Fun Stuff
Home | Tilbage | Control Center | Biografi | Musik | Interviews | Fun Stuff
 

Ta' dig i nakken, manner !

 

Hvilken af Kasper's udgivelser
er den bedste ?
Deltag i afstemningen

:-)

Reportage fra 
hjemmet i London

Her bringes nye og gamle historier, skæve vinkler og masser af billeder !! Download free mp3-REMIX !!

(Selvom kvinderne har "styret" en del af Kasper's liv - så kommer der ingen historier eller saftige rygter om den slags på dette site ...!)

pix_animbutt.gif (7339 bytes)Vidste du, at Kasper første gang drog til New York som 19-årig og spillede trommer hos bl.a.

Kasper har faktisk spillet med både Barry White, Dizzy Gillespie og Brecker Brothers - samt turneret med Otto Brandenburg og været (næsten) fast medlem i ShuBiDua - så ta' dig i nakken, manner ....!!

Han leverede et nummer ("En tragisk komedie") til det danske Melodi Grandprix i 1981, men ærgede sig lidt over, at det kun blev nummer NÆSTsidst !

Maleren Paul Gauguin (1848-1903) boede i årene 1884-85 i København, var på et tidspunkt gift med den danskfødte Mette Gad og er faktisk oldefar til Alberte og Kasper (iflg. et interview med Alberte Winding) ...

Og så er han et sted på et norsk website blevet krediteret for musikken til filmen "3 barn og en bamse" - som han aldrig har hørt om.

Bandet "Extension" (1968)

Læs nærmere fra gamle avisudklip om Kasper's første band "Extension" som førte sig frem i 1968-69 og bl.a. vandt "Øbro-mesterskabet" i beatmusik (kick).

Lasershow - drinks ??!

Den tidligere danmarksmester i drinks - Yvonne Kubach - har kreeret en specialdrink inspireret af Tivoli's nye attraktion "Illuminations" på søen i Tivoli. Kasper har jo som bekendt leveret musik og lyd til dette show - og den nye drink "Illuminagen" kan indtages i de omkringliggende beværtninger ved Tivolisøen samt i Konditoriet ved Glassalen, i Aladdin og i Viften.

Råstyrken i den nye drink stammer fra 3 cl. Danzka Vodka og så er farverne ellers inspireret af lasershowet ... Cheers !! (kilde: bladet "Bartenderen" og Super-G Research)

Safri Duo vandt 6 Grammy'er i det danske "Music Award 2002"

 

 

Uffe Savery og Morten Friis havde (efter at have mødt hinanden i Tivoligarden) to interesser de dyrkede sammen: Modeltog og tennis.

"Men en havefest hjemme hos Uffe skulle blive begyndelsen til endelsen på det, der måske kunne være blevet en karriere med ketcher. Til festen var der et orkester med en meget ung Kasper Winding som trommeslager. Han havde været elev hos min mor (red: Lise Savery, klaverspil, stor lærer og inspirator for Kasper), og den aften blev jeg så fascineret af ham og hans trommespil, at jeg blev hans elev." (Politiken søndag d. 10. marts 2002, artikel om SaFri Duo)

 

OBS: CV Jørgensen fik en "ærespris" ved samme lejlighed (Danish Music Award 2002) - og hans band inkl. Kasper Winding på keyboard spillede titelnummeret fra den kommende CD:
"Fraklip fra det fjerne"

CV & band ved Danish Music Award 2002

På forsiden af MM (ca. 1978)

Kasper goes to the movies ...

Kasper spillede i '69 sygeplejerske i den danske film "Den gale dansker" !!

Han spillede både trommer og trommeslageren Spjæt i filmen "Take it easy" fra 1986. Musikken udkom på plade med bl.a. Eddie Skoller, og Kasper spillede her keyboards og trommer samt producerede pladen.

Søren Noah:
"Har du respekt for Jaco (Pastorius) - eller synes du han var en bums ?"
Kasper Winding:
"Han er den bums, jeg har mest respekt for ...!"
Kasper fik i slutningen af marts 2000 overrakt prisen Dansk Musik's Mastermind fra "Danske Jazz, Beat og Folk Auditorer" for et langt virke med stor ærlighed og et drenget vovemod indenfor musik uden at den økonomiske indtjening overhovedet stod mål med det ...

Susi Hyldgaard (som Kasper har produceret for) fik i øvrigt også en pris. Overrækkelsen og Kasper's takketale blev sendt i DR P3.

Frank Zappa ?

Zappa havde hørt Kasper spille noget sammen med Kenneth Knudsen og ringede til ham for at høre, om han ville komme til New York og arbejde med ham. Kasper var med til at indspille 2-3 numre til pladen "Studio tan" i 1978 - og han optrådte også ved 2 koncerter med Zappa i Los Angeles.

Kasper live (aug. 2001)

Vidste du, at Kasper ...
 • løber en tur næsten hver dag, for at koble af og holde sig i form (daddy's in rare form)
 • foretrækker akupunktur frem for piller, når han er syg eller dårlig
 • da han gik i første klasse bildte kammeraterne ind, at han havde en rigtig levende bjørn derhjemme. Og at hans mor på et indkaldt møde bekræftede det ...!
 • har en søn - Pablo - som er opkaldt efter maleren Picasso
 • ikke drikker øl, men er ret glad for god (dyr) rødvin
 • gerne ville have skrevet en sang til operasangeren Pavarotti
 • har ligget nummer 1 på hitlisten i Frankrig med "Daisy" i 1981
 • har "det hvide album" som favorit blandt Beatles-pladerne

Narada Michael Walden ???

Nummeret "Better man" på Narada's LP "I cry, I smile" (1977) minder jo til forveksling om "Lidt til og meget mere" fra "Mig og Charly" (1978) - hvordan hænger det nu sammen ?

"Vores nummer blev faktisk indspillet FØR Narada's. Ikke fordi jeg tror, at han stjal fra os, for han boede i New York og havde aldrig hørt om os. Men det er da rigtigt: de minder om hinanden. Det sagde guitaristen Ray Gomez også til os, da vi hver for sig indspillede med ham. Og derfor endte det med, at Narada og jeg var venner en tid. Vi syntes det var flippet, at vi kunne sidde i hver sin ende af verden og komme op med noget, der lå så tæt."

Læsernes spørgsmål til Kasper i "Gaffa"... (1999)

apple.gif (2413 bytes)  "Kasper Winding CITATER"
(han bruger Apple/Mac computers !!)

Webmaster's spørgsmål til Kasper - april 2000.
It's Clean Mouse ...
Hvilke af Kasper's plader er udkommet på CD ??
misc40.gif (11067 bytes)

 

Værs'go: en Bob !!

(Ekstra Bladet 4. juni 96)

Musikerne Thomas Koppel, Kasper Winding og Humleridderne fik i starten af juni 96 hver en meget sjælden pris: Årets Bob !

"MidiMag" er et blad for musikere, der arbejder med elektronisk musik, computere, sampling og den slags tingel-tangel.

Bladets læsere har kåret de tre til at modtage den åbenbart meget fornemme pris. Folk fra "MidiMag", læsere og andre interesserede samledes på det københavnske værtshus Cafe Kellerdirk for at hylde de tre musikere. Hvis du ikke allerede ved det, så er Thomas Koppel en mester på keyboards, Kasper Winding er producer og programmør plus en gang imellem sanger, hvis han selv skal bestemme, og Humleridderne er en flok sjove rap'ere.

Hvordan var det at spille med i ShuBiDua ??

"Virkelig fedt - vi grinede meget, og jeg kunne godt li' deres professionelle holdning til tingene ! Jeg havde længe kendt Michael Hardinger og Klavs Asmussen - men faktisk var jeg jo aldrig RIGTIG med i ShuBiDua. Jeg sagde ja til to plader og to turneer, fordi de endnu ikke havde fundet en ny trommeslager. Det var en hjælpende hånd, fordi nogle af dem var (er) mine  gamle venner. Men jeg har aldrig været medlem".

(Red: Kasper medvirker dog sammen med SBD på DR i anledning af bandets 30 års fødselsdag. Se nærmere under nyhederne 13-4-2003)

Michael Hardinger:

Tidligere guitarist og sanger i ShuBiDua, god ven af Kasper og medvirkende på mindst een af hans plader (på kor) udtaler:

Ja, Kasper var aldrig rigtig med. Han var "hyret" som trommeslager, og gjorde det fantastisk. Men han var ikke med i vores selskab som ejede SBD og kørte det store svin. Men vi anså ham som fuldgyldigt medlem alligevel. Men han har jo spillet med mange uden at være rigtig "med".

Once upon a time ...

Den amerikanske keyboardspiller og producer Jai Winding er halvfætter til Kasper's far: Thomas. En stor familie ! Way out !!

Kasper blev far allerede som 16-årig og har 4 sønner:

 • Oliver (1973) sammen med fotomodellen Pia Tryde

 • Julian (1984) sammen med fotomodellen Gitte Nielsen

 • Pablo (1998) + en til (i 2009) sammen med fotomodellen og skuespilleren Simone Bendix, som han har holdt sammen med siden 1987.

SEX

Kasper Winding kan godt huske, hvem hans første elskerinde var, men han kan ikke huske, om han var 11 eller 12 år, da det skete. 

- Min far påstod, at jeg slet ikke behøvede at sige det til nogen, for det lyste ud af mig næste morgen, griner Kasper Winding, hvis forældre aldrig har indviet ham i erotikkens hemmeligheder. - De var 68'ere og havde travlt med så meget andet. Men det er okay, jeg fandt jo fint ud af det selv. Og der må da også godt være lidt mystik i det, mener Kasper Winding.

(Fra serien ”Sådan er mænd” på DR2, foråret 2002)

SECRET OYSTER

Kasper var aldrig rigtig medlem af gruppen men medvirker på percussion på 3 af deres plader: "Sea sun" (1974), deres balletmusik til "Vidunderlige kælling" (1975) samt på LP'en "Straight to the Krankenhaus" (1976). Og så spillede han faktisk trommer på deres allersidste turne, inden de gik hver til sit. Kasper fortsatte senere sammen med Kenneth Knudsen i bl.a. gruppen ENTRANCE.

Back to the top !!