Opret dit eget "Theme"


Det er ikke sjovt for din website at ligne 1000-vis af andre på Internet, som bruger de færdiglavede Themes i Frontpage 98. Hvorfor ikke give din website det helt specielle design ??

Med programmet "Theme Designer" (som følger med på Frontpage 98-CD'en), kan du oprette et grafisk webtema helt fra bunden - eller endnu lettere: ændre på et af de færdiglavede og få dit eget design.
Læs evt. nærmere her:

Hvordan griber man det an ?

Når du vil oprette dit eget Frontpage Theme, så er det naturligvis nødvendigt, at du har de forskellige grafiske elementer klar et sted på din harddisk: baggrunde, topbanner, navigationsknapper, bullets (til punktopstilling) og horisontal lines (dividers). Det er især disse ting du skal opbygge dit Theme med !

1. Find disse ting først, så du har et passende udvalg af vælge imellem:

 

2. Tag et kig bagom de færdiglavede Themes:

Når du er færdig med at øve dig - men IKKE ønsker at gemme resultatet, så vælger du blot:
File og Close Theme. Så glemmer vi det hele, og det oprindelige Theme vil ikke blive ændret, hvis du svarer nej til at gemme.

HVIS DU VIL GEMME den nye udgave (og evt. prøve den af på din website) så vælger du:
File og Save Theme As, og i dialogboksen giver du dit nye Theme dels en titel (Title) som f.eks. kan være "Privat tema 1" (uden anførselstegn !!) og et fil-navn (Short name), som egentlig er navn til en mappe, som dit Theme gemmes i. Her skal du overholde reglerne fra de gamle DOS-filnavne. Altså max 8 tegn uden mellemrum eller sære tegn. F.eks. "privat_1" (uden anførselstegn !!).

OBS: hvis du senere vil lave mindre ændringer i dit eget Theme, så gem det med et NYT navn o.s.v. i stedet for bare at vælge "Save" og bruge samme navn. Så kan Frontpage bedre finde ud af det - og du kan selv sammenligne, hvad der virker bedst, idet du både har det nye og det gamle.

 

3. Nu kan du afslutte Theme Designer og evt. afprøve dit eget grafiske webtema på din website.

Prøv dig frem !!

backbutt.gif (2193 bytes)