Biografi
Home | Tilbage | Control Center | Biografi | Musik | Interviews | Fun Stuff
 

The long and winding road:

  • Kasper Winding er født 21. juni 1956 i København
  • Sangerinden Alberte Winding er "halvsøster" til Kasper
  • Musikeren Aske Bentzon er "halvbror" til Kasper
  • TV-manden, forfatteren og fortælleren Thomas Winding er far til Kasper. Thomas døde i juli 2008, 71 år ...
  • Fotografen Vibeke Winding er mor til Kasper
  • Filminstruktøren Nicolas Winding Refn er også "halvbror" til Kasper.
  • Eneste "rigtige" søskende er lille-søster Sarah, som spillede rollen som selveste Super Carla på TV
  • Og så forlyder det, at maleren Gauguin er deres oldefar ...
Kasper W. (manipuleret af Søren Noah)

  Click here for a shorter biography in english !! ELLER: biografien fra det danske website www.jubii.dk

 

Kasper er opvokset i et hjem med meget "aktive" forældre, som ikke kun koncentrerede sig om at være forældre. Han har i interviews fortalt, at de ikke ligefrem var fraværende, men der var gode muligheder for at udvikle sig  - også blandt børnene. Nogle gange kom han hjem hos kammeraterne og oplevede, at tingene foregik på "en helt anden måde" end derhjemme. Kasper og Aske havde adgang til deres første instrumenter (guitar, trommer o.s.v.) fra de var 6-7 år - de var i høj grad børn af 68-generationen.

Inden Kasper begyndte at spille rigtigt, så skulle der jo lidt opmærksomhed til på andre måder. Bl.a. bildte han klassekammeraterne ind, at han havde en rigtig levende bjørn derhjemme. Men det rigtig morsomme var faktisk, at da Fru Winding blev indkaldt til en forældresamtale, så bekræftede hun det faktisk til lærerens store forbløffelse ... jo fantasien havde frit spil, og er noget af det de som børn fik med på vejen: evnen til at tænke selv. Og at en fantasifuld løgnehistorie er bedre end ingen løgnehistorie.

Kasper ville helst kun spille musik, og da et band ("Extension") i skolen stod og manglede en trommeslager, så blev det tilfældigvis trommerne. Han var kun 10-11 år, da de var til koncert med Jimi Hendrix, og han mener selv at det ændrede hans liv (altså Kasper's) - ligesom han oplevede sin noget ældre musiklærer, jazzpianisten Adrian Bentzon (Aske's far) græde af glæde og begejstring over Hendrix. Snart vandt bandet "Øbro-mesterskabet" foran langt ældre musikere, som blev lidt sure over, at de der snotunger på 11 år løb med sejren. Niels Eje (som idag spiller klassisk obo !) spillede guitar med tænderne så blodet flød, trommer og forstærkere blev smadret og tøjet var avantgarde a la Hendrix - og den temmelig unge trommeslager gav opvisning på trommerne - folk var dybt benovet over dem !!

Kasper gik hen og blev ret træt af at gå i skole, selvom det foregik på Bernadotteskolen, hvor der pr. tradition arbejdes meget med musik og kreativitet. Som 14-årig blev Kasper ligefrem smidt ud af skolen sammen med nogle andre - uden at nogen helt kan forklare hvorfor. Derhjemme er det jo nok blevet diskuteret lidt ved morgenbordet, og han måtte love, at hvis han valgte musikken fremfor skolen, så skulle han fandme også øve sig og blive dygtig. Og det holdt han osse - han øvede sig og spillede på tidspunkter 8-9 timer i døgnet !

Han spillede i 1969-70 i 4-Cylindret VW (med Ben Besiakov, Jesper Zeuthen og Mads Vinding) og i 1970 i bandet Some Echoes. I den danske udgave af rock-musicalen "Hair" spillede Kasper percussion i orkesteret - 15 år gammel og musikalsk vidunderbarn. En god ven ved navn Sanne Salomonsen fik også sit gennembrud her.

Control Center - [ - Bio (2) - Bio (3) - Bio (4) - Bio (5) - Bio (6)

 

Copyright: (c) Søren Noah, 1999-2009