt på. Så pengemaskinen er skam ikke gået helt i stå - selv om tallene handler om omsætning og ikke rent overskud. Det samlede overskud steg dog 31% i forhold til samme kvartal i 2010 og landede på: 26,4 milliarder kroner !!

  OBS: Apple tjente i samme periode - for første gang i 20 år - en lille smule MERE end Microsoft p.g.a. deres innovative produkter: iPod, iPhone og iPad m.v.

  PS: A.P. Møller-koncernen har kun een gang prøvet at tjene lige så meget ... men på et helt år (2010) !!

   
 • Test af iPad2 (fra Magasinet "Digital Foto")
   
 • Hvad mener folk om NemID ?? Læs mere her hos Computerworld ...
   
 • Regeringens IT-planer frem mod 2020 skuffer IT-branchen. Læs mere ...
   
 • Microsoft vil være mere "cool" end Google og Apple ... Smarte mobiltelefoner bli'r en af måderne - læs mere ...
   
 • EU er sårbar overfor cyber-angreb fra hackere, terrorister og IT-kriminelle. Læs mere ...
   
 • Også Steve Jobs fra Apple har en selvbiografi på vej ... læs mere om den !!
   
 • Tema i Illustreret Videnskab: HJERNEN (husk at tænde for den, når du ta'r i skole :-)
   
 • Telefoner fra Apple eller med Google's styresystem Android registrerer hele tiden, hvor du befinder dig og sender oplysningerne videre ... Læs mere om denne sag, som har rystet bl.a. EU-politikere ...
   


Steve Jobs (Mr. Apple)

 

16-4-2011: IT-nyheder that you can trust :-)
 

God påske !!

4-4-2011: More IT-news ... med mere :-)
 
 • Den kommende version 9 af browseren "Internet Explorer" fra Microsoft vil kun fungere med Windows Vista og Windows 7 - men altså ikke med Windows XP, som anses for at være forældet efterhånden ... læs mere
   
 • Efterfølgeren til Windows 7 kommer sandsynligvis til at hedde: Windows 8 og vil bl.a. indeholde det "bånd" med værktøjer oppe i toppen , som dukkede op første gang i Office 2007. Windows 8 burde komme på dansk i løbet af første halvår 2012.
   
 • Paul Allen og Bill Gates grundlagde Microsoft sammen i 1975 ... Men i en ny erindringsbog langer Paul Allen ud efter Bill Gates og beskylder ham for at være noget af en lumpen karl ... læs her hvorfor (eller læs erindringsbogen "Idea Man" som snart udkommer)
   
 • En hollandsk domstol har netop gjort det klart, man gerne må "låne" andres åbne trådløse netværk. Men du bryder loven, hvis du bruger en trådløs internetforbindelse uden tilladelse, vurderer en dansk IT-advokat. Se her, hvorfor det er ulovligt i Danmark ... læs mere
   
 • Du behøver ikke længere at installere en stor (og dyr) kontorpakke på computeren. De fleste opgaver klares glimrende via gratis webtjenester på nettet ... her er nogle af de bedste
   
 • ... Google Docs er en af mulighederne. Få styr på de skjulte superfunktioner, som kan gøre det endnu sjovere og hurtigere at anvende disse programmer ... læs mere
   
 • Google (igen-igen) er på vej med en konkurrent til Apple's musiktjeneste iTunes. Ifølge rygterne bli'r den nye tjeneste en slags socialt netværk centreret omkring musik, film og spil ... læs mere
   
 • Finanskrisen har faktisk været positiv for den danske e-handel (det er jo oftest billigere på nettet). Men også handel hvor private køber og sælger til hinanden er vokset voldsomt ... læs mere
   
 • Regeringen og Videnskabsministeriet har netop (marts 2011) udsendt den nye "Redegørelse vedr. IT- og telepolitik" - og her kan man faktisk læse en masse spændende tal og statistik om danskernes brug af al den nye teknik (IT, mobil og Internet m.m.). Du kan downloade PDF-filen med redegørelsen lige her :-)
   
 • Og så er der atter strandet en død hval i Jylland ... og den lugter rigtig grimt !!
   

 

7-3-2011: More phishing ... med mere :-)
 
 • Endnu et eksempel på phishing, hvor svindlere udgi'r sig for at være fra skattevæsenet og forsøger at lokke bankkoder m.v. ud af folk. Læs mere ...
   
 • Markedsvurderingerne (den anslåede værdi) for sociale sites tordner i vejret med trecifrede milliardbeløb. Økonomi-professor er ikke i tvivl om, at der er en dot-com-boble 2.0 på vej - ligesom i år 2000. Læs her hvorfor ...
   
 • I 2010 løb de samlede danske IT-investeringer op på knap 65 milliarder kroner. Det er højere end nogensinde før. Udgifterne går primært til (den konstante) udskiftning af hardware (computere, servere o.lign.) samt levering og services til smartphones - men har det danske erhvervsliv tilstrækkeligt udbytte af investeringerne ??
   
 • I Libyen har Moammar Gaddafi nu totalt lukket for Internettet ... landet er omgivet af en "firewall" så intet kan slippe ud eller ind ad den vej ... Forhåbentlig stopper det snart, så de stakkels mennesker kan få fred og ro ... og måske oven i købet demokrati !
   
 • Hvis du har styresystemet Android på din smartphone, så skal du være yderst forsigtig med de mange små "apps". Netop til Android er de nemlig ofte temmelig usikre - læs nærmere ...
   
 • 1. april stiger portoen for et almindeligt brev hos Post Danmark fra 5,50 til 8 kroner !!
  Og det er ikke en aprilsnar :-)
   

www.skat.dk

2-3-2011: Let's go phishing :-)
 
 • Som vi talte om i P-klassen i går, så er problemet med "phishing" stadigvæk voksende - også i Danmark.
   
  • Phishing = man FISKER efter folks personlige og hemmelige oplysninger ved at SNYDE og lokke folk til at aflevere disse oplysninger selv. Udtrykket er sat sammen af de 2 ord phony (= snyd, svindel og humbug) og fishing (= fiskeri. Man lokker folk f.eks. ved at sende dem en mail, som ser troværdig ud - f.eks. fra et stort IT-firma, en bank el.lign. og man bli'r bedt om SELV at opgi' brugernavn, adgangskode, pinkode, cpr-nummer o.lign. - ellers vil ens bankkonto, kreditkort, mail eller andet ikke længere fungere ...

   Man skal aldrig hoppe på den slags !
   Seriøse firmaer be'r ALDRIG om den slags oplysninger via mail !!
   Lad være med at gøre, som der står i mailen - slet den straks !!!
    
  • Phishing benyttes mest til svindel med folks kreditkort-oplysninger eller folks identitet: navn, adresse, cpr-nummer o.lign.
    
  • Et spritnyt eksempel på phishing i Danmark kan du læse nærmere om lige her - det gælder snyd med de meget populære kreditkort Mastercard og Visa ...
    
 • Malware spredes nu primært gennem PDF-filer !
  Det forventes at smittede PDF-filer vil udgøre 76 pct. af de målrettede virusangreb i midten af 2011. Tidligere har det især været filer fra Word og Excel, som har været mest benyttet til spredning - læs mere ...
   

Beskyt din PC
- på den fede måde ...
d.v.s. GRATIS !!


 

18-2-2011: IT-sikkerhed m.v.
 
 • Mine 1. årshold skal efter vinterferien arbejde med emnet "IT-sikkerhed", så der er i dag og de seneste gange en del nyheder indenfor dette område:
   
  • Den hurtige revolution i Egypten benyttede sig i stor grad af den nye teknologi: SMS, Facebook, Twitter o.lign. Læs nærmere om, hvordan Mubarak & Co. simpelthen lukkede for Internet, da de opdagede det ...
    
  • Antivirus-programmet Avast er (atter) valgt som det bedste blandt de gratis programmer. Læs nærmere her hos magasinerne Computerworld og PC World
    
  • SPAM-mails udgjorde i hele 2010 89% af alle mails i verden ... I Danmark var tallet 80% i januar 2011, og det faktisk et pænt fald i forhold til januar 2010, hvor andelen af spam i Danmark var på 95% !! Faldet skyldes nok, at man i december fik skovlen under 3 store "botnet", som blev brugt til automatisk udsendelse af spam.

   Hvordan beskytter man sig ?? ... følg med i IT-timerne den kommende tid :-)
    
  • Bl.a. Microsoft vil gerne blokere for adgangen til Internet for de computere, som er smittet med virus. For at beskytte resten af os - og gerne få alle til at beskytte sig med antivirus o.s.v. Det vil også være en god idé, hvis Internetudbyderne gør en større indsats på dette område ! Læs mere ...
    
  • Så mange fik rippet deres bankkonto i 2010 af Internet-svindlere ... men der er trods alt tale om et fald i forhold til året før. Læs mere her - kan NemId får en del af æren for det ?
    

 • En masse eksperter har"Mobile World Congress" i Barcelona kåret verdens bedste smartphone - læs mere ...
   
 • En gang var GPS kun noget med at finde vej fra A til B ... læs her om de mange nye anvendelser af GPS-teknologien
   
 • Samfundet går glip af kæmpe besparelser, fordi alt for mange danskere er for dårlige til IT. Læs nærmere om, hvordan staten vil rette op på dette ...
   

14-2-2011: IT-ferie ...
 
 • DU BLI'R LISSOM DEM DU GÅR SAMMEN MED ... og nogle gange er det faktisk dårligt for dig:

 • RETTIDIG OMHU betyder, at du er "i god tid". Også på denne Valentine's Dag:


 

 
28-1-2011: Flere IT-nyheder ...
 
 • Nogle af de mest utrolige tal fra 2010:
   
  • Der blev sendt 107 billioner (107.000.000.000.000) mails. Over 89% af dem var spam ...
  • Der blev oprettet 21 millioner nye hjemmesider ...
  • Der er nu 2 milliarder mennesker, som surfer på nettet (stigning på 14% i forhold til 2009)
  • Der er 5 milliarder mobiltelefoner i brug ...
  • Browser-krigen: 47% af hele verden bruger Microsoft's Internet Explorer, 30% bruger Firefox, 15% Google Chrome - og Safari/Opera og andre deles om de sidste 8% af brugerne
    
 • Computeren's historie: Det tog 8 år at bygge udstillingen om computerens historie i byen Mountain View i Californien. Se video om udstillingen her
   
 • Hvad ved du egentlig om Google ??
  Der er ingen over eller ved siden af Google på nettet. Men hvad ved du egentlig om søgegiganten, der skovler penge ind samtidig med, at de skifter bossen ud? Test din viden i denne Google-quiz
   
 • Stor test af antivirus-programmer - læs mere
   
 • Hvis du lige skal bruge nogle gode clipart (tegninger) i et dokument eller på din hjemmeside, så er der tonsvis af gratis muligheder på nettet. F.eks. de 2 steder her, hvor alle motiverne er opdelt i tydelige kategorier:
   
 • Flertallet af de unge, som kommer ud på arbejdsmarkedet i de kommende år, synes at det er OK at bruge tid på "sociale medier" (f.eks. Facebook, Twitter, YouTube, chat o.lign.) i arbejdstiden ... det er s'qu et stort problem, synes JEG !!
  Læs interview med 3 unge hos Computerworld.dk
   
 • Må der være overvågningskamera i et prøverum i tøjbutikken ?? Test din viden i forhold til "persondataloven" ...
   
 • Åndssvagt ... den amerikanske avis Wall Street Journal kan fortælle, at finansmanden John Paulson scorede en løn på 5 mia. dollars i 2010 - på trods af krisen. Det svarer altså til ca. 30 milliarder danske kroner ... Det er formentlig den højeste årsløn, der nogensinde er givet indenfor finansverdenen ! Åndssvagt vil nogle nok mene - og det gør jeg også. Og forhåbentlig sker det aldrig igen :-)
   

 

 

12-1-2011: IT-nyheder
 
 • Se nogle af de mest underlige ting, du kan tilslutte til computerens USB-stik ... :-)
   
 • Nu kommer hackerne efter din Mac og iPhone. Læs mere ...
   
 • Sådan havnede en dansker i kløerne på de IT-kriminelle ...
   
 • Amerikanske landmænd (American Farm Bureau) scorer 8½ millioner dollars (ca. 50 mio. kroner) ved at sælge deres web-adresse "fb.com" til ... Gæt selv !
   
 • Daniel Craig vender tilbage i en ny James Bond film i november næste år - fedest :-)
   
 

Godt nytår

- og velkommen i 2011

30-11-2010: Nye nyheder
 
 • Mindst 140.000 danskere opdaterer aldrig deres software på computeren - 29% har oplevet computervirus indenfor de sidste 12 mdr. og 4% har oplevet misbrug af personlige oplysninger. Det fremgår af en ny rapport om IT-sikkerhed og danskernes brug af Internet fra Danmarks Statistik (www.dst.dk), som netop er udkommet.
  Læs nærmere her ...
   
 • Satelit-selskabet O3b vil indenfor 2 år levere hurtige Internet-forbindelser til 3 milliarder mennesker i verdens fattigste lande. Projektet er støttet af bl.a. Google.
  Læs mere her ...
   
 • Måske er der en fælles europæisk ordning på vej, som "godkender" websites med e-handel. Altså en parallel til vores danske e-mærke. En ny spørgeundersøgelse fra erhvervsorganisationen DI (Dansk Industri) viser, at 65% af de danske forbrugere ville have større tillid til en udenlandsk hjemmeside, hvis den var forsynet med et "EU e-mærke". Den seneste e-handelsanalyse viser, at 18% af danskernes online-køb sker på udenlandske hjemmesider - heraf næsten halvdelen i England.
  Læs mere her ...
   
 • DSB og S-tog atter overrasket over: sne og frost om vinteren !!
   
 

9-11-10: Fisk !!
 
 • Den tekniske IT-support for eleverne er nu blevet indskrænket til 2 dage om ugen: tirsdag OG onsdag i frokostpausen kan du få hjælp til tekniske skole-problemer med din bærbare computer i lokale 404 i T-huset (samme bygning som kantinen - helt oppe under taget og ned i den anden ende af etagen. Det er ganske gratis, og man skal blot flytte fødderne :-) Benyt dig af denne hjælp, hvis du f.eks. har problemer med at komme på skolens trådløse netværk eller på CITRIX el.lign.
   
 • Adskillige elever er nu begyndt at benytte f.eks. Office-pakken over CITRIX. Fedt ... så har man nemlig samme version, som den læreren, materialerne og opgaverne gør brug af !! Læs mere om, hvordan du kommer i gang ...
   
 • Som en del af den NYE finanslov vil politikerne nu slække lidt på den omstridte multimedieskat - læs mere
   
 • 22 tons ulovlig fisk konfiskeret i Esbjerg :-)
   

 

A4-bloggen

28-10-10 ... a day at the races :-)
 
 • .. 2. års klasserne var på den militære forhindringsbane på Svanemøllen Kaserne i dag - som et led i tema-ugen om ledelse og samarbejde. Se billeder her
   
 • Apple/MAC kommer snart med næste opgradering af deres styresystem. Det kommer til at hedde "OS-X Lion" - og fremover vil de ikke understøtte teknologien "Flash" ... Læs mere her og her !!
   
 • Windows kan fejre 25 års fødselsdag - læs nærmere her og se, hvad Windows krævede af computeren i 1985 :-)
   
 • Windows 7 fylder eet år ... samme dag som det populære/elskede Windows XP begraves af Microsoft. Er der noget at råbe hurra for ... ? Læs mere
   
 • Bonus på 70.000 kr til virksomhederne skal skaffe flere praktikpladser - læs mere
   
 • Det er ikke sundt at arbejde meget ved den bærbare computer - med mindre man tænker sig om ... Og du har i høj grad hovedansvaret SELV - det er jo DIG, der bli'r syg !! Læs mere
   
 • Big Blue = IBM sender ny gratis kontorpakke på gaden - pakken "Lotus Symphony 3" bygger på den anden gratis open source pakke: Open Office og findes både til Windows, Mac og Linux. Læs mere
   
 • Ved at ringe op og udgive sig for at være IT-ansatte hos Nordea har IT-kriminelle i flere tilfælde fravristet bankens kunder engangskoder til brug ved pengeoverførsler - snyd og humbug. Problemet kaldes "social engineering" - altså at man bruger slesk tale og "tilsyneladende troværdig" kontakt for at udøve HACKING ... Læs mere
   
 • Socialdemokratiet vil arbejde for, at landet får en rigtig "IT-minister", som kun skal koncenterere sig om udviklingen og løsningerne indenfor IT ... Læs mere

  Men ... IT-brancheorganisationen ITEK mener ikke, at det er nødvendigt ... Læs mere !!

   

 

 

10-10-10 ... en lidt speciel dato !!

Jeg har lånt en gratis computer fra Niels Brock, og jeg fik den på datoen 06-06-06 ... en IBM Thinkpad, som nu er overtaget af kineserne og hedder Lenovo. Datoen er speciel og har i visse kredse forbindelse med djævlen - det er simpelthen "The number of the Beast" ... 666 ... det står vist nok i Biblen (Gamle Testamente) ... men nogen mener også, at der er kludret i oversættelsen, så tallet måske er 616 ... ?

Nå, men pyt med det. Computeren har kørt upåklageligt indtil videre - og jeg fortsætter med at bruge den :-)

 • Microsoft og Adobe snakker sammen om en fusion - så måske kan Steve Ballmer (adm. direktør i Microsoft) købe Adobe, så de sammen kan banke Apple ... som trods alt er foran m.h.t. innovation og hype. Apple er også godt i gang med gratis telefoni internt mellem deres forskellige produkter.
   
 • Hackerne bag den trojanske hest "Zeus" har iflg. myndighederne svindlet til til over en milliard kroner. Læs mere
   
 • Papir-fakturaer er noget miljø-svineri. Se her, hvor meget der kunne spares, hvis europæiske firmaer i stedet benyttede e-fakturering: læs mere
   
 • PBS har skiftet navn til "Nets" - men webadressen www.nets.dk ejes af et lille firma, som laver webdesign. Og firmaet vil IKKE opgive retten til deres domæne, selvom det tidligere PBS har presset dem voldsomt ... Det er der nu kommet en større retssag ud af !
   
 

(28-9-10) IT-nyt
 
 • Den gratis kontorpakke OpenOffice skifter måske navn til "LibreOffice" bl.a. på grund af uenigheder med en af partnerne: Oracle. Måske venter der i fremtiden et samarbejde med Google i stedet for ... Læs mere
   
 • Flere og flere skoler, gymnasier og universiteter tager speciel software i brug for at afsløre snyd. Lidt for mange elever og studerende kopierer nemlig store dele af deres opgaver fra Internettet. De "ærlige" elever synes det er helt OK - læs mere hos Politiken
   
 • Stor stigning i interessen for SIKKERHED på Facebook - er du selv god eller dårlig til det ?? En ny rapport kommer med et bud på denne store interesse. Læs mere
   
 • 20 års vilde søgemaskiner ...
  Hvad ville internettet være, hvis man ikke var i stand til at hitte rede i det uendelige univers af websider? For 20 år siden kom søgemaskinerne til verden til netop det formål. Se historien i billeder og læs mere
   
 • Den eneste konkurrent indenfor søgemaskiner, som Google frygter ... det er Microsoft's søgemaskine "BING". Men er det overhovedet muligt at true Google's position som "absolut nr. 1" ?? Læs mere
   
 • Processor-krig mellem Intel og AMD ...
  AMD sender nu en masse billige men kraftige processorer på markedet. Deres hurtigste "Phenom 2" skal kæmpe mod Intel's bedste "Core i7-970" ... begge kører på 6 kerner. Læs mere
   
 • Sådan bruger banditterne de stjålne kreditkort ...
  Se her hvordan kriminelle på nettet bruger stjålne kreditkort uden at blive snuppet - læs mere

   
FUSK og SNYD

 

(5-9-10) Sidste IT-nyt udefra !
 
 • En fejl med en NemID-konto udleveret af Danske Bank gav en ung pige adgang til en anden persons bankkonto. Der skal strammes op, lyder det fra en sikkerhedsekspert. Læs mere
   
 • Browser-krigen i Danmark:
  1. plads går til Internet Explorer version 7+8 med i alt 72% af brugerne
  2. plads går til Mozilla Firefox med 12%
  3. pladsen sidder Google's Chrome på med ca. 5,5% af brugerne
   
 • ... men hvilken browser er egentlig BEDST ??
  Læs testen hos PC-World
   
 • På listen over de 50 rigeste danskere finder man kun 4 IT-folk ... Læs mere
   
 • Kun få dage efter det sidste phishing-forsøg med PBS som afsender, er en ny mail i omløb. 60 kreditkort er spærret, og der har været forsøgt aktivt misbrug. Læs mere om denne form for svindel !
   
 • En stor del af de 20.000 danskere, der tidligere på ugen fik en phishing-mail med PBS som afsender, hoppede desværre på limpinden. Læs mere
   
 • Unge elever kræver af politikerne, at de får "sikker brug af Internet" på skoleskemaet. Læs mere
   
 • Apple's iTunes får sandsynligvis en voldsom konkurrent senere på året, når Google kaster sig ind i kampen om musik-markedet på nettet !!
   
 • Værs'go: Fri adgang til millioner af musiknumre !! Fra den 1. juli 2010 blev det ganske gratis at lytte til millioner af musiknumre og lydbøger på landets biblioteker. Dermed forsvinder idéen med ulovlige downloads. Læs hele historien her
   

... dejligt med en hurtig
Internet-forbindelse
med super-bredbånd
(13-8-10) Piger, sex og mobiltelefoner m.m.
 
 • En ny undersøgelse viser, at piger hellere vil undvære sex end deres mobiltelefon !! De er lige glade med, hvordan teknikken virker ... bare den virker !

  Undersøgelsen viser også, at piger spiller lige så meget computerspil som drengene - og faktisk har jeg en klog pige i min nye klasse (som jeg er kontaktlærer for), som har været på landsholdet i ... Counterstrike :-)

  Come on boyz ... :-) Lær det nu ... pigerne er bedre end os !!
   
 

(11-8-10) Krigsskibe proppet med IT, Kløvedal og 500 år
 
 • Den danske krigsflåde (NAVY) har netop fejret deres 500 års fødselsdag, og det bliver fejret på forskellige måder. F.eks. kunne vi se vi den gamle kloge "flipper" Troels Kløvedal i TV sammen med Dronning Margrethe ombord på kongeskibet Dannebrog ... og de snakkede bl.a. om flådens historie. Fin udsendelse !!

  Manden bag Word og Excel (Charles Simonyi) har en mega-lystyacht, som faktisk "ligner" et krigsskib (se billedet). Den ligger hver sommer ved kaj ved Amaliehaven tæt ved Nyhavn - sidste år hørte jeg en udenlandsk turist sige: "Det er nok en amerikansk admiral" ... og jeg måtte så fortælle, hvordan det rigtigt hang sammen.
  Læs mere her ...
   

Charles Simonyi's yacht "Skat"
(6-8-10) IT-news efter sommerferien
 
 • Flere får en uddannelsesaftale efter de 2 år på HG: I årets første fem måneder er der indgået 20 procent flere uddannelsesaftaler i forhold til samme periode sidste år. Det viser den seneste praktikpladsstatistik.
  Læs mere
   
 • Bliver du snydt med din Internetforbindelse ?? Hvilket selskab er det dyreste, og hvilket er det billigste, når det gælder bredbånd? Se prisguiden her
   
 • Google har nu droppet den videre udvikling af projektet WAVE, som er udviklet af bl.a. 2 danske brødre.
  Læs mere hos Computerworld
   
 • Er din PC sikker på nettet ?? Få den checket ganske gratis (online) her :-)
   
 • Magasinet Komputer har testet i alt 13 forskellige gratis antivirusprogrammer. Testen viser, at du sagtens kan beskytte din pc uden at det koster noget - se hele testen her
   
(3-8-10) IT-news efter sommerferien
 
 • Finske Nokia solgte i hele verden 111 millioner mobiltelefoner fra april til juni – og de sidder på en markedsandel på 33% i hele verden. Der hvor det kniber mest er i USA, hvor kunderne vælger andre produkter (HTC, Blackberry og iPhone). I samme periode solgte man således kun 2,6 mio. Nokia-telefoner i USA …
   
 • I samme periode steg Microsoft’s omsætning med hele 49% i forhold til samme periode året før. Det er især produkterne Windows 7 og den nye Office 2010 der scorer kassen. Den danske udgave af Microsoft Office 2010 er på gaden. Læs mere her:
 • Batteri-firmaet Duracell har designet en oplader, der egner sig rigtig godt til at tage med på ferien. Den er nemlig lille og hurtig til at lade op … læs hele testen her
   
 • Danskere lå i kø i over et døgn … Læs alt om den nye ”iPhone 4” fra Apple
   
 • E-handel: Danskerne forventes at handle på nettet for ca. 40 mia. kroner i 2010 – det er en kraftig stigning i forhold til 2009 (32 mia.) og 2008 (27 mia.). Også de ældre er ved at komme med – 10% af danskerne over 65 år fortæller, at de handler mellem 11 og 15 gange på nettet … hver måned !

  Alt i alt så handler kvinder en lille smule mere på nettet end mænd, men forskellen er ikke stor. Det feminine køn køber især sko, tøj og fysiske produkter, hvor det tidligere mest var f.eks. bøger, musik, elektroniske produkter samt billetter og rejser. Mere end hver tredje dansker handler på nettet hver måned – og det er langt mere end i de andre nordiske lande.

  Omsætningen i e-handel (med Dankort) er efter 1. halvår 2010 steget med 42% i forhold til samme periode i 2009. Omsætningen var indtil 1. juli på godt 14 mia. kroner !! FDIH spår, at halvdelen af detalihandlen vil foregå på nettet i 2020 ... Læs mere hos PBS
   
 • Og så skifter Niels Brock platform for det lukkede intranet: Brock Online. Vi har hidtil benyttet systemet ”Blackboard” – men efter sommerferien indføres ”Fronter”, som bruges af utallige andre uddannelsesinstitutioner. Så skal vi blot lige lære, hvordan det virker …

dilbert 4163

 

 

(7-6-10) IT-news
 
 • I morgen (tirsdag d. 8. juni) udsender Microsoft hele 34 opdateringer via "Windows Update". Det sker altid 2. tirsdag i måneden ganske gratis - men HUSK at downloade tingene ... evt. sæt din PC til at gøre det automatisk !!

  Det drejer sig (som sædvanlig om vigtige opdateringer til Windows, Office-pakken samt Internet Explorer
  Læs nærmere her ...
   
 • Undgå at din computer bli'r en "zombie" ... direkte fjernstyret af kriminelle bagmænd
  Læs nærmere her ...
   
 • Undgå stress på jobbet p.g.a. for mange e-mails i indbakken
  Læs nærmere her ...
   
 • Visse sikkerhedseksperter mener, at der kan være en sikkerhedsrisiko i, at Microsoft 13. juli stopper supporten af styresystemet "Windows XP m. Service Pack 2" (SP2) - som trods alt stadigvæk benyttes på millioner af computere. Bl.a. på hele Niels Brock samt på mange af de nye små "netbooks" med lille skærm og meget små kræfter ...

  Microsoft råder til at opgradere enten til "XP Service Pack 3" (gratis) eller skifte til Vista eller Windows 7. Sidstnævnte siges at køre bedre end XP på "ældre, små og svage computere" !
   
 • Få mere information om sikkerheden på din PC - på en forståelig måde hos magasinet "Komputer for alle", som har  et tema om det lige her
   
 

(18-5-10) IT-news

Det er egentlig ikke nogen rigtig nyhed - men jeg vil da alligevel nævne, at begge mine hold (41E og 41F) skal til mundtlig eksamen i IT ... i midten af juni !! Læs mere om case-eksamen her ...

 • Hvor god er den nye Microsoft Office 2010 ?? Læs nærmere her
   
 • Og læs evt. Microsoft's egen mening om deres nye Office 2010
   
 • Om blot to måneder stopper Microsoft's support til Windows 2000 og Windows XP ...
   
 • Hver 3. solgte PC i Danmark har i første del af 2010 været en HP !!
   
 • Den hidtil største undersøgelse om stråling fra mobiltelefoner viser ingen klare tegn på sundhedsfare, men der er stadig åbne spørgsmål. Læs nærmere
   

 

(3-5-10) Falske virus-advarsler

Det er egentlig ikke nogen rigtig nyhed - men da jeg i øjeblikket gennemgår disse vigtige emner med mine 1. års-klasser, så er det måske alligevel vigtigt at nævne:

På nettet kan man f.eks. støde på advarsler om, at man er blevet angrebet af en farlig virus el. lign. - og et eller andet firma påstår i et "pop-up" vindue, at de kan fjerne de grimme ting, hvis man altså lige klikker og betaler.

LAD VÆRE med det - hvis du gør det og oven i købet betaler for det, så er det jo helt tosset !! Luk straks for den slags og lad som ingenting - seriøse antivirus-programmer ville aldrig komme med den slags forslag.

Sørg for at have et anerkendt antivirus-program på din computer (læs mere), og BRUG din sunde fornuft, inden du klikker på noget som helst, når du er online ... De kriminelle lurer på dig overalt !!

PS: Pas især på, hvad du skriver om dig selv på Facebook ... !! De kriminelle ved godt, at det er et fedt sted at lave grimme ting ! Læs mere om "Stjålne Facebook-konti sat til salg" ...
 


(22-4-10) IT-nyheder
 
 • Her er verdens mest innovative virksomheder
  Størstedelen af de 50 mest innovative virksomheder i verden er IT-selskaber.
  Her kan du se listen

   
 • BOTnet er de IT-kriminelle's schweizerkniv
  De bruges til spam, phishing, webbaserede angreb og udsendelse af ondsindet kode.
  Læs mere !

   
 • Ond software forsøger at snige sig ind på din Mac
  Ny malware (= malicious software) går specifikt efter Mac-computere.
  Softwaren lader de kriminelle udføre en række handlinger på computeren !
  Læs mere ...
   
 • Sådan beskytter du din Mac mod malware
  Det kan være svært at blive klog på, om man bør installere antivirus-software på en Mac?
  Her får du et overblik over de mulige sikkerhedsforanstaltninger på Mac OS X.
  L
  æs mere ...
   
 • Er iPad til andet end tant og fjas?
  Til mediejunkien har iPad meget at byde på - men kan den overhovedet anvendes til forretningsbrug?
  Læs nærmere hos Computerworld !
   
 • Apple scorer 7,8 millioner kroner i timen
  ... døgnet rundt. Mac-produkterne (de flotte computere) scorer 28% af kassen, iTouch/iPod sidder på 14%, mens iPhone står for hele 40% af indtægterne hos Apple !! De øvrige indtægter stammer fra software, musik og andre services. Læs og se, hvad storsællerten over dem alle er.
   
 • Må du fjumre rundt på Facebook i arbejdstiden?
  De danske arbejdspladser er stort set enige om, hvorvidt deres ansatte må bruge Facebook i arbejdstiden.
  Se deres holdning her.

   


Jeg tror s'qu lige jeg skriver til Bill ...


(Bill Gates fra Microsoft
og Steve Jobs fra Apple)

(11-4-10) IT-nyheder !

Store opdateringer på tirsdag/onsdag
Gør dig klar til en ordentlig omgang download af opdateringer og sikkerhedspakker på tirsdag den 13. april (eller onsdag morgen). Da frigiver Microsoft nemlig en række kritiske rettelser til Windows, Office og Exchange. Også Apple og Adobe udsender kæmpe-opdateringer, som skal lukke en masse sikkerhedshuller.

Ny malware overskriver vigtige opdateringer
Sikkerhedsanalytikere har opdaget en helt ny type malware (malicious software = ondsindede programmer), som forklædt som Adobe-opdateringer overskriver opdateringsfunktionerne i forskellige applikationer (f.eks. Java)

Brugerne kan komme til at installere programmet ved en fejl, hvis de åbner ondsindede vedhæftninger i e-mails eller besøger hjemmesider, der går direkte efter specifikke sårbarheder. Hackere går i høj grad efter Adobes produkter !!

Malware, der forklæder sig som opdateringer eller installationsprogrammer for eksempel til Adobes Acrobat eller Flash, er ikke noget nyt, siger Rik Ferguson, der er senior security advisor ved Trend Micro.

Et godt sikkerhedsprogram (mod virus/spyware) burde kunne fange problemet, men ofrene kan i så fald få sig en ny hovedpine, fortæller Rik Ferguson.

"De mister den funktion, der sørger for automatiske opdateringer til det pågældende program, selv efter malwaren er væk," forklarer han. "På den måde bliver de sårbare over for andre fejl, hvis de kritiske sårbarheder ikke bliver lappede som resultat."

Det betyder, at brugerne selv manuelt skal downloade softwaren igen, og det er ikke sandsynligt, hvis ikke de kender til de effekter, malwaren kan have.

Orme-lignende angreb spreder sig via PDF
En ny type angreb udnytter velkendt PDF-fejl til at sprede malware overalt på pc'en. Angrebet udnytter en fejl i filformatet til PDF, der kan benyttes til at tilføje ondsindet data i legitime PDF-filer, som derefter kan bruges til at angribe det offer, der åbner dokumentet.

Det viser blot, at det er utrolig vigtigt at holde sine forskellige programmer opdateret – antivirusprogrammet, alle programmerne fra Microsoft … men altså også et program som Adobe Reader !!

Korte nyheder:
 

 • Kinesiske hackere stjæler missil-data fra Indien
  Gennem otte måneder har kinesiske hackere stjålet informationer om hemmelige missilsystemer fra den indiske stat. Hackerne har desuden haft adgang til Dalai Lamas personlige e-mail. Læs mere …

   
 • Mænd netshopper mere end kvinder
  Mænd køber flere dyre ting på nettet end kvinder. Mændene går efter elektronik, mens kvinderne især køber tøj. (kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten)
   

 • TDC i strid om musikafgift
  TDC er røget ud i ballade med Koda om musiktjenesten Play. Striden kan i den sidste ende koste Play livet. (kilde: Morgenavisen Jyllandsposten)
   

 • VIDEO: Her er dommen over Apples’ nye iPad
  Vores kolleger på det amerikanske Macworld har set nærmere på Apples nye iPad. Her kan du se, hvordan den fungerer og få den foreløbige dom: KLIK-KLIK (kilde: Computerworld)
   

 

Microsoft

Apple

Adobe

Ingen er fejlfri !!

(11-3-10) IT-nyheder !

Browser-valg i Windows

I EU har der kørt en sag mod Microsoft, og resultatet er bl.a. blevet, at Windows-brugerne skal kunne vælge mellem andre browsere end Internet Explorer. Derfor vil du i forbindelse med opdatering af Windows få mulighed for at vælge mellem 12 forskellige, f.eks. "Firefox", Apple's "Safari", Google's "Chrome" eller den norske "Opera" og så selvfølgelig Microsoft's egen browser "Internet Explorer" - men det er ikke helt uden problemer. Mange netbanker understøtter nemlig kun (indtil videre) Microsoft's browser ... og de er ikke lige sikre i forhold til hackere o.lign.

Danske IT-eksperter anbefaler, at man vælger en af de 5 mest kendte - d.v.s. man beholder Internet Explorer eller vælger af af de 4, som jeg lige har nævnt. Alle 5 er nemlig ganske glimrende og bliver opdateret jævnligt !!

Når du skal vælge, bli'r du mødt af denne besked, som du læser og klikker OK:

De rigeste fra IT-firmaerne

Det amerikanske tidsskrift FORBES laver hvert år forskellige "hit-lister" med det ene og det andet. Bl.a. har de en liste med de rigeste personer i verden - og der er altid en vis del IT-folk med på listen: Bill Gates Microsoft), Larry Ellison (Oracle), Sergey Premji & Larry Page (Google), Steve Ballmer (adm. direktør i Microsoft), Paul Allen (grundlægger af Microsoft sammen med Bill Gates) og Michael Dell (ejer og administrerende direktør i ... DELL - det bedst sælgende computermærke i verden). Kig selv hvis du har lyst for sjov skyld: www.forbes.com
 

(23-2-10) Så er der IT-nyheder !

Ny minister på IT-området

Danmark har fået ny undervisningsminister efter Lars Løkke's store ministerrokade: Tina Nedergaard (V) efterfølger partifællen Bertel Harder.

Ekstra interessant er det, at vi også fik ny "IT-minister": Charlotte Sahl-Madsen, som indtil udnævnelsen hverken var medlem af Folketinget eller partiet Konservative. Den nye minister er på en måde ufaglært, idet hun "kun" har sin uddannelse fra Folkeskolen og en nysproglig studentereksamen. Alligevel mener mange, at hun på innovation og videnskab vil være en bedre minister end Helge Sander, som har ledet Videnskabsministeriet (VTU = Ministeriet for videnskab, teknologi og udvikling) i godt 8 år. Læs mere om den nye minister ... bl.a. CV samt kommentarer til hendes baggrund som bl.a. udviklingschef hos LEGO.

Trådløse netværk i vækst

I næsten 60 procent af de danske husstande har man nu adgang til et trådløst netværk. Det betyder, at internettet bliver brugt på nye steder og i nye situationer …

Udviklingen af antallet af trådløse netværk i de danske husstande er eksploderet over de seneste år. I 2006 var det kun 27 procent af de danske hjem, der havde adgang til trådløst netværk. I dag er det 58 procent. Det viser undersøgelsen "Medieudviklingen 2009-2010" fra DR Medieforskning.

"Teknologien er blevet voldsomt meget billigere. I dag kan det ikke betale sit at trække kabler, købe switch og lave stik i væggen. Den trådløse teknologi er simpelthen blevet både billigere og nemmere end den gamle løsning," siger teleanalytiker Torben Rune.

På nettet fra sengen
Udviklingen betyder, at danskerne nu har adgang til internet i hele huset. Derfor bliver computeren brugt flere steder.

"For nogle år siden var det tv, der blev indkøbt til soveværelset og køkkenet. Men i dag er det computere," siger Torben Rune. Ifølge ham er forklaringen, at folk vil have adgang til det store informationsudbud.

"Det er simpelthen ikke nok at kunne se tv. Man vil have adgang til alle de ting, man har på computeren."

Virksomheder ser ikke potentialet
At internettet nu bliver brugt rundt i hele huset, skaber en række nye anvendelsesmuligheder, og her er der nogle forretningsmuligheder, som mange virksomheder i dag går glip af.

"Mange virksomheder er slet ikke klar over, at udviklingen i de lokale net er så omfattende, som den er. Derfor er der ikke ret mange virksomheder, der udnytter det endnu," siger Torben Rune.

Et af de ting han nævner som et eksempel, er opskrifter fra virksomheder, der sælger madvarer. Her skulle man lave nogle simple opskrifter med stor skrift, så det er til at læse på computeren i køkkenet, mens man er i gang.

Mens den fortsatte udbredelse af det trådløse netværk skaber nogle nye muligheder, kan det også give problemer. Hvis man bor i et tæt befolket område, kan listen med trådløse netværk hurtigt blive lang, og det kan mærkes på netværkets hastighed. En af løsningerne kunne være at skrue ned for sendestyrken, så ens netværk ikke rakte så langt, og dermed ikke forstyrrede så mange. Folk er bare ikke opmærksomme på det.

Danskerne har taget de trådløse netværk til sig, men også den nye teknologi med mobile 3G modems vinder hurtigt frem. Antallet af abonnenter var i juni 2009 419.000. Det er ifølge DR Medieforskning en fordobling i forhold til samme periode sidste år.

"Når man køber en ny bærbar i dag, kan man vælge at få den med indbygget 3G modem, så der er ingen tvivl om, at det er fremtiden," siger Torben Rune.

Selvom det er en kraftig vækst, mener han dog ikke, at mobilmodemmet er på vej til at erstatte det trådløse netværk i hjemmet.

Kilde: www.computerworld.dk (febr. 2010)

XP taber brugere i stor stil - Windows 7 buldrer frem

Windows 7 har på tre måneder fået ligeså mange brugere, som Vista fik på et år ...

Computerworld News Service: Det tog kun Microsofts ny styresystem, Windows 7, tre måneder at få lige så mange brugere, som det tog Vista et år at få, oplyser webanalysefirmaet NetApplications.com.

Windows 7 afsluttede januar med en markedsandel på 7,5 procent, en størrelse det tog det lidet elskede Windows Vista 11 måneder at nå op på efter dets lancering i januar 2007.

Størstedelen af Windows 7's fremgang sker på XP's bekostning, hvilket ikke kan overraske, da det otte år gamle styresystem er det absolut mest populære nogensinde.

Siden Windows 7's lancering sidst i oktober 2009 er XP's andel faldet med næsten tre gange så meget som Vistas andel.

Apples Mac OS X steg en smule i januar og afsluttede årets første måned med en andel på 5,13 procent efter en forøgelse på kun 0,02 procentpoint.

Kilde: www.computerworld.dk (febr. 2010)

Opera 10.5 er hurtigste browser i øjeblikket

En ny browser-version er sprunget let og elegant henover hovedet på samtlige konkurrenter og er ifølge benchmark-test verdens hurtigste browser netop nu. Læs nærmere her

Rundtur i vinter-OL's teknologi-center

Kig med bag kulisserne i det teknologi-center, der styrer vinter-OL i Vancouver sikkert over alle forhindringer. Læs nærmere her

Mand idømt 309 års fængsel for indentitetstyveri

Et forsøg på at stjæle penge fra en række bankkonti, bestikkelse og identitetstyveri er baggrunden for, at en 43-årige amerikaner har modtaget en dom på 309 års fængsel ... Læs hele artiklen her

Google ændrer i "Buzz" efter massevis af klager

Google ændrer Facebook-kopien Buzz, efter at det er strømmet ind med vrede reaktioner på især én funktionalitet i Buzz. Læs nærmere

Spammerne kaster sig over din Google Buzz

Spammerne har allerede kastet sig over Google Buzz ... læs mere

Nyt botnet kontrollerer 75.000 pc'er

Det nyopdagede botnet, Kneber, har stjålet en stor mængde virksomheds- og persondata.
Læs hele artiklen her


Computerworld tilbyder forskellige gratis nyhedsbreve - gratis leveret til din mail. Check her, om det er noget for dig: www.computerworld.dk/newsletter
 


Charlotte Sahl-Madsen (K)

 

 

 

(15-1-10) 2010 bli'r et godt år :-)

Velkommen til det nye år og en masse spændende IT-nyheder ... denne gang fra den danske IT-avis og hjemmeside: COMPUTERWORLD !!
 

 • Telefonaflytning af danske telefoner
  Venstre og Konservative siger god for masseaflytning af danskernes mobiltelefoner. Der er dog visse betingelser, som skal opfyldes, lyder det. Læs mere om debatten her

   
 • Googles mobiltelefon ”Nexus One”
  Kan Googles Nexus One vælte verden? Få et bud her og se, hvad Nexus One egentlig er for en størrelse - og hvad den ikke er. Masser af billeder og facts - læs mere

   
 • Mozilla Firefox
  Browseren Mozilla Firefox kommer tættere og tættere på Microsoft’s Internet Explorer, når det gælder popularitet. Til gengæld lå Firefox på en klar førsteplads i 2009, hvis man kigger på antallet af opdagede huller i sikkerheden.
   
 • Sådan bruger du Facebook bedst
  Læs eksperternes gode råd, hvis du har dit privatliv liggende frit tilgængeligt hos Facebook - læs mere

   
 • Sådan var IT-sikkerhedsåret 2009
  2009 kom i høj grad til at stå i IT-sikkerhedens tegn. Her er årets vigtigste trends og begivenheder samt ti tips, der bringer dig sikkert ind i det nye år. Bliv klogere !!

   
 • IT-branchen og Bjarne Riis - hvorfor?
  Bjarne Riis har både været heldig og mildt sagt uheldig med at finde sponsorer i IT-branchen. Er IT-branchen og cykling overhovedet et godt match? Læs mere

   
 • Her er Googles hoved-konkurrenter i 2010
  Google satte igen dagsorden med præsentationen af mobiltelefonen Nexus One. Få overblikket over Googles 10 største rivaler her.
   
 • 10 ting du ikke vidste om cyberkrig
   
 • Og til sidst et link til nettet med en Picasa-samling af billeder fra 1. års-klassernes iværksættermesse på Salgsakademiet d. 17 december 2009 :-) 119 fine fotos !!
   
 

 

(4-12-09)
 
 • Hver tredje flygter fra multimedieskatten
  33% af dem, der omfattes af den nye multimedieskat, vil undgå den ved f.eks. at aflevere deres arbejdsgiverbetalte mobiltelefon eller bærbare computer tilbage ...

  Læs nærmere om, hvad multimedieskatten er for noget

  For IT-lærer Søren Noah vil den nye skat betyde en udgift på ca. 108 kroner netto pr. måned - trods alt billigt for en bærbar computer og en hurtig Internet-forbindelse (6-7 MegaBit per second) - men en tåbelig lov, når man tænker på, at politikerne på andre tidspunkter taler om at tilskynde udviklingen indenfor IT, fjernarbejde, digitale undervisningsformer o.s.v. Den nye lov trækker jo i den modsatte retning ... Nogle af mine egne kolleger vil muligvis lade deres arbejdscomputer stå ude på skolen i stedet for at tage den med hjem - så slipper de nemlig for beskatningen !
   
 • Halvdelen af danskerne sløser med sikkerheden på deres PC
  Læs nærmere her og find ud af, om du selv er blandt den ene eller den anden halvdel ...
   
 • Bedst på nettet 2009
  Disse 7 offentlige hjemmesider er netop blevet kåret som de bedste på nettet i 2009
   
 • Google Wave
  De to danske brødre Lars og Ole Eilstrup Rasmussen står bag udviklingen af "Google Wave" - en helt ny ide, som skal udkonkurrere e-mailen ... måske. Magasinet Computerworld tager dig med ind bag facaden på Google Wave og gennemgår fordele og ulemper. Du kan også få en rundtur på video :-)

  Lars og Ole stod også bag udviklingen af "Google Maps" - læs mere om brødrene her ... hvem er de ?
   

 

 

 

 

 • www.brock.dk
  Og så har skolens hjemmeside fået nyt design - og der er ryddet en del op i indholdet. Kig selv >>
   
(29-11-09) Nyt fra Microsoft
 
 • Billeder og omtale af den nye "Windows 7" - efterfølgeren til Windows Vista
   
 • Billeder og omtale af den kommende "Office 2010"
   
 • Link vedr. Office 2010 (Computerworld)
   
 • Download beta-version (en ikke helt færdig, gratis test-version) af Office 2010 på engelsk
   
 • Den "lille" Office 2007-pakke (som vi bruger på skolen: Word, Powerpoint, Excel + One Note) er p.t. på tilbud hos mobilfirmaet Telenor for blot 499 kr. Det er billigt, hvis du ikke har denne Office-pakke på din private PC !!
   

(16-11-09) IT-nyheder

Gratis Internet i S-toget
Nu kan man komme gratis på Internet i S-toget med sin egen bærbare eller mobiltelefon (hvis den er bygget til den slags) ... læs mere om den nye ordning hos DSB/S-tog ... I øjeblikket bli'r man vist nok "smidt af" nettet, hvis man skifter tog, men det er noget der arbejdes på at gøre bedre i nærmeste fremtid.

Kommunevalget
De af jer, som er fyldt 18 år, skal forhåbentlig af sted og stemme i morgen ? Det er som bekendt vores eneste mulighed for at gøre vores indflydelse gældende i vores demokratiske samfund - med mindre man altså selv ønsker at blive politiker ...

"Lærerne skal ikke være IT-eksperter, men de skal vide, hvad man kan bruge IT til, og de skal have mere IT-efteruddannelse," lyder det blandt andet fra de københavnske overborgmester-kandidater.

Elever på flere danske skoler skal selv medbringe en computer til undervisningen. Det er et brud på Grundloven, mener forældre-foreninger, lærere og skoleledere. Ikke alle familier har råd til det !

OBS: Men vi skal jo også huske på de små børn i daginstitutionerne, de gamle, de syge og de fattige ... Og de unge, som måske både mangler boliger, jobs, uddannelse m.v.

Windows 7 - er det pengene værd ?
Læs artiklen om dette emne hos magasinet PC World - nogen påstår i hvert fald, at det tapper en del ekstra strøm på batteriet på den bærbare ... især på de små billige "netbooks", som oftest bliver solgt med (det gamle) Windows XP installeret.
 

 

PS: Og så har jeg netop fået fingrene i den nye bog af Dan Brown ("Det forsvundne tegn"). Glæder mig til at læse den - mens jeg lytter til en af de klassiske (gratis og helt lovlige) radiokanaler på iTunes :-) Det kan ikke gå for hurtigt med at få hentet og installeret dette skønne (gratis) program fra Apple ... ! Bare klik løs på reklamen >>>
 
(3-11-09) IT-nyheder

Samme oplader til alle mobiltelefoner !
Nu kommer der en global standard for mobiltelefonopladere. FN-organisationen International Telecommunication Union (ITU) har netop godkendt den såkaldte Universal Charging Solution (UCS) som en global standard.

UCS er udviklet af en stor gruppe af mobiltelefon-producenter og teleoperatører, og den bruger det velkendte micro-USB-stik. Slut med at rode rundt med forskellige opladere til hver telefon – fremover skal én oplader passe til alle telefoner.

Den 1. januar 2012 er sat som skæringsdato. Fra denne dato skal flertallet af de nye mobiltelefoner på markedet understøtte den universelle oplader.

Mobilindustriens forbund GSMA har regnet sig frem til, at standby-forbruget kan reduceres med 50 pct. (de nye opladere vil være op til tre gange mere energieffektive end de nuværende modeller), og der kan spares 51.000 tons overflødige opladere ved at indføre den fælles standard. Og dertil kommer, at vi stakkels mobilbrugere slipper for at skulle rode rundt for at finde den rigtige oplader til telefonen.

En fælles standard ville betyde, at man ikke længere behøver smide sin gamle oplader væk, når man skifter telefon, og nye telefoner kan leveres uden en ny oplader. Det kunne også betyde, at nye mobiltelefoner bliver lidt billigere.

ITU arbejder for at få IKT med som en nøglekomponent i den klimaaftale, som ventes indgået i København til december. Og den universelle oplader er ét af de elementer, der skal vise, at teknologi kan bidrage til at reducere klimaændringerne.

Billig pris er vigtigere end ekstra funktioner
Kunder gider ikke længere overfyldte teknik- og softwareprodukter, men vil hellere have en billigere kerneydelse.

En ny rapport siger, at kunderne ikke bruger alle de avancerede funktioner, men i stedet holder sig til produktets egentlige funktionalitet. Og rapporten peger bl.a. på succesen med netbooks som et eksempel på udviklingen. Det kan også tilføjes, at både den nye "Windows 7" (afløseren til Vista, som netop er udkommet på dansk) og Apple’s ”Snow Leopard” (nyeste version af Apple's styresystem til Mac) skærer ned på overflødighedshornet og satser på en mere smidig oplevelse ... stabilitet og sikkerhed !

Microsoft dropper danske familiepakker
Danske familier må undvære en dansksproget ”familielicens” til den nye Windows 7, mens kunder i andre store europæiske lande kan få en familielicens til Windows 7 med deres modersmål. Danske kunder må i stedet importere en familieversion fra udlandet.

Netkunder: Væk på 10 sekunder
Cirka en tredjedel af forbrugerne i de nordiske lande giver kun en hjemmeside 10 sekunder til at svare, før de er væk igen. Efter 20 sekunder mister næsten to tredjedele tålmodigheden og fortsætter til andre sider.

Når der er gået et helt minut uden at siden virker, skal web-shoppen ikke regne med at have nogen potentielle kunder tilbage - måske bortset fra dem, der faldet i søvn foran skærmen.

De utålmodige web-kunders adfærd er blevet analyseret i en undersøgelse foretaget af softwarevirksomheden CA (Computer Associates). Undersøgelsen er lavet blandt 4.000 mennesker i de nordiske lande, hvor stort set alle (94 procent) bruger internettet til videnindsamling, og mere end 71 procent shopper online.

Undersøgelsen viser også, at virksomhederne ikke skal satse på feedback fra brugerne. Kun en ud af 10 gider bruge tid på at rapportere et problem tilbage til virksomheden.

"De fleste virksomheder ved slet ikke, hvordan kunderne oplever tilgængeligheden af de tjenester, der tilbydes på nettet. Derfor reagerer de først, hvis en kunde ringer og beklager sig. Og det er alt for sent, når undersøgelsen viser, at kun de færreste ulejliger sig med at gøre det," siger Ole F. Andersen.

Hos IT-servicevirksomheden JN data, som står for IT-installationerne for Jyske Bank og Nykredit, kender man udmærket problemstillingen med de utålmodige kunder. Deres budskab er, at det simpelthen bare skal fungere – også for bankerne.
 

 

 

 

(2-10-09) Cirkus i byen

Cirkus-X var i byen, og hele teltet var næsten udsolgt ... Nogle få gæster kom ganske vist først dumpende (!!) et stykke inde i forestillingen (men forventede at få vist det, de gik glip af ... bagefter), men holdet bag cirkus havde øvet sig - brugt tid og energi på at lave et godt show. Gæsterne havde betalt dyre billetter (læs: var stået tidligt op for at få deres kryds i fraværs-protokollen) - men mærkeligt nok, så sad de fleste af dem og læste i en bog, så film og YouTube på deres FlopBook, sms'ede, grinede umotiveret og passede deres Facebook-profil o.lign. mens der blev vist spændende og nye numre i manegen.

Bagefter var nogle af gæsterne endda lidt halvsure og kritiske overfor det "dårlige" show - som de jo ikke havde set ret meget af ... De mente ikke, at de var blevet underholdt nok ...

Situationen ligner næsten skolelærer-jobbet en gang i mellem (faktisk utrolig tit !!) Skolelæreren sidder dog med den ultimative trumf, at der kan tages revanche ved det show, som hedder: eksamen :-) Så vil det nemlig vise sig, hvem der så hele forestillingen - og hvem der lavede en masse andre ting i stedet for !

Som lærer vil jeg naturligvis gerne have, at mine elever lærer noget og får en god eksamen - men det kræver altså, at man ser hele forestillingen ... !!
 

 


$ Støt en klovn $

(14-9-09) IT-nyheder
 
 • Den nye trådløse netværksstandard 802.11n er nu blevet officielt godkendt. Det tog kun syv år ...

Organisationen IEEE har nu officielt godkendt den trådløse netværksstandard 802.11n, som allerede benyttes i mange produkter på markedet. 802.11n har været undervejs i syv år og de fleste netværkskort og access points, som understøtter 802.11n, følger et foreløbig version af standarden fra 2007.

Standardiseringen skal sikre, at alle 802.11n produkter kan kommunikere med hinanden og udnytte den fulde hastighed.

Den gamle 802.11g standard har en maksimal hastighed på 54 Mbps, mens 802.11n kan levere op til 300 Mbps med en rækkevidde på 90 meter indendørs og 180 meter udendørs. I praksis vil hastigheden dog nærmere være det halve.

Foruden hastigheden og rækkevidden giver 802.11n også forbedringer inden for sikkerhed, stabilitet og konfiguration af netværk. De eksisterende "Draft N" produkter ("draft" betyder kladde på engelsk - altså en midlertidig standard inden den endelige godkendelse) skulle også fungere med den endelige version af standarden
 
 • Slut med at betale for Microsoft Office
   
Hvis du kun har brug for de mest simple funktioner, behøver du ikke betale for Microsoft Office 2010. Men du skal acceptere reklamer på skærmen. Læs mere ...
 
 • Internettets 10 store pionerer
   
Hvad stod der i verdens første mail. Hvordan så den første YouTube-video ud? Og hvad var nettets første søgemaskine? Læs nærmere her !
 
 • Kan The Beatles erobre verden igen ?

Hvis ikke 090909 bliver husket for andet i eftertiden, så vil datoen blive husket for at være dagen, hvor verden fejrede de fire fra Liverpool. Hele Beatles re-masterede katalog af sange udkommer i dag. På Østre Gasværk har teaterkoncerten Come Together premiere. Og Steve Jobs går muligvis på scenen i Cupertino og begraver den mangeårige strid mellem Apple og Apple Records med meddelelsen om, at man kan købe The Fab Four i iTunes.

Og sidst men ikke mindst udkommer computerspillet "The Beatles: Rockband" !! Læs mere ...
 

 • Ingen direkte opgradering fra Windows XP til næste version: Windows 7 (efterfølgeren til Vista)

I slutningen af oktober kommer det længe ventede og anmelderroste Windows 7, men XP-brugere kan ikke opgradere direkte til det nye styresystem. Læs mere ...
 

 

(30-8-09) NYT om Facebook

Kilde: www.comon.dk

Facebook har været længe om at tage brugernes ret til privatliv alvorligt. Men nu sker der endelig noget. Facebook forbedrer beskyttelsen for samtlige 250 millioner bruger.

Langt de fleste brugere på Facebook forstår ikke, at de befinder sig i et offentligt rum og har afgivet rettigheden til deres livs intime detaljer. Derfor har privacy-organisationer længe forsøgt at få Facebook til at ændre sin praksis. Det er nu lykkedes, efter Canada har klaget over, at brugernes private data falder i hænderne på 3. parts programmer som quiz'er og andet.

Hidtil har brugerne givet programmerne adgang til al information om dem selv og deres venner. Det har været en betingelse for at kunne bruge programmerne. Men med ændringen i Facebooks politik skal 3. parts udviklerne specificere nøjagtig, hvilken information de har brug for. Brugerne skal så godkende det. For brugere der ikke bekymrer sig om deres privatliv, vil det nok være en irriterende proces, men ændringen sikrer at selv folk, der ikke kan finde ud af at passe på deres private oplysninger, nu er bedre sikret.

Man kan nu også slette sin Facebook-profil. Tidligere har man kun kunnet deaktivere kontoen. Det betød, at al information og alle billeder, man har uploadet, ville blive i systemet. Men nu kan man få det hele slettet, hvis man sletter sin konto.

Facebook opfordrer brugerne til SELV at redigere deres indstillinger for privatliv.
Det sker under: Indstillinger > Indstillinger for personlige oplysninger.

Det var også på tide ...
 

 

(17-8-09) NYT skoleår og lidt IT-nyheder

Så starter vi på en frisk og et helt nyt skoleår ... Velkommen til de nye klasser !!

Hvis det viser sig, at folk (læs: eleverne) faktisk LÆSER, hvad jeg skriver på denne side med "IT-nyheder" - så vil jeg gerne gøre mig lidt umage med at finde relevant og spændende stof frem ... omvendt gider jeg ikke rigtig bruge tid på det, hvis der ikke er noget, der læser det ... Jeg er sikker på, at det kan alle godt forstå :-)

Internt på Niels Brock er der et par gode nyheder på IT-fronten:

Man kan nu få adgang til sit såkaldte M-drev samt skolens programmer ... derhjemme !! Det kræver naturligvis, at man har Internet-adgang på sin computer - men så logger man simpelthen ind på web-adressen:
http://citrixunv.brock.dk med sit alm. brugernavn og password fra skolen ... Jeg vil demonstrere det for jer i IT-timerne snarest, men det skulle være ganske ligetil. I forhold til at gemme filer, så er en USB-nøgle jo (mindst) ligeså effektiv - men muligheden for at arbejde med skolens programmer DERHJEMME via Citrix-modellen, den kan sagtens være nyttig for mange. F.eks. hvis man ikke har den nyeste Office-pakke på sin stationære PC derhjemme ...

OBS: husk at tilmelde dig "SMS-service" så du har mulighed for at modtage vigtige sms-beskeder f.eks. i forbindelse med aflysning af timer om morgenen. Jeg viser de nye hold, hvordan man tilmelder sig denne (gratis) service - og vil også gerne repetere det for 2. års eleverne ... gratis.
 

 

(8-1-2009) Sjusk og fusk

Alt var nemmere og bedre i gamle dage - også i forhold til computervirus og trusler fra nettet !

Dengang et virusangreb var en kæmpe klyngebombe, der blev spredt ud over hele nettet. Hvem husker ikke I Love You-virussen, der i 2000 havde sit udspring på Filippinerne og med stormskridt spredte sig til de digitale postkasser og blev samtaleemne ved frokostborde verden over. Det var til at forstå, forholde sig til, og fjenden kunne peges ud.

Sådan er det ikke mere.

I dag skal man være på vagt over for beskeder, der kommer fra ens bedste ven eller endda den kommende amerikanske præsident. De it-kriminelle udnytter alle muligheder, og de slår til netop, der hvor paraderne er længst nede. Og det er de i høj grad på de sociale tjenester som Facebook, hvor universet består af private venner og bekendte.

Som ganske almindelig internetbruger skal man i dag hele tiden se sig over skulderen og forholde sig skeptisk og mistroisk til sine venner, fordi deres navn kan være den signatur, som en uhæderlig it-kriminel har brugt til at lokke dig og din maskine i en digital fælde.

En evig paranoid tilstand, der på det groveste udhuler netfilosofien om, at cyberspace er et frirum, der forbinder kloden og gør den til en global landsby. Denne landsby plages nu af cyber-voldsmænd udklædt som medlemmerne af bekendtskabskredsen, og overgrebene er planlagt til at blive udført, mens du føler dig allermest sikker.  

Af Nicolai Devantier, Computerworld Security (8-1-09)

Bør din virksomhed spærre for Facebook og Twitter ?

De mange phishing-angreb på sociale netværkssider får en sikkerhedsekspert til at advare danske virksomheder mod sociale netværk. Danske Bank har allerede taget konsekvensen.

Vil du se billeder fra min vilde nytårsfest? Eller kan jeg friste dig med en gratis iPhone?

Denne type tilbud er madding på krogen, når it-kriminelle forsøger at fiske brugernavne og passwords hos brugerne på populære sociale nettjenester som Facebook, Twitter og Myspace.

Mange danskere bruger de sociale tjenester i arbejdstiden, og derfor løber de danske virksomheder en sikkerhedsrisiko, når de ansatte 'facebooker' i arbejdstiden, mener Shehzad Ahmad, der er sikkerhedsekspert hos organisationen DK-Cert, som overvåger it-sikkerheden i Danmark.

Formålet med angrebene, der går under betegnelsen phishing, er at lokke godtroende brugere til at klikke på links, der intetanende fører dem til hjemmesider uden for netværket, hvor de får franarret password og brugernavn og får computeren inficeret med skadelig software.

Flere og flere angreb
DK-Cert har ikke statistik på udbredelsen af phising-angrebene, men Shehzad Ahmad er ikke i tvivl om, at tendensen er klar.

"Vi modtager flere og flere rapporter om forsøg på misbrug på sociale tjenester. Den slags tjenester er særligt udsatte, fordi brugerne oplever en - ofte falsk - tryghedsfølelse, når de befinder sig på deres private side på det sociale netværk. Derfor klikker mange brugere helt ukritisk på alle de links, som de modtager," siger Shehzad Ahmad

Det erfarede USA's kommende præsident Barack Obama, da han fornyeligt fik hacket sin brugerprofil på det sociale netværk Twitter.

Ved samme lejlighed gik det også udover den konservative amerikanske talkshowvært Bill O'Riley, der overraskede sine fans med en meddelelse om, at han er sprunget ud som homoseksuel. Og det var givetvis også en række forundrede medarbejderne på tv-stationen CNN, der på Twitter kunne læse, at deres kollega journalisten Rick Sanchezs måtte blive hjemme fra arbejde, fordi han var 'high on crack'.

Peter Straarup på crack?
Hos Danske Bank ønsker man ikke at stå i samme situation, og derfor lukkede banken allerede før jul for medarbejdernes adgang til tidens hotteste sociale netværk, Facebook, oplyser Jonas Torp, der er pressechef for Danske Bank.

"Forestil dig, hvis nogen på samme måde hackede sig ind på Peter Straarups profil. Den slags vil vi simpelthen ikke have," siger han og oplyser, at banken har spærret adgangen til Facebook af sikkerhedshensyn, men han ønsker ikke at oplyse den konkrete anledning til spærringen.

Han fortæller dog, at Facebook blot er en af mange sider, som banken har blokeret. Som regel er årsagen, at siderne enten kan udnyttes som kanaler for virus og ondsindet software eller har pornografisk indhold. Men i dette tilfælde ærgrer banken sig over, at det har været nødvendigt at iværksætte en blokering.

"Vi har en klar politik om, at vores medarbejdere som udgangspunkt bør have adgang til Facebook, men i en bank, hvor vi varetager andre folks penge har sikkerheden naturligvis første prioritet. Og desværre har vi konstateret, at der på Facebook eksisterer nogle destruktive elementer, der kan være en trussel mod vores it-sikkerhed," siger Jonas Torp.

Det er dog ikke alle virksomheder, der er lige bekymret over medarbejdernes brug af Facebook.

Hos Hewlett Packards (HP) danske hovedkontor i Allerød har man ikke oplevet nogen sikkerhedsmæssige problemer ved medarbejdernes brug af sociale medier, fortæller HP's pressechef Henrik Kirkeskov. Derfor overvejer den amerikanske hardwareproducent heller ikke at lægge restriktioner på medarbejdernes brug af internettet.

"Der er altid en risiko forbundet med at surfe på nettet, men jeg har ikke indtryk af, at risikoen på Facebook er meget større end andre steder. Hos HP har vi i hvert fald vurderet, at ulempen ved at begrænse medarbejdernes brug er større end sikkerhedsrisikoen. Der var sikkert også folk, som var skeptiske da de ansatte i sin tid begyndte at bruge e-mail. Men i en teknologivirksomhed som vores er det helt naturligt, at de ansatte tager de nyeste redskaber i brug," siger Henrik Kirkeskov

HP er endda så begejstret for de sociale netværk, at virksomheden har ansat en Facebook-konsulent, der skal hjælpe virksomheden med at markedsføre nye produkter på Facebook og rådgive medarbejderne i, hvordan de bedst kommunikere gennem sociale medier.

Det koster dyrt
Men ifølge Shehzad Ahmad fra DK-Cert har virksomheder al mulig grund til at tage sikkerhedstruslen på sociale netværk alvorligt. Lemfældig brug af netværkene kan nemlig gå hen og blive en bekostelig affære for virksomhederne.

"Det kan koste dyrt i supporttimer, fordi it-afdelingen skal bruge ekstra tid på at rense computere, der er inficeret med skadelig kode. I værste fald risikerer virksomhederne, at der bliver installeret bagdørsprogrammer, der giver kriminelle adgang til fortrolige oplysninger," siger han.

Hot eller not på Facebook
Danmark er et af de lande i verden, hvor Facebook har den største udbredelse i forhold til antallet af indbyggere. Der er på meget kort tid kommet mange nye Facebook-brugere til, og de nye brugere er særligt i farezonen, fordi de kan have svært ved at skelne skidt fra kanel, mener Shehzad Ahmad.

"Miljøet på Facebook er fyldt med farverige og glitrende tilbud. Hvis du er på Facebook, så har du sikkert også modtaget beskeder, der reklamerer for applikationer (= programmer), der kan finde ud af om du er en 'hot person' og alle mulige andre vanvittige tilbud. Den slags virker forvirrende og uigennemskueligt på mange mennesker," siger Shehzad Ahmad.

Sidste år advarede it-analysehuset IDC danske virksomheder om, at de ansattes brug af Facebook kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Analysehusets direktør Per Andersen opfordrede erhvervslivet til at uddanne de ansatte i ansvarlig brug af de sociale medier.

"Man skal have nogle politikker i virksomheden for, hvad medarbejderne kan. Altså simpelthen have en fornuftig kultur og gøre det klart, om virksomhedens medarbejdere må bruge netværket til at gå på Facebook," sagde Per Andersen til Computerworld.

Af Jacob Ø. Wittorff, Computerworld Security (8-1-09)

Microsoft tjente milliarder på Vista-vildledning

Microsoft havde en interesse i at sætte kravene til en "Vista Ready" computer så lavt som muligt. Det er kommet frem i sagen, hvor en gruppe borgere anklager Microsoft for at have sat hardwarekravene til Vista for lavt.

Hvis Bill Gates kunne gøre én ting om, så ville han formentlig have stoppet udviklingen af Windows Vista allerede inden, det for alvor var kommet i gang. Ikke nok med at kun en ganske lille minoritet har installeret styresystemet, så befinder Microsoft sig også i en ydmygende retssag.

En gruppe vrede borgere har sagsøgt Seattle-giganten, fordi de computere, de købte som Vista Ready, kun kunne køre basis-udgaven af Vista, og for eksempel ikke vise noget så basalt som Aero Interfacet, som Microsoft hypede Vista med.

Tidligere er en række emails kommet frem, der viser, at Microsoft ganske rigtigt sænkede kravene til hardware efter pres fra Intel, der ellers ville brænde inde med en masse bundkort med forældede grafikchips.

Det tyder på, at Home Basic versionen af Vista, alene blev skabt for at lange computere over disken, der reelt ikke kunne afvikle Vista. Computere, der var bygget op omkring Intels forældede bundkort.

Det har til gengæld været en glimrende forretning for Microsoft. Det vurderer økonomen Keith Leffler fra universitet i Washington. Han er sagsøgernes vidne i sagen, og han har regnet ud, at Micorsoft scorede 1,5 milliard dollars på Vista Ready computere, der ikke var klar til Vista. Han baserer sine beregninger på at der i perioden blev solgt 19,4 millioner computere i USA der udelukkende var i stand til at køre Home versionen af Vista.

Vista Ready programmet blev oprindeligt lanceret i starten af 2006 og kørte frem til 2007 for at salget af pc'er ikke skulle gå helt i stå, mens oplyste kunder ventede på Vista. Også i Danmark kunne man i perioden købe Windows XP computere der ville blive opgraderet til Vista, så snart det blev udgivet. (PS: Og det samme gentager sig nu med Vista og den kommende "Windows 7" ...)

Microsoft har tidligere afvist Keith Lefflers beregninger. Sagen ventes afgjort i april.

Af Rasmus Karkov, www.comon.dk  (6-1-09)
 

(16-9-2008) Software-nyt

 • Microsoft tilbyder et lille gratis kursus (online) vedr. programmerne i den nye Office-pakke (2007). Klik her og prøv dig selv frem !
   
 • "Microsoft Office 2007" kan iøvrigt downloades i en gratis prøveversion, som gælder i 60 dage. HUSK at vælge dansk som sprog !
   
 • Den gratis kontorpakke "Open Office" (nu i version 2.4.1 på dansk) kan downloades her. Den ser lidt anderledes ud end pakken fra Microsoft, men man kan godt dele filer mellem de to programmer
   
 • Google har sendt en ny browser på markedet kaldet "Chrome". Der er masser af kritik af den - og den er heller ikke helt færdig endnu - men masser har allerede downloadet den. Google-planen er, at verden skal afvikle Google's software direkte via nettet (online) gennem en ny og bedre Java-motor ...
   

eller

(7-8-2008) Skolestart med ny Office-pakke

Niels Brock skifter med skoleårets begyndelse konsekvent til den nyeste Office-pakke: 2007 ... Det bliver spændende, hvordan dette forløber - både undervisningsmæssigt og rent praktisk.

Skolen skifter dog IKKE til Windows Vista men beholder XP - og indtil videre fortsætter vi også med at bruge Frontpage 2003 i forbindelse med webdesign på MINE hold.
 

(17-2-2008) Ny sårbarhedstest på nettet

I fredags kunne man i morgen-TV se en stolt Helge Sander (Videnskabsminister) fortælle om den nye "Sårbarheds-scanner" på nettet. Den checker din computer og fortæller, om computeren er godt nok beskyttet mod farer fra Internettet.

Men kritikken regner straks ned over testen - eksperter mener, at den giver en falsk tryghed og er "stærkt misvisende". Man kan altså ikke vide sig sikker alligevel ... Læs nærmere hos ComOn !

Men det er heller ikke meningen, svarer IT- og Telestyrelsen. Læs deres svar her !

Du kan afprøve testen gratis her (med mindre der stadigvæk er "kø-dannelse") på statens website "IT-borger.dk", som i øvrigt indeholder mange andre ting, som man bestemt godt kan blive klog af. Gode råd om alt muligt om IT til borgerne :-)
 

 

(19-1-2008) Et nyt skoleår venter :-)

 • Husk at sikre dit trådløse netværk - en undersøgelse i december viste, at 20% af de trådløse (private) netværk i København stod pivåbne. Læs nærmere ...
   
 • Og hvad skal vi egentlig bruge steder som Facebook til ... ? Er det ikke blot et nyt tidsfordriv (læs: spild af tid) i stedet for at spille 7-kabale ... Læs nærmere !!
   
 • Niels Brock har besluttet at vente med at indføre Windows Vista - men den "nye" Office 2007 indføres fra august 2008 !

  Faktisk er der folk i verden som samler underskrifter ind for at "bevare" Windows XP, som efterhånden har fået kultstatus ligesom Coca Cola - ikke noget man bare afskaffer (som Microsoft jo har tænkt sig med XP til sommer)

Søren Noah ønsker
velkommen i 2008 !!

 

(5-12-07) IT-nyheder

"Problemet" med de nye fil-formater i Microsoft Office 2007
 

 • Du kan se et par gode råd ang. dette problem her på websitet - det kan løses helt gratis !
   
 • I øvrigt udsender Microsoft onsdag d. 11. december den første "Service Pack" (SP1) til Office 2007 - altså et par måneder før det tidspunkt, som de ellers havde lovet. Opdateringen skal hentes "manuelt" hos Microsoft og fokuserer primært på stabilitet, performance og sikkerhed.

Fjernarbejde er et plus for alle - det højner glæden

Forskere har gennemgået 46 forskellige undersøgelser vedr. 12.833 distancemedarbejdere, som er foretaget gennem de seneste 20 år, og konkluderer, at fjernarbejde har flere positive end negative konsekvenser for såvel medarbejdere som arbejdsgivere.

Distancearbejdere er mere tilfredse med deres job og er samtidig mindre interesserede i at skifte arbejdsplads. De føler også, at de har en bedre balance mellem job og familieliv. Deres arbejde bliver også bedømt som værende bedre af deres overordnede."

Undersøgelserne viste, at det er en myte, at dagligt personligt fremmøde er en forudsætning for et godt forhold til kollegerne. Der var ingen eksempler på, at distancearbejde havde en negativ indflydelse på forholdet til chefen eller kollegerne.

Kun medarbejdere, der arbejdede hjemmefra mere end tre dage pr. uge, oplevede et dårligere forhold til kollegerne.

De overordnede fortalte, at der ikke var nogen produktivitetsproblemer på grund af hjemmearbejdspladserne.

''Distancearbejde har klare fordele: en mindre, men positiv effekt på opfattelsen af indflydelsen på arbejdets tilrettelæggelse, en god balance mellem job og fritid, øget jobtilfredshed, bedre udførelse af arbejdet og mindre stress," skriver folkene bag undersøgelsen.

 

IT-nyheder

Bill Gates behøver
vist ikke være så
bekymret ...

(20-11-07) Går og glor på vinduer ...

IT-branchen regner med, at ca. 12% af de danske computere i dag kører med det nye styresystem "Windows Vista" - 82% kører med Windows XP og resten kører med Windows 2000 eller ældre systemer. Udbredelsen af Vista går langsomt - det er meget få, som opgraderer til Vista "frivilligt". De fleste får Vista inden for dørene, når de anskaffer ny computer.

De vigtigste grunde til sløvheden er (udover prisen), at der er masser af problemer med, om den gamle software og hardware passer sammen med Vista. Hvis ikke tingene fungerer 100%, så bliver systemet ustabilt, og der opstår uventede problemer, som skader driften. Computeren "går ned", vi mister tid og penge, og vi bli'r skidesure !

Mange firmaer venter med at indføre Vista af disse grunde. Tit er der jo tale om software (programmer), som er udviklet specielt til firmaet, og disse programmer er måske ikke 100% kompatible med Vista (de fungerer ikke sammen med Vista). Altså betyder det nye store udgifter - eller ustabile systemer, hvis man opgraderer til Vista. Det nye styresystem er endvidere behæftet med en hel del "børnesygdomme" (sådan er det hver gang) - og de kloge venter naturligvis med at benytte Vista, til disse problemer er blevet løst.

Microsoft's største problem med indførelsen af Windows Vista er faktisk ... Windows XP. Fordi folk faktisk er temmelig godt tilfredse med XP - problemet er nu, at det er (næsten) umuligt at købe en ny computer med XP ... Microsoft vil helst sælge Vista (og de sætter tommelskruer på computerfirmaerne). Og på samme måde med Office-pakken: Microsoft gider ikke længere sælge Office 2003. Nu skal alle tvinges til at købe Office 2007 med nye filformater o.s.v. Til stor irritation for hele verden - men sådan er det jo. Og vi vænner os til til det på et tidspunkt, som sædvanligt ...
 

Hasta la VISTA :-)

(15-11-07) Div. IT-nyheder

 • Ikke blot skal landets hoteller og restauranter logge og opbevare data om deres gæster telefonopkald og internetbrug. De skal også være klar til at sætte en egentlig telefonaflytning op, hvis politiet eller efterretningstjenesten kræver det.

  IT- og Telestyrelsen bekræfter, at hotellerne skal kunne etablere en egentlig telefonaflytning, hvis myndighederne har behov for det. I praksis vil det ofte være det teleselskab, som hotellet har en serviceaftale med, der sørger for adgang til aflytningen. Men ansvaret hviler på hotelejeren.

  Ifølge Jens Zimmer Christensen, bestyrelsesmedlem og talsmand for hotel- og restauratørorganisationen Horesta, arbejder organisationen på at finde en løsning i form af et tillæg til logningsbekendtgørelsen.

  "Der er 40.000 hotelværelser i Danmark. Skal man være i stand til at aflytte alle værelser på en gang?," spørger han. Han mener, at det endnu et eksempel på, at logningsbekendtgørelsen har konsekvenser, som ingen har forudset.

  "Ligesom med logningen af trafikdata, bliver vi her igen bedt om at gøre noget, som vi ikke har forstand på, og som vi hellere vil være fri for at røre ved. Og som i øvrigt koster os penge," siger Jens Zimmer Christensen.

  Læs hele artiklen hos Computerworld
   
 • Der er over 3 millioner brugere af netbank i Danmark, og de er generelt ret tilfredse med deres netbank. Analyseinstituttet "Analyse Danmark" har rangordnet 24 netbanker ved at få 8.655 danske bankkunder til at give deres bank og netbank karakter på en skala fra 1 til 10. Netbankerne lander på et gennemsnit på 8,2, hvor den bedste scorer 8,8 og den dårligste 7,3 - altså faktisk ikke nogen meget stor forskel.

  Topscoreren (Jyske Bank) mener selv, at de "får
  gode points af kunderne, fordi de bevidst går efter at gøre netbanken let tilgængelig, enkel og intuitiv at bruge. Andre undersøgelser bekræfter også, at det er denne bedømmelse, vi får af vores kunder. Vi prøver også at begrænse netbanken, så vi kun putter det ind i den, som kunderne har brug for og ikke alt muligt andet ..."

  Læs hele artiklen her hos Computerworld

   
 

 

Terrorismen har ingen vindere - kun tabere !!

"Bombemanden på
Hotel Kalveøen"

(9-11-07) Div. IT-nyheder

 • Man er simpelthen på vej til at løbe tør for IP-adresser på nettet p.g.a. den kæmpe udbredelse af netværk, forskellig hardware til netværk, mobiltelefoner m.v.. I øjeblikket består en IP-adresse af 4 tal, som ligger mellem 0 og 255 (eksempel: 251.084.165.210), hvilket max. giver mulighed for 4,3 mia. IP-adresser - og det er åbenbart ikke nok. Læs nærmere i artklen fra "Komputer for alle" ...
   
 • Partierne har denne gang gjort rigtig meget ud af deres valgkampagne på nettet - bl.a. for at få fat i de mange unge førstegangs-vælgere. Materialet er stort og måske tiltrækker det de unge vælgere - men eksperter mener, at det kæmpe informationsbombardement forvirrer mere end det hjælper folk til at sætte krydset ...
   
 • Microsoft har netop købt en bid af "Facebook", og Google har kastet sig voldsomt over udvikling af programmer til mobiltelefoner. Men også den gamle kæmpe Yahoo er med i kapløbet - og de to nyeste initiativer fra internetvirksomheden er en social netværkstjeneste kaldet "Kickstart" (en mellemting mellem Facebook og LinkedIn) samt et system, der (via GPS) viser præcis hvor i verden, man er. Læs nærmere ...
   

(4-10-007) IT-nyheder

 • Microsoft er mere eller mindre blevet tvunget til at fortsætte med at sælge Windows XP på nye computere. Bl.a. Dell og Fujitsu-Siemens har presset hårdt på, idet Microsoft ellers ville have stoppet for salg af XP pr. 31. januar 2008. Support og opdatering af XP fortsætter også et godt stykke tid endnu - læs nærmere !
   
 • Forbrugerstyrelsen har lavet en "guide" på nettet, som rådgiver omkring, hvilken Internetforbindelse man skal anskaffe sig. Gode råd omkring pris, hastighed m.v. Guiden ligger kun på nettet - læs nærmere her !
   
 • Det nyeste domæne på Internet: .eu er forlængst sat i funktion. Nu kommer der til foråret endnu et domæne: .asia -  Der har også tidligere været interesse for et "sex-domæne" som skulle hedde .xxx men det blev ikke vedtaget ...
   
Good news !!

(13-9-007) IT-nyheder

 • Firmaer snyder i søgemaskinerne
  Det er ikke altid de mest relevante resultater, der dukker op øverst på listen, når du søger i f.eks. Google. Firmaer betaler for en god placering - og hvem mon ligger øverst ... ? Læs artiklen hos Computerworld om dette problem.
   
 • Kampagnen "Netsikker Nu" for 3. gang
  Videnskabsministeriet og en række virksomheder og organisationer er 9. oktober klar til at lade Netsikker Nu-kampagnen rulle af stablen for tredje år i træk. Formålet er - som de foregående år - at gøre danskerne mere bevidste om sikkerheds-aspekter på nettet. Dette års målgruppe er især de ældre. Læs nærmere ...
   
 • Nyhedsbrevet om IT-sikkerhed fra TDC
   
Netsikker ??

(9-9-007) Nyttige (gratis) programmer

Når du sletter en eller flere filer på computeren, så ryger de i "Papirkurven". Men faktisk så bliver de ikke "fjernet" fra din harddisk (heller ikke hvis du "tømmer papirkurven") ... og det er også derfor, at man med specielle værktøjer kan finde/genskabe dem igen.

Man kan sammenligne det med en stor boligblok, hvor familien Hansen på 4. sal sætter deres lejlighed til salg, men de bliver stadigvæk boende, indtil nogen nye folk flytter ind. På samme måde er pladsen på harddisken frigjort til nye data, men de gamle ligger der stadigvæk, indtil nye data overtager pladsen !

Der findes altså programmer, som (nogle gange) kan finde/genskabe slettede filer - og der findes programmer, som kan TOTALT slette filer fra harddisken, så de ikke kan findes/genskabes igen.

 • Programmet "Undelete Plus" kan (ofte) finde slettede filer og er gratis
 • Programmet "Eraser" kan "totalt slette" filer og er gratis

OBS: Du kan finde andre nyttige (gratis) programmer nederst på siden "Diverse" her på websitet !
 

Disse 2 programmer er omtalt
i computerbladet "PC Planet"
nr. 8 - 2007

(8-8-007) Velkommen tilbage efter ferien !!

Fra august skal bl.a. alle handelsskoler benytte den nye 7-trins karakterskala, som afløser 13-skalaen. Det kan man læse mere om i en pjece fra Undervisningsministeriet.
 

"Verdammt, jeg fik s'qu -3
for min tyske stil ...!"

(3-7-007) IT-nyheder

 • Læs den første gennemgang af Apple's nye iPhone (mobiltelefon), som blev købt 200.000 gange på den første dag, hvor den var til salg i USA:
  - Hos Computerworld.dk
  - Hos Business.dk
   
 • Pas på en ny virus, som sender sig selv rundt via mail som en slags elektronisk "lykønskningskort fra nogen i familien": emnelinjen hedder noget a la "You've received a postcard from a family member". Læs mere ... Og lad for Gud's skyld være med at åbne den slags !!
   
 • Niels Brock har besluttet, at vi på EUD (som bl.a. omfatter HG) ikke indfører den nye Office 2007 fra Microsoft før til skolestarten august 2008. Begrundelsen er især vore undervisningsmaterialer, som skal ændres/nyanskaffes, idet den nye Office-pakke har en meget anderledes brugerflade. Du kan selv smugkigge på Microsoft's hjemmeside.
   

Læs om iPhone på Apple.com

(15-6-007) SEND dine STORE mails gratis

Ved hjælp af det danske website www.StorEmail.dk kan du GRATIS sende de filer, der er for store at sende via dit almindelige mailprogram. Filen oploades til en server, hvor dine modtagere kan hente den. Du kan vælge at gemme filen på serveren i op til to døgn, og filstørrelsen må ikke overskride 100 MB.

Hvis du har brug for at sende filer, der er større end 100 MB, skal du stadig bruge en cd-rom og et frimærke - eller det udenlandske website www.Yousendit.com, der tilbyder at sende filer helt op til 2 GB, hvis du vil betale for det.
 

Læs om den nyeste
Office-2007 fra Microsoft

(22-5-007) IT-news:

 • I Brock Online finder du nu også et "virtuelt drev", hvor du kan gemme ting og få fat i dem overalt i verden ... blot du kan logge dig på Brock Online. Området hedder "Content Collection" (blåt faneblad på forsiden når du logger ind i Brock Online), og du finder en nærmere forklaring samme sted i BON: under menupunktet HELP :-) Måske smart ved f.eks. store filer eller egne websites, som du ikke kan e-maile hjem til dig selv el.lign. Du kan opbevare ting her, i stedet for at transportere dem frem og tilbage på en USB-nøgle.
   
 • Microsoft har for 33 milliarder kroner købt firmaet aQuantive, som er leverandør af bannerreklamer på nettet. Endnu en handling i kampen mod Google's dominans ... Google opkøbte jo for ikke så længe siden firmaet DoubleClick, som er en af de helt store på markedet for reklamer på nettet !
   
 • Magasinet "PC World" lavede sidste år en fin test af gratis antivirus-programmer ... hvor Avast vandt. Du kan læse nærmere om de forskellige krav til et godt antivirus-program og læse selve testen lige her !

         

 • I EU er politikerne nu meget tæt på et indgreb mod de høje mobiltakster (roaming), når man er i udlandet ... Måske allerede fra 1. august vil det "kun" koste 3,68 kr at ringe hjem og 1,78 kr at modtage opkald hjemmefra. Altså i minuttet - og det er meningen at priserne skal falde yderligere de kommende år !
   
 • Danmark er det land i hele verden, som benytter mindst piratkopieret software ... Windows Vista er på verdensplan solgt i 40 mill. eksemplarer på 100 dage, men salget er lige nu gået lidt i stå ... og det sikreste styresystem er allerede blevet hacket flere gange ...
   
Gratis IT-nyhedsbreve:

 

(13-5-007) HotMail opruster i kampen med Google's Gmail

Bl.a. vil Microsoft (som jo ejer HotMail) nu give brugerne 2 Gigabyte plads til deres mails samt mere integration med programmet Outlook. Læs artiklen fra Computerworld ...
 

PS: Jeg sværger nu stadigvæk
til YahooMail !!

(8-5-007) Skøn musik i ørerne

 • Hvis du har en bredbåndsforbindelse på din computer derhjemme, så kan du høre musik via Internettet ganske gratis på computeren. Ud over de utallige gratis "radio-kanaler" (f.eks. www.musicmatch.com) så kan du bl.a. høre fantastisk musik i en uendelig strøm fra den amerikanske guitarist Pat Metheny og good old Stevie Wonder via deres egne websites. Prøv det !!

  OBS: Her ligger i øvrigt en masser live-videoer med Pat Metheny Group (YouTube)
   
 • Der går rygter om, at Microsoft overvejer at købe Yahoo's søgemaskine - som et led i kampen mod Google. Og forhåbentlig til gavn for os alle, idet det giver en øget konkurrence.
   
 • I takt med, at vi danskere er blevet rigtig glade for de bærbare computere, så er en stor del også gået over til at koble sig på Internettet trådløst. Over 40% kobler sig faktisk på nettet trådløst !! Ifølge Børsen er det en klar vækst, da tallet blot var 13% i 2004 og 25% i 2005. Og endnu bedre: hele 77% har sikret deres trådløse netværk mod indtrængen udefra - vi mangler lige de sidste 23% i forhold til sikkerheden ...
   

(16-4-007) IT-nyheder

 • TDC er vældig begejstret over et udspil fra Socialdemokraterne, som foreslår, at TDC slipper af med en række dyre pligter, hvis selskabet sikrer 40.000 husstande i tyndt befolkede områder adgang til bredbånd senest i 2009. TDC vil sikkert forsyne disse kunder dels via nedgravede kabler og dels via ny trådløs teknologi til de mest "øde områder". Venstre's videnskabsminister (Helge Sander) har også en plan - men den lover først bredbånd til alle i 2011. Godt man ikke bor langt ude i Vestjylland ...
   
 • Forbrugerombudsmanden har sammen med en række organisationer inden for e-handel iværksat en kampagne, der skal få internetbutikkerne til at oplyse forbrugerne om deres fortrydelsesret. Der er foreløbigt rettet henvendelse til lidt over 100 internetbutikker, og hvis butikkerne ikke retter op på det inden den 1. maj 2007, kan en politianmeldelse blive forbrugerombudsmandens næste skridt.
   

Trådløst Internet
i spisefrikvarteret ?

(8-2-007) Fri adgang til Gmail

Google har nu åbnet sin e-mail-tjeneste Gmail for alle danske internet-brugere. Tidligere var det kun muligt at benytte tjenesten, hvis man havde modtaget en "invitation" fra en person, der allerede havde en konto. Men nu kan alle åbne en Gmail-konto uden invitation. Gmail blev åbnet helt tilbage i 2004, men Google betegner stadig tjenesten som et eksperiment på sin hjemmeside. Det er gratis at bruge Gmail og brugerne kan p.t. få mere end 2,8 GB gratis plads til deres mails.
 

(27-1-007) Windows Vista nu på dansk !!

I den kommende uge udkommer den nye udgave af styresystemet fra Bill Gates & Microsoft: Windows Vista. Tillægget "Lørdagsliv" i Politiken bragte en 2-siders omtale i denne weekend. Spørgsmålet er, om Vista er pengene værd ? De primære nyheder for almindelige brugere er en utrolig flot brugergrænseflade kaldet "Aero" samt forskellige forbedringer af sikkerheden. Ikke noget revolutionerende nyt - så man bør i hvert fald vente med at opgradere, til man alligevel skal købe ny computer næste gang. Vista kræver nemlig en masse power af PC'en for at give det fulde udbytte - og sikkerheden kan klares med omtanke og gratis programmer indtil da :-)

 • Læs hvad Microsoft selv skriver om Vista (og check samme sted, om din PC overhovedet kan køre med Vista):
  www.windowsvista.dk
   
 • Læs en mere kritisk gennemgang (på engelsk) af Windows-eksperten Paul Thurrott:
  www.winsupersite.com
   
 • Computerwebsitet COMON skriver om, at halvdelen af de kendte programmer, som man har testet sammen med Vista, de virker ikke eller virker dårligt. F.eks. fungerer hverken Avast eller Zone Alarm indtil videre med Vista. Endnu en god grund til at vente ... (læs nærmere)
   

(16-1-007) IT-nyheder:

 • Videnskabsministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) går den 1. januar 2007 i luften med en fælles portal, der kommer til at hedde www.borger.dk - og portalen skal være danskernes nye hovedindgang til den offentlige sektor. Formålet er at give en mere sammenhængende og brugervenlig digital borgerservice.
   

 

(28-12-06) Justitsministeren dropper telefon-scanning !!

Et af de mest kontroversielle forslag i rapporten om det danske terror-beredskab fra oktober 2005 bliver nu skudt ned af justitsminister Lene Espersen (K). Ideen om at give politiet mulighed for at scanne indholdet af telekommunikation inden for et afgrænset område er blevet kritiseret, fordi det vil muliggøre telefonaflytning af tilfældige borgere.

Ministeren henviser til, at der allerede efter gældende ret ville kunne foretages telefonskanning på grundlag af et almindeligt nødretsprincip i specielle situationer.

»Politiets Efterretningstjeneste har over for mig oplyst, at telefonskanning kun i en helt ekstraordinær nødsituation kan tænkes at være et relevant skridt med henblik på at afværge en terrorhandling,« siger ministeren.

Læs evt. nærmere på IT-magasinet ComOn
 

(21-12-06) Update til browseren

Den nye browser Internet Explorer 7 på DANSK kan nu downloades hos Microsoft (og er senere tilbudt som opdatering gennem "Windows Update")

 • Personligt vil jeg dog absolut vente og se, hvordan den fungerer - ved at læse om det rundt omkring!! Der har allerede været en del kritik og påpeget div. svagheder i den engelske version. Og først når alle "børnesygdommene" er overstået, kommer den til at at ligge på MIN computer :-)

  Læs nærmere om den nye version hos IT-magasinet ComOn (inkl. link til Microsoft, hvor du kan downloade programmet - hvis du har lyst altså)
   
 • Den alternative browser (og mest seriøse konkurrent til Microsoft's Explorer) er også blevet sluppet fri i ny version: "Firefox 2" som kan downloades her
   

(11-12-06) IT-nyheder

 • Microsoft, Google og Yahoo overvejer (langt om længe) at droppe deres aftaler med de kinesiske myndigheder - aftaler som går ud på at udelukke kineserne fra bestemte søgeord og bestemte websider om f.eks. demokrati, censur, ytringsfrihed o.lign. Der er masser af eksempler på, at folk er blevet arresteret og smidt i fængsel (hvilket ikke er nogen festlig udflugt i Kina) p.g.a. deres aktivitet på nettet ... og samme mega-firmaer har medvirket til at levere oplysningerne til myndighederne. De sku' skamme sig !!
   
 • En ny rapport fra IT- og Telestyrelsen efterlader ingen tvivl om, at Danmark er blevet omdannet til et informationssamfund. 85% af familierne har internetadgang, og 65% har bredbånd. Selv i aldersgruppen over 60 år er det 62%, der har internetadgang derhjemme.

  Rapporten viser også, at virksomhedernes internetsalg i 2005 udgjorde 172 milliarder kroner mod 104 mia. kr. i 2004. En tredjedel af danskerne handler på nettet, og DR fortalte i sidste uge, at man regner med et julesalg via Internet på ca. 1,5 mia. kroner i 2006 ...

  Danske virksomheder ligger på en europæisk andenplads, når det gælder brug af offentlige digitale ydelser, og 69% af myndighederne foretager elektronisk indkøb ved digital fakturering. IT-fjernarbejde er steget markant fra 38% af virksomhederne i 2002 til 54% i 2006, viser rapporten.

  De danske folkeskoler klarer sig også godt i undersøgelsen. I skolerne er der 27 computere pr. 100 elever og 95 bredbåndsforbindelser pr. 100 skoler, hvilket er højere end i andre europæiske lande.
   

(8-11-06) IT-nyheder

 • Virus-aktiviteten er ikke så voldsom i øjeblikket - men det er oversvømmelsen med SPAM til gengæld. Eksperterne mener, at det især er udbredelsen af de såkaldte "botnet", som er medvirkende til stigningen i mængden af spam. Almindelige sagesløse PC-ejere udsender altså mængder af spam fra deres egen computer - uden at vide det.
   
  • GODE RÅD MOD SPAM:
   • Du skal aldrig åbne en spam-mail
   • Du skal ikke forsøge at "afmelde" den slags ved at skrive til afsenderen
   • Du skal simpelthen bare slette den
   • Du skal installere et spam-filter, som opfanger langt de fleste af dem
   • Du skal fortælle det til dit spam-filter, hver gang der alligevel er en spam-mail, som slipper igennem. På den måde bliver filteret hele tiden bedre !
   • Hvis du alligevel kommer til at åbne en spam-mail, så lad for Gud's skyld være med at klikke på links eller vedhæftede filer. Luk mailen straks - anmeld den i dit spamfilter og slet den bagefter
   • Mails fra banker og store firmaer forsøger at franarre dig dine passwords, pinkoder, nedbankoplysninger m.v. Lad være med at tage chancer !! Hvis du virkelig er i tvivl, så ring til din bank og hør, om de kender noget til det.
     
  • Læs mere om botnet, virus og spam her !
    
 • Organisationen "Reportere Uden Grænser" har lavet en Top 13 over lande, som undertrykker ytringsfriheden og Internettet. Og det kan få alvorlige konsekvenser, hvis man forsøger at sno sig udenom censur m.v. De ting, som især præger de nævnte landes forhold til ytringsfrihed og Internettet er: militærdiktatur, kommunisme og islamisme
   

  • Saudi Arabien

  • Hviderusland

  • Burma

  • Kina

  • Nord Korea

  • Cuba

  • Egypten

  • Iran

  • Uzebekistan

  • Syrien

  • Tunesien

  • Turkmenistan

  • Vietnam

  OBS: Danmark lå i 2005 på en delt førsteplads, når det drejede sig om fri ytringsfrihed og pressefrihed - i dag er vi røget helt ned på 19. pladsen - især p.g.a. Mohammed-krisen, som har medført dødstrusler, politibeskyttelse og selvcensur ...
   

Download 4 gratis
programmer, som
beskytter din PC !!

James Bond beskytter
IKKE din computer !!

PS: Hvis det skulle have forbigået
din opmærksomhed, så spiller
vores egen Mads Mikkelsen "skurk" i
genindspilningen af Bond-filmen
"Casino Royale" - som har premiere
i Danmark fredag d. 24. november 2006.

(17-10-06) IT-nyheder

 • Svindel med din netbank ?
  Der er for første gang sporet en spam-mail på dansk, der kan give adgang til svindel mod danske netbanker. Mailen indeholder en virus, der er i stand til at stjæle nøglefiler og aflure koder i modtagerens netbank og gøre disse tilgængelige for svindleren. Virussen er placeret i en vedhæftet zip-fil, og den angriber systemet, hvis denne fil åbnes.

  Der må derfor advares på det kraftigste mod, at du åbner den slags filer, du ikke kender afsenderen på. Den aktuelle mail, der er sporet, har følgende ordlyd:

  "Emne: Regning
  Kaere kunder!
  Regning
  Data er tillagt og sent med denne meddelelse.
  Jeg bruger gratis antispamversion, som allerede har fjernt 227 spambreve.
  Antispam er helt gratis for private brugere.
  Vedhæftet: Regning.zip"

  Den vedhæftede fil hedder altså f.eks. regning.zip. Har du allerede åbnet filen, så kontakt straks din bank !! Det er ikke almindeligt at folk modtager filer af typen ZIP, så i det tilfælde bør du være meget forsigtig.
   
 • Små og mellemstore virksomheder (og håndværkere) kan nu få GRATIS rådgivning vedr. deres IT-behov. Det kan ske via hjemmesiden "IT-tanken.dk", som er støttet af Videnskabsministeriet's e-bussiness pulje. God idé !!
   
 • Fortsat vækst i dansk handel på nettet: i tredje kvartal er antallet af internet-betalinger hos danske e-butikker steget med 33 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser en ny opgørelse fra PBS, skriver Børsen. For hele 2006 er stigningen på 37 procent. Samtidig er antallet af sager om misbrug af Dankort til e-handel faldet fra 823 i første halvdel af 2005 til 596 i første halvår af 2006. En glædelig udvikling :-)
   
 • Der er næsten 1,6 millioner bredbåndsforbindelser i Danmark og det svarer til 29 forbindelser pr. 100 indbyggere. I det seneste halve år er antallet af forbindelser vokset med 18 pct. Ifølge Danmarks Statistik har 2 ud af 3 bredbånd i hjemmet, og mere end 8 ud af 10 virksomheder har bredbånd. Det er faktisk verdensrekord i øjeblikket - og Videnskabsminister Helge Sander (V) vil nu gøre en ekstra indsats for at få dækket de sidste pletter på danmarkskortet, hvor det p.t. ikke er muligt at få bredbånd frem.

  En ny undersøgelse har vist, at europæerne (i gennemsnit) bruger mere tid på Internettet end på at læse aviser og div. blade !
   
 • Efter at Dansk Folkepartis Ungdom også har haft held til at kvaje sig, så har vrede muslimer sendt sure e-mails til dem. Men desværre er mange af dem sendt til websitet www.dfu.dk - som ikke ejes af DF men af Dansk Faldskærms Union ... til gengæld har mange af de vrede muslimer bagefter sagt undskyld til faldskærmsfolkene !!
   

Oplysningerne står på websiden
hos min egen bank,
når man logger ind
i deres netbank !!

Tag ingen chancer !

 

 

(9-10-06) Antiterror

Strafferetsudvalget har for nyligt afleveret deres betænkning vedr. udvidede muligheder for PET og politiet i forbindelse med at forhindre og efterforske terrorhandlinger. Men flere medlemmer af udvalget har simpelthen nægtet at gøre betænkningen til et egentligt lovforslag - de synes nemlig, at forslagene går for vidt og krænker privatlivets fred i et retssamfund. Det er nu op til politikerne at udforme et lovforslag, og det vil sikkert komme fra justitsministeriet inden længe.

Ingen aner noget om, i hvor høj grad politiet f.eks. vil gøre brug af de nye regler (hvis de bliver vedtaget), som bl.a. giver fri adgang til at aflytte al elektronisk kommunikation indenfor et geografisk område, hvis der er blot en mistanke om alvorlig kriminalitet herunder terrorisme. Uden dommerkendelse og uden at skulle informere folk om, at de faktisk er blevet aflyttet !

Og hvorfor er det egentlig nødvendigt ?? Som reglerne er i dag, så kan politiet bede om en dommerkendelse til den slags - og ingen dommer vil modsætte sig, hvis det drejer sig om en så alvorlig mistanke som terror. Sagen er imidlertid, at flere politimestre er kommet til at udtale, at de da gerne så, at de udvidede beføjelser også kunne benyttes på andre typer mindre alvorlig kriminalitet. Og så er vi pludselig ude på en glidebane.

Politiet klarede sig jo fint med de nuværende midler, da man stormede forskellige mistænkte i Vollsmose for nylig - at PET så bagefter kom til at tabe et "top secret" papir på gaden, det virker ikke særlig tillidsvækkende ...

De amerikanske sikkerhedstjenester CIA, FBI, NSA o.s.v. forhindrede ikke terrorangrebet 11. september 2001 i New York - på trods af deres enorme IT-apparat til overvågning og aflytning af alle og enhver. Og en stor undersøgelse i det amerikanske senat konkluderede senere, at det var slået fuldstændig fejl, primært fordi man overvågede nogle helt andre, end dem man BURDE overvåge !

Det er nemlig ret svært at overvåge de "rigtige terrorister" - de HAR jo fundet ud af, hvordan de skal gemme sig i den digitale verden - så i stedet bruger man krudtet på at overvåge private borgere og virksomheder. Og gerne i udlandet bl.a. hos sine allierede som en form for industri-spionage. Og det hele er faktisk tarveligt, umoralsk og ulovligt ...

Man kan læse mange interessante ting om emnet bl.a. her:

BY SØREN NOAH

 

(20-9-06) IT-nyheder fra nettet

 • Nyt topdomæne på nettet nu: .mobi
  Store internationale firmaer som Google, Nokia og Ericsson har allerede registreret domænenavne med endelsen .mobi, og fra slutningen af denne måned (september 2006) bliver der åbnet for, at alle kan søge om en .mobi-adresse. Det nye internet-domæne er reserveret til indhold, der er skræddersyet til mobiltelefoner. For at registrere en hjemmeside-adresse med endelsen .mobi er det et krav, at indholdet er gemt i et format, der er egnet til mobiltelefoner.

  Man skal dog ikke forvente at se en adresse som www.noah2900.mobi :-) men du kan jo prøve og se, hvad der gemme sig bag f.eks. www.google.mobi
   

 • Dyr tastefejl på netbank
  En norsk kvinde har været lidt for hurtig ved tasterne, da hun var inde på sin netbank og tastede forkert. På denne måde sendte hun 500.000 norske kroner til en ukendt bankkonto. Pengene endte på bankkontoen hos en kontanthjælpsmodtager, som var hurtig til at bruge de fleste af pengene. Og det er ikke realistisk, at vedkommende nogensinde ville kunne betale pengene tilbage.

  Den norske forbrugerminister er rystet over situationen, og vil styrke netbank-kundernes sikkerhed. Hun vil tage sagen op med justitsministeren for at se nærmere på finansaftaleloven, som bestemmer, hvad der skal gøres ved fejl og misbrug af konti, skriver Computerworld Norge.
   

 • Bredbånd kommer ikke ud i yderområder
  Det anslås at mindst 150.000 danske husstande og virksomheder er udelukket fra bredbåndsfesten. Det gælder ikke kun dem, der bor langt ude på landet, men også mange husstande i byerne, hvor afstanden til telefoncentralen er større end tre-fem kilometer, skriver Berlingske Tidende.

  Blandt de danske landmænd og deres naboer er det hver femte, der ikke kan få bredbånd. Det viser en GfK-undersøgelse fra Landbrugsrådgivningen i Skejby. Det giver store problemer, da Internettet er blevet et nødvendigt arbejdsredskab for mange landmænd.

  Teleselskaberne får i den kommende tid konkurrence fra elselskaberne, som satser på at tilbyde bredbånd til kunderne, men de har også valgt at fokusere på byområderne, der i forvejen er godt dækket med bredbånd. I modsætning til almindelig telefoni er der ikke forsyningspligt på bredbånd i Danmark.
   

 • HP udspionerer sin egen bestyrelse samt udvalgte journalister
  Alvorlig anklage mod computerfirmaet HP (Hewlett Packard) om spionage indenfor egne rækker samt udvalgte journalister. Bl.a. har man i det skjulte installeret overvågningssoftware på folks private computer og overvåget, hvem de ringede til m.v. I øjeblikket undersøges der, hvor slemt det er i forhold til en anklage ... HP forklarer sig med, at man i 2005 startede en undersøgelse for at finde ud af, hvem der havde lækket oplysninger til pressen om virksomhedens strategi. Men åbenbart er det løbet lidt løbsk - i hvert fald blev det opdaget. Surt Kurt !!
   

 

(13-9-06) Gode råd til alle forældre

... om hvordan børnene kan færdes mere sikkert på Internettet. Det er et link til TDC's hjemmeside, som omtaler emnet på forsiden af deres (gratis) nyhedsbrev i dag. Andre emner handler f.eks. om at beskytte sit trådløse netværk derhjemme, noget om ophavsret/piratkopiering samt meget andet interessant. Klik og Kik !!
 

(11-9-06) Harddisken fylder 50 år

Den første harddisk kunne i 1956 rumme 5 megabyte (MB) og det kostede ca. 1,3 million kroner at leje den i et år. Der er sket meget siden da - bare tænk på de små USB-nøgler, MP3-afspillere og harddiske generelt ... En alm. harddisk på 300 gigabyte koster i dag under 1000 kroner og kan indeholde over 60.000 gange flere data end den første version :-)

Hvis lastbiler havde udviklet sig på samme måde og i samme tempo, så ville en lastbil i dag være 1,3 meter lang, 25 cm høj og 15 cm bred. Den ville kunne køre med 3 millioner tons last og en fart på 6 millioner km/t. Ka' du så komme væk !!

(29-5-06) Kan din PC køre næste version af Windows ??

Nu kan du downloade et gratis værktøj fra Microsoft, som analyserer hardware og software i din computer og fortæller, om du kan køre den kommende version af styresystemet Windows – kaldet ”Windows Vista” – eller hellere må holde dig til Windows XP. Programmet kan hentes fra Microsofts hjemmeside i en betaversion, men det lader til at være komplet og fungere uden problemer.

Windows Vista Upgrade Advisor starter med at analysere den hardware, der er installeret i PC'en, og undersøger derefter, om der findes Vista-drivere til det ekstra-udstyr, der er tilsluttet. Derefter afleverer programmet en færdig rapport med anbefalinger til, hvordan systemet kan optimeres til Vista.

Programmet kan hentes gratis på:
www.microsoft.com/windowsvista/getready/upgradeadvisor/default.mspx

Den endelige version af Windows Vista kommer på markedet på dansk i starten af 2007,
og det samme gælder den kommende Office-pakke kaldet "Office 2007" - som bliver meget anderledes, end den vi kender !

MIT MOTTO: Pil aldrig ved et IT-system, som fungerer fint - med mindre du har gode grunde til det !!
 

 

Vent med at
opgradere til Vista
til du bliver
tvunget til det !!

(15-4-06) Børn synes, at piratkopiering er OK

Ifølge en ny undersøgelse mener 85,9% af børn i ottende klasse, at det er helt i orden at kopiere film og musik. Hele 79,5% har prøvet at downloade kopibeskyttet materiale. Det skriver www.newz.dk

Undersøgelsen viser også, at pigerne tager en smule lettere på piratkopiering end drengene – 87,6% af pigerne synes, det er i orden at piratkopiere, og 84,5% af drengene synes, det er i orden

Til sammenligning viser undersøgelsen, at kun 4,8% synes, det er i orden at stjæle, hvilket fortæller, at AntiPiratGruppen ikke har haft held med de seneste års kampagner om, at piratkopiering er det samme som tyveri.

Undersøgelsen er lavet af Børnerådet og er baseret på svar fra 991 børn i ottende klasse, som er blevet repræsentativt udvalgt af Børnerådets ”Børne- og Ungepanelet”.

 • Danmark har EU-rekorden i hjemmearbejde: ca. 24% af danskere i arbejde har en hjemmearbejdsplads !
   
 

(2-3-06) Nyt om IT

 • Regeringen har netop præsenteret deres forslag til en ny "terrorpakke" og optræder en del i medierne i disse dage. Forslaget er i høring indtil 24. marts, og du kan bl.a. læse nærmere på Justitsministeriets hjemmeside, hvor pressemeddelelse og hele lovudkastet kan ses.
   
 • Erhvervssygdomsudvalget har netop besluttet at afvise museskader i arm, skulder og nakke som arbejdsskader, skriver Ritzau. HK og Teknisk Landsforbund vil dog fortsat forsøge at skaffe erstatning til deres plagede medlemmer. Læs nærmere hos Computerworld og ComOn.
   
 • Danskerne bruger tonsvis af tid på deres private e-mails i arbejdstiden, skriver netmagasinet ComOn. De færreste firmaer har dog en klar IT-politik på området - og der er heller ingen tal på, hvor mange penge man mister på denne konto. Hver tredje ansatte surfer privat i mere end en halv time, mens de får løn for at passe deres job. Næsten hver femte bruger mere end én time, og disse tal er stigende over de sidste par år. Læs nærmere her og nogle kommentarer her.
   
 • Iflg. computermagasinet "PC Planet" (nr. 3/2006) så har styresystemet Linux langt flere fejl end Windows ... En rapport fra den amerikanske regering fastslår, at ud af 5.198 fejl fandtes de 812 kun i Windows og 2.328 fandtes kun i Linux. De øvrige fejl fandtes i begge styresystemer !

  Et hårdt slag for den lille søde pingvin :-)
   
Terrorismen har ingen vindere - kun tabere !!

Linux vs Microsoft

(13-2-06) Nyt om IT

 • Kina har p.t. lukket for langt over 2.000 "skadelige" websites, som den almindelige kineser åbenbart ikke må se. Det er primært politiske websites og ting, som den vestlige kultur ikke "bør" trække ned over hovedet på kineserne. Altså censur i følge magthaverne.
   
 • I Danmark har vi en lille snert af samme tendens ...
  95% af internetudbyderne har nemlig installeret et filter, som fjerner sider med børneporno. Og det er måske fint nok, da de fleste af os synes, det er noget grimt svineri, som bør straffes hårdt. Men internetudbyderne har jo ikke spurgt os ... eller fortalt os om det. Og hvad kan blive det næste, som vi ikke må se ...?? Skal vi have ytringsfrihed eller censur ... nu må man bestemme sig :-)
   

 

Bliv sponsor !!

(dec. 2005) Nyt om Internet

 • Danmark ligger på en flot 3. plads i Europa , når det gælder handel på nettet (25% af danskerne har handlet på nettet indenfor den sidste måned !!). Men bøger sælger ikke specielt godt - kun 11% af bogsalget foregår via nettet.
   
 • TDC tabte kampen til tyske T-Systems om at levere Internet-forbindelse til de danske tog. I første omgang kommer der (trådløst) Internet i IC-togene mellem København og Århus i løbet af næste forår (2006), hvorefter DSB vil udbygge ordningen til andre strækninger (OBS: senere udsat til 2008)
   
 • Regeringen er nu i fuld gang med at få ændret på "terrorpakken" fra sidste år, således at politiet får mulighed for at overvåge og aflytte os alle lidt hurtigere og nemmere. Læs nærmere her, hvor du kan følge forløbet siden vedtagelsen af den første antiterror-lov i 2002 og op til i dag.
   

(6-10-05) Nyt .eu-topdomæne på nettet

Fra 7. december 2005 kan virksomheder med et registreret firmanavn/varemærke ansøge om webadresser under det nye EU-domæne. Læs nærmere hos online-magasinet COMON her:

http://www.comon.dk/index.php/news/show/id=23837

Vi vil altså nok fremover kunne se f.eks. www.novo.eu og www.danfoss.eu på det såkaldte Internet.
 

(23-9-05) IT-sikkerhedsrådet nedlægges

Mens antallet af orme- og virusangreb bliver stadig større, nedlægger videnskabsminister Helge Sander det kun tre år gamle Rådet for IT-sikkerhed. Ifølge ministeren er der med den nuværende situation på sikkerhedsfronten i højere grad brug for handling end analyser.

"I de tre år, der er gået, siden Rådet for IT-sikkerhed blev oprettet, har verden ændret sig. Rådet har gjort et flot stykke arbejde og sat markante fingeraftryk på de seneste års IT-sikkerhedstiltag, men der er nu behov for nye måder at organisere sig på. Vi skal fortsat analysere, men vi skal i endnu højere grad satse på at få analyserne omsat til handling," siger Helge Sander.

Derfor overtager Teknologirådet fra årsskiftet arbejdet med at holde et vågent øje med den danske IT-sikkerhed og komme med anbefalinger til politikerne og gode råd til såvel private som professionelle IT-brugere. Teknologirådet leverer i forvejen uafhængig rådgivning til Folketinget om teknologiens muligheder og konsekvenser.

Bortset fra forårets Netsikker Nu-kampagne, er det ikke meget væsen Rådet for IT-sikkerhed har gjort af sig i de forgangne tre år. Til gengæld eksisterer deres hjemmeside stadigvæk med en masse gode informationer !!
 

Videnskabsminister Helge Sander (V)

(9-8-05) Piratkopi-check fra Microsoft ...

Microsoft har indført et "piratkopi-check" af folks Windows-software, når man forsøger at opdatere sit system via nettet (Windows Update) og hente udvidelser til styresystemet. Der gættes på, at ca. en tredjedel af alle Windows-versioner i verden er piratkopier. Man vil dog stadig kunne hente sikkerhedsopdateringer uden problemer, selvom man har en piratkopi installeret - som en del af Microsoft's kamp mod virus, hackere, spam o.s.v.
 

(2-6-05) Stor FUSION

Softwaregiganterne Adobe (med bl.a. programmerne Acrobat og Photoshop) og Macromedia (med bl.a. Dreamweaver og Flash) smelter sammen. Adobe har nemlig opkøbt Macromedia for et såkaldt "stort" beløb (aktier for ca. 20 milliarder kroner). Det bliver spændende at se, hvad der kan komme ud den handel - til gavn for brugerne :-) Læs nærmere ...

PS: Knapperne i venstre side af skærmen her på websitet har jeg faktisk lavet med Adobe's program "Photoshop"
 

:-) Søren Noah (IT-lærer)

Tilbage

...