Når selve programmet Frontpage er gået død ...


Hvis du konstaterer, at det er Frontpage, som er gået død - og du ikke har andre løsninger, så skal programmet fjernes og gen-installeres. Følg nedenstående - og læs igennem først:

  • I Windows Stifinder: Tag sikkerhedskopi af de Frontpage webs, som du måtte have liggende lokalt (følg vejledningen for hvert enkelt web punkt 1-4) og husk også at kopiere evt. mapper med Themes, som du selv har lavet !!
  • Men du behøver IKKE at slette de samme ting bagefter inde i Frontpage. Du skal blot huske at gen-installere Frontpage på præcis samme måde som før, så kan det godt være, at tingene ligger nydeligt og præcis som de skal bagefter, idet af-installationen muligvis ikke piller ved de ting, som du selv har oprettet ...
  • Typisk standardinstallation er til C-drevet og der oprettes en mappe til den lokale web-server, som hedder "FrontPage Webs" med undermapperne "Content" og "Server". Dine Themes ligger i program-mappen, som ligger et andet sted - typisk i C:\programmer\Microsoft Frontpage/themes - men det hedder muligvis noget andet hos dig.

Når denne sikkerhedskopiering af data er klaret, så af-installerer du simpelthen Frontpage 98:

  1. Afslut Frontpage, gå til Windows Start-knappen, Indstillinger, Kontrolpanel og dobbeltklik på "Tilføj/fjern programmer". Du skulle gerne kunne finde Microsoft Frontpage i rullelisten. Marker FP og klik på knappen "Tilføj/fjern" så går processen igang. Det er relativt hurtigt overstået.

  2. Bagefter kører jeg gerne Norton Speeddisk óg det lille Microsoft program RegClean (som rydder op i Windows' registreringsdatabasen). Så er jeg sikker på, at alle spor efter Frontpage er væk.

  3. Genstart computeren og sæt CD-rommen med Frontpage i drevet. Den burde selv komme frem med et åbningsbillede (autorun).

  4. Installer så Frontpage på bedste måde. Husk også at gen-installere "Theme Designer" fra CD'en (det fjernes nemlig automatisk sammen med Frontpage).

  5. Afslut alt og genstart computeren

  6. Kopier dine egne "Themes" på plads igen i Windows Stifinder - ellers er de ikke tilgængelige for dine websites mere.

  7. Hvis dine Frontpage Webs ligger intakt, hvor de skal, så kan du straks teste af, om tingene fungerer - hvis ikke, så må du importere dine webs som beskrevet tidligere (fra og med punkt 8).

 

backbutt.gif (2193 bytes)Jeg har en enkelt gang måttet gå gennem det hele 2 gange og oven i købet installere Windows 95 også. Men så galt går det sjældent !!