KW-ban_1.gif (8139 bytes)

KW Studio Update (feb. 2003)

Kathusja BabikianJeg var en sen eftermiddag på besøg i studiet hos Kasper og tekniker Rik Simpson, mens de var i gang med at lægge sidste hånd på nummeret ”Love to do it all again” til Kathusja Babikian’s kommende plade. Komponisten Henrik Balling (ex-Gangway) var også tilstede og virkede ret tilfreds med resultatet. Endelig dukkede også den yndige sangfugl selv op i røde bukser og nød det færdige resultat. ”I just love it”, påstod hun. Og det lyder altså også ret fedt – men noget mere powerfuldt end på den første plade (So real, 1998), som er mere slow, drømmende, eventyragtig og med underfundig, trist tivoli-karrusel-stemning ...

”Nå, så det er dig, der skriver alle de mærkelige ting om mig på nettet ... når jeg søger på mig selv, så er det altid dine sider og Kasper’s site, der dukker op. Jeg ved, at jeg har en hjemmeside et eller andet sted – men jeg kan ikke finde den ...”

”Hvis du skal have rettet i noget af det, så er det jo nu”, siger Kasper. Men der var ikke noget, der skulle rettes.

Henrik Balling, Kathusja, Rik, Kasper og Flemming Nordkrog (som har nabo-studiet)Jeg gav Kathusja mit kort, så hun kunne maile til mig, hvis hjemmesiden skulle dukke op – eller hvis hun får lavet en, for så skal linket jo med på sitet ved siden af hendes første plade ”So real”, hvor Kasper også var involveret.

”Jamen, hvad nu, hvis jeg gerne vil have DIG til at lave den ... altså hjemmesiden ?”

Ja, det er jo noget helt andet end blot at gi’ mig et link. Ikke umuligt, men dog noget helt andet. Imidlertid er der lukket nu for ”gratis arbejde”, som det jeg laver for mit gamle trommeidol Kasper Winding. Men som sagt: ikke umuligt – men heller ikke gratis !  

Jeg snakkede lidt med Henrik Balling om det spøjse fænomen, at Gangway stadigvæk er kult i Japan. Der findes adskillige hjemmesider på japansk, som lovpriser denne danske super-gruppe, som lukkede og slukkede for flere år siden. Men de nåede altså en enorm popularitet i Japan !  

Rik SimpsonI studiet blev jeg især imponeret over Rik Simpson’s arbejde med mus, tastatur og programmet Logic Platinum 5.5.0 – det er som at se en mesterkok i arbejde, og du kan bare sige, hvordan maden skal smage, så laver han den ... Og en utrolig positiv og glad gut, som også arbejdede med på dele af Kasper’s ”Vibe-O-Gram” fra 99. Det er faktisk Rik der synger så smukt på nummeret ”Out there” (som får mig til at mindes The Beatles), og sammen med Kasper lægger han kor på bl.a. Lois’ ”Stranger in a strange land” fra 1998. Efter optagelserne tog Rik hjem til England for at arbejde i studiet med George Michael ...

Kasper har gang i 4 produktioner i øjeblikket – Kathusja Babikian’s plade er i den indledende fase med 4 numre klar. Henrik Balling har skrevet to af disse, Kasper og Kathusja har hver leveret et enkelt. Kasper er på nu for at få pladen sat i gang og håber, at Balling leverer nogle flere numre.

Lois' plade er undervejs med 2 numre i skabet og 4 numre igang.

 

Kasper & Rik SimpsonSouth by Southwest Music Festival 2003” finder sted i Austin, Texas, fra 7. – 16. marts. Kasper’s nye management bureau (med base i Paris) har 4 færdige produktioner/kunstnere med på festivalen: Lois (Louise Norby), Kathusja Babikian, countrysangeren Martin Høybye (www.martin-hoybye.com) samt Kasper selv. Martin er et relativt nyt bekendtskab - Kasper mødte ham, da han underviste i en såkaldt masterclass på rytmisk konservatorium i foråret 2001 og faldt for hans poesi efter at have hørt hans nummer "Broken wishbones". Og fællesnævneren skulle være mødet mellem "Song-meets-club-music".

Læs nærmere om festivalen på: http://www.sxsw.com/

Kasper’s plade er ca. 80% færdig og har taget en drejning, efter at Thomas Blachman meldte sig ud af projektet (som har varet 3 år). Thomas spiller dog stadigvæk på pladen, som endvidere benytter sig af sampling af Berliner Symfonikerne og noget musik af Ravel ... spændende. Efter sigende skulle den udkomme til efteråret 2004 - men man ved jo aldrig ... (OBS: den endte med at udkomme i efteråret 2004)

(c) Søren Noah (7. marts 2003)


Pictures below: copyright by Marc Hom

Kathusja Babikian (Foto: Marc Hom)
Kathusja Babikian

Lois (Foto: Marc Hom)
Lois (Louise Norby)

Martin Høybye (Foto: Marc Hom)
Martin Høybye

Back to "What's New" - Back to "Interviews" - Back to "Control Center"