Når dit website går død !!


I skrivende stund har dette netop været helt aktuelt for mig selv: et af mine websites går pludselig fuldstændig grasat og vil ikke lystre som det plejer: 

Så er gode dyr rådne - men her kommer nogle tips:
(print evt. denne side ud, eller gem den på din computer som HTML-dokument)

Først og fremmest så er det klogt at have et lille ekstra website med bl.a. noget grafik liggende på sin computer. Du behøver ikke have det liggende ude på Internet - men blot på din egen lokale "Web Server". Dette web kan nemlig bruges til at finde ud af, om det er Frontpage eller blot den pågældende website, der fejler noget !! Og det er en nyttig og praktisk viden. Hvis det ene web fungerer lokalt, så er det ikke selve programmet, der er noget galt med.

For det andet er det praktisk og klogt at have alle grafikfiler liggende i folderen "Images". De kan let flyttes i Frontpage Explorer - FP holder styr på links under flytningen (gør ALDRIG den slags i Windows Stifinder - så kan Frontpage ikke finde ud af det mere !)

HVIS det er selve Frontpage, der har fået en "hjerneblødning" - så hop videre på dette link. Ellers læs videre !

 


Hvis din website lokalt er gået i baglås, så gør følgende (det ER afprøvet):

 1. Men det pågældende web er åbent i FP Explorer, så printer du "Navigation View" ud (File: Print Navigation View). Hvis du ikke har en printer til rådighed, så vil jeg faktisk råde dig til at tegne hele "stamtræet" af (med samtlige grene) eller evt. tage en stribe skærm-dumps, som dækker det hele. Og de skal naturligvis gemmes sikkert (indsæt dem f.eks. bare i et Word-dokument, som du gemmer sikkert).

 2. Dette print skal nemlig bruges senere !!!

 3. Luk derefter dit website og afslut Frontpage helt

 4. I Windows Stifinder finder du mappen "FrontPage Webs" og undermappen "Content" og undermappen "dit_syge_web" (eller hvad den nu hedder). Hele sidstnævnte mappe KOPIERER du til et sikkert sted på computeren - f.eks. et andet drev. Det tager nok adskillige sekunder.

 5. Så er du tilbage i FP Explorer igen, hvor du nu SLETTER dit syge website helt fra Frontpage.
  Vælg File: Delete Frontpage Web og svar JA i dialogboksen bagefter. (Du har jo en kopi)

 6. Så afslutter du Frontpage helt.

 7. For en ordens skyld så genstarter JEG computeren, kører Norton Speeddisk og genstarter bagefter igen.

 8. Start Frontpage og vælg i startbilledet "Create a new Frontpage Web". I næste dialogboks vælger du "From Wizard or Template" og "EMPTY WEB" - hvorved du får et nyt web, som er komplet tomt. Der er ikke en gang en "Homepage" - men den har du jo også i forvejen. Den kommer tilbage om lidt.

 9. Nu "importerer" du det gamle web. Vælg File: Import: Add Folder. Nu finder du frem til den gemte mappe med dit syge web. Sæt hak i feltet "Include subfolder" så f.eks. undermappen "Images" kommer med i importen.

 10. Klik OK - og Frontpage går igang med at importere alt det relevante til dit nyoprettede web.

 11. Du bliver gjort opmærksom på, at der er nogle ting, som ikke kommer med. Og det klikker du OK til (ellers ville sygdommen evt. flytte med ??).

 12. Når dette er overstået kan du i FP Navigation View se, at din "gamle" Homepage (index.htm) nu er indsat som Homepage i det nye web. Men til gengæld så ligger alle de andre filer nedenunder og glor. Dem skal du senere SELV sætte på "stamtræet" ved at trække hver enkelt fil op på plads. Det er her printet af Navigation View kommer ind i billedet - for nu skal du genoprette den tidligere struktur på dit web.

 13. I FP Explorer "Folder View" flytter du alle HTM-filer fra mappen "mit_syge_web" til øverste mappe i det nye web - ja, det tager lidt tid. (Du kan markere flere på en gang ved at holde Control-tasten nede)

 14. I FP Explorer "Folder View" flytter du ligeldes alle grafik-filer fra mappen "mit_syge_web/images" til Image-mappen i det nye web.

 15. Når du har checket, at hele mappen "mit_syge_web" er tom (inkl. undermapper), så SLET den !

 16. Nu går du i gang med at sætte websiderne fast på Homepage o.s.v.

 17. Allerede når du sætter den første fil på Homepage, så bliver du spurgt om der skal oprettes links til den interne navigation - og det svarer du selvfølgelig JA til. Og så er det bare i gang.

 18. Til sidst så burde du faktisk have fået genoprettet dit oprindelig website.

 19. Åbn en side i Editor og vælg "Preview in browser" - og test af, om tingene fungerer, som de skal.

 20. Hvis det er helt OK, så kan du senere slette den anden mappe ude i Windows Stifinder, hvor du havde sikkerhedskopien. Men vent hellere et par dage ...

 21. Når du up-loader dit website igen, så svar bare OK til alle spørgsmål undervejs - på nær eet: når FP spørger om noget med ændringer i "Navigation Structure" så vælg den midterste mulighed "Replace the navigation structure". Det virkede i hvert fald for mig !

Forhåbentlig virker det hele igen - vi sender et girokort ...

backbutt.gif (2193 bytes)