Databaser & "Microsoft Access"


"Access" kaldes en database og er et af programmerne i den store (dyre) Microsoft Office-pakke. Programmet bruges, når man vil gemme informationer ligesom i et kartotek - det er bare meget mere fleksibelt og smart. Og let at finde bestemte data frem bagefter.


 • Databasen (adressebog) oprettet i øvelserne side 7-25 i kompendiet (Access 2007) ... kan du evt. få tilsendt, hvis du ønsker det.
   
 • Omfangsrig musikdatabase (opdateret i febr. 2006) først lavet i den lille Works-database og dernæst konverteret til Access 2003. Der er over 1100 titler/albums ... og det er altid lidt sjovere at arbejde med databaser, når man har et stort datamateriale at tumle med. Du kan frit få den til træning i tingene.
  • Filen vil ligge i LECTIO eller på et andet "beskyttet værksted" - du kan også få denne tilsendt via mail !
   OBS: i stedet for at åbne den straks, så skal du vælge "Gem som" og gemme den et godt sted på din PC, hvor du kan finde den igen og arbejde videre med den v.h.a. øvelserne i mit kompendium :-)
    
 • Lovstoffet vedr. "Persondataloven" og Datatilsynet finder du her på hjemmesiden under "Teori". Det har rigtig meget med databaser at gøre - da det oftest er her informationerne bliver gemt og opbevaret !