Korsika Links
Home | Tilbage
 

2 ægte fremmedlegionærer fra 2'eme REPJeg har gennem et par år interesseret mig en del for begrebet "specialstyrker" (special forces) som f.eks. det danske jægerkorps, det engelske SAS (Speciel Air Service) og den franske (og berygtede) fremmedlegion. Ikke fordi jeg er nogen læderhals selv (jeg trak fri-nummer, har aldrig været soldat og hader koldt vand), men jeg synes bare, det er spændende at læse om. "Someone's got to do the dirty job" - og jeg har også læst en del bøger af div. folk fra disse kredse. Bl.a. Andy McNab, Chris Ryan, Moltke Leth og Anders Hovmand - se min bogliste her.

Indgangen til legionens museum på Citadellet i CalviDet interessante i DENNE forbindelse er, at den franske fremmedlegion's faldskærmsregiment (2'eme REP) har base ved Calvi på Korsika. Måske kan du snige dig til et kig eller en snak med en af gutterne. De har trods alt udgangstilladelse en gang i mellem og drikker sig fulde inde i byen. Hvis de har deres reglementerede og nypressede udgangsuniform på, så er de letgenkendelige på den hvide "kepi" - en ret klodset kasket, som de er utrolig stolte af. Men lad vær' med at komme op og slås med dem !! De drenge slår en mand ihjel med de bare næver på bare 10 sekunder ...

Billederne er fra legionens spændende museum på Citadellet i Calvi (gratis adgang, nogen gange lukket i weekenden). Basen ligger blot 10 km inde i baglandet, så de er relativt synlige i gadebilledet. Jeg var heldig at snakke med 2 ægte legionærer på museet og på en café !

Du kan læse en masse facts om Fremmedlegionen her og her (engelsk) !

Fra legionens spændende museum i Calvi (2004)Her er nogle links, som kan bruges, hvis man f.eks. skal en tur til Korsika. De er opsporet ud fra den vinkel, at det handler om cykelferie - men er selvfølgelig også brugbare uden cykel:

http://www.visit-corsica.com

http://members.aol.com/ottoaxel/corsica/index.html

http://home11.inet.tele.dk/mjansson/korsikan.htm