Hacking


Du kan læse en masse om IT-sikkerhed, hacking og hvordan man beskytter sin computer ... i mit undervisningsmateriale, som du kan hente helt gratis HER som PDF-fil.

Det kloge råd til private brugere: hvis du er på nettet i lang tid af gangen eller har en bredbåndsforbindelse med permanent IP-adresse, så skal du (udover et opdateret antivirus-program) installere en personlig firewall. Nogle koster penge, mens andre er gratis at bruge privat.

En fantastisk god (og gratis) firewall er f.eks. ZoneAlarm, som kan downloades på Internet hos firmaet Zone Labs: www.zonelabs.com. Dette program vil beskytte dig mod langt hovedparten af de hacker-forsøg, som du sikkert bliver udsat for ! Og du vil kunne sove lidt bedre om natten. Det samme gælder med et andet gratis program: Comodo Personal Firewall

Hvis du ønsker at scanne din computer for bagdøre og "trojanske heste" så kan du finde adskillige gratis programmer til den slags hos Tucows. Jeg har selv downloaded et gratis freeware-program fra Island, som hedder "EMCO Malware Destroyer" og som scanner for næsten 9.000 virus, worms, trojans, spyware, adware, dialers, keyloggers m.m. Og programmet kan opdateres gratis ... Det kan hverken erstatte et antivirusprogram eller en firewall, men det er en mulighed for at checke, om der er smuttet et eller andet skidt igennem til systemet.

  • Og så er det jo stadigvæk tilladt at slukke forbindelsen til Internet, når man ikke lige skal bruge den. Også selv om man har bredbånd !!
     
  • Hvis computeren er slukket, bliver du IKKE udsat for hackerangreb !

Hvis du vil studere emnet yderligere, så er Internettet en uudtømmelig kilde af stof.
Se f.eks. andetsteds her på sitet under "Links" ...

Spyware

Hvis du også ønsker at finde/fjerne skjulte "spion-programmer" af typen "spy-ware" fra din computer, så kan jeg anbefale det gratis program "Ad-Aware" som kan downloades via www.lavasoft.com. Og ovennævnte program fra Island vil også gøre nytte !

Spy-ware er programmer, cookies og andre ting, som du (uden at vide det) får ind på din computer via Internet. En slags spioner. Disse ting kan f.eks. følge din færden og dine vaner på computeren og på Internet - og informationerne kan evt. sendes videre og misbruges af andre. Programmet "Ad-Aware" kan oftest opdage og fjerne disse ting !!

Der findes i dag programmer, som kan aflure (optage) alle taste-tryk på computerens tastatur (såkaldte keyloggers) og gemme informationerne. Eller de kan sendes videre til anden PC, som kan følge med i, hvad der laves på computeren. Det kan f.eks. bruges til at overvåge sin ægtefælle eller børn ... Og faktisk er der tal, som siger, at der er en hel del, som køber den slags programmer ...

Læs nærmere om "spam" her !

Tilbage til computervrus