Websider som "skal med" på knapperne


Hvis du vil oprette en ny webside, som du ønsker skal optræde på navigations-bjælker og topbanner (kaldet Shared Borders) på dit Frontpage Web, hvor du har benyttet Themes, så gøres det i FP Explorer sådan:

 1. Du skal være i FP Explorer i Navigation View ("stamtræet")
 2. Højre-klik på den kasse i "stamtræet" som du vil oprette en underside til (det kan være din "Homepage" eller en hvilken som helst anden side i "stamtræet")
 3. I den lille genvejs-menu vælger du New Page (denne oprettes straks af FP - hvis du dobbel-klikker på den, så ryger du ud i Editoren og kan straks arbejde med siden)
 4. Højreklik på den nye webside (som i første omgang hedder New Page nummer et eller andet) og vælg Rename (omdøb)
 5. Inde i den nye side's "kasse" kan du nu skrive banner-titlen* til siden. Det er denne tekst som vil optræde på navigationsknapperne og sidens top-banner bagefter. Dette kan til enhver tid rettes til noget andet. Det må selvfølgelig ikke være for langt, for så kan det ikke stå på en knap og det vil måske også fylde for meget oppe i sidens top-banner.
 6. Inde i FP Editor kan du bestemme, om disse "links" mellem siderne skal bestå af knapper eller blot text. Men valget vil gælde for ALLE web-siderne i dit website !! Dette gøres ved at højre-klikke i en navigations-bjælke og vælge Frontpage Component Properties. Her kan du så vælge om dels de vandrette og dels de lodrette "components" skal være knapper eller blot text.
  PS: I øjeblikket bruger jeg selv knapper i den venstre lodrette side (vertical) og text i den vandrette (horisontal) foroven under banneret. Det virker meget godt og luftigt, synes jeg.

*OBS: selve fil-navnet er noget andet, og FP giver automatisk en ny webside et fil-navn, når den er oprettet i Navigation View. Nogle gange et noget underligt navn. Men dette kan du selv bestemme i FP Explorer ved at højreklikke på en fil i "Folders View" (eller Files View) og vælge Rename (omdøb). Det er sikrest at overholde de gamle DOS-regler med korte fil-navne og undgå æ,ø og å hvis det kan lade sig gøre. Frontpage er ligeglad med, hvad du skriver. Men ude på Internettet kan der stadig være forhold, som ikke bryder sig om danske tegn og lange fil-navne med mellemrum og sådan noget.

Samme sted (FP Explorer/Folder View) kan du i højre kolonne se filen's "titel" (som sagtens kan være noget andet end det der står på knapper og banner).  Den viser sig i praksis her:

 • I titellinjen på folks browser, når du besøger siden
 • Det er også denne "text" der gemmes, hvis folk laver et bogmærke på din side !!
 • Det er denne tekst der angiver siden, hvis du lader FP oprette en indholdsfortegnelse over dit website
 • Det er denne tekst der findes frem, når folk laver en søgning på dit website (hvis du indsætter en søgeside i dit website)

Denne tekst kan du altså selv bestemme ved at åbne den pågældende web-side inde i Editoren og vælge File og herunder Page Properties. Denne tekst kan sagtens være lang (en hel lille sætning el.lign.)

Hvis du opretter en ny under-side ude i FP Explorer/Navigation View ("stamtræet") og straks vælger Rename, så bliver den nye tekst både "Titel" og "Banner-titel" ... Banner-titlen SKAL helst være kort - men den anden kan du altså ændre og gøre længere og mere beskrivende bagefter.

Læs evt. mere om "Shared Borders" (navigationsbjælker og banner) her.

backbutt.gif (2193 bytes)