Hvad er ideen med PDF-filer ?


OBS: Du er NØDT TIL at installere det gratis program ADOBE READER (tidligere kaldet Acrobat Reader) på din computer for at få gavn af materialerne på dette website. Så det kan du lige så godt gøre med det samme een gang for alle. Men bare læs videre !!

En udprintet A4-side eller en fotokopi, den ændrer sig ikke ... med mindre man går i gang med limstift og kvajeblæk. Men der opstår ofte problemer, når man sender dokumenter elektronisk fra skærm til skærm - f.eks. via vedhæftede filer i e-mails, i netværk eller på websider.

Såvel i almindelige tekst-dokumenter som på web-sider er man afhængig af, om modtageren f.eks. har de samme skrifttyper (fonte) installeret på den computer, som tingene skal ses på. Layout og side-inddeling kan vælte fuldstændigt, hvis tingene ikke holder sig konstant på forskellige skærme.

Anderledes indstillinger på printeren kan endvidere have indflydelse på det udprintede resultat.


Firmaet ADOBE (kendt for bl.a. grafik-programmet Photoshop) har opfundet en genial løsning på disse problemer med deres program Adobe Acrobat, som kan "fastfryse" indholdet på bl.a. tekst-sider inkl. layout, skrifttyper, grafik o.s.v. ved at gemme i et særligt fil-format kaldet PDF (= Portable Document Format).

Der er 2 dele i programmet:

Du behøver altså ikke at have det program, som dokumentet oprindelig er lavet i (f.eks. Word eller Excel) - blot du har Adobe Reader, som er ganske gratis at downloade og installere. Endvidere fylder PDF-filen oftest betydelig mindre end originalen :-)

OBS: HUSK at printe ud via print-knappen på Adobe Reader's egen værktøjslinje, hvis du har brug for tingene på papir !! Hvis dette ikke er muligt går du via Filer > Udskriv ELLER bruger browserens "Udskriv-knap" ...


Installer Adobe Reader - nemt og gratis

På den hvide knap her kan du let hente programmet Adobe Reader - uden at fare vild på Nettet >>> 

Når først du har installeret Adobe Reader på en computer, så vil programmet fremover automatisk springe frem af busken, når du dobbeltklikker på en PDF-fil, uanset om du er på Internet eller har PDF-filen gemt på din computer i forvejen ! Det foregår helt automatisk.


 

...