(4) "NETTET" ... is this real ??


Vi skal se filmen "Nettet" (110 minutter og danske undertekster) med Sandra Bullock i hovedrollen ... Filmen er fra 1995 - altså 14 år siden, hvor Internettet slet ikke havde den betydning, som vi kender i dag !! Den gang var det (vild) fiktion - hvor er vi i dag ?? Sandra Bullock er i hvert fald blevet mere kendt siden da ...

På bagsiden af DVD-boxen står der bl.a:

"Et eller andet sted er alt omkring dit liv registreret på computer. Din fødselsdato, din straffeattest, dine penge"

"Hovedpersonen Angela, som selv er computerprogrammør, ser sin ferie i Mexico forvandlet til et mareridt: hendes nøgler, pas og alle hendes papirer er blevet stjålet. Men det er kun begyndelsen - nu står hun uden penge, uden legitimation og uden troværdighed - fanget i et spind, som synes næsten umuligt at slippe ud af ... jaget af en usynlig fjende, som har kontrol over både hendes fortid og fremtid".

Efter filmen skal du løse nogle opgaver vedr. filmen og de perspektiver og problemer, som den rejser. Der er jo sket en hel del med IT & Internet i de efterfølgende 14 år, siden filmen kom.

Hvor slemt er det blevet i virkeligheden ?

I skal komme ind på følgende spørgsmål:

Til løsning af opgaverne kan du bl.a. benytte Søren Noah's materialer om "IT-sikkerhed", Søren Noah's website generelt (der er en masse om disse emner) samt dine egne søgninger på nettet !