Berlin 2009 - program for de hjemmegående elever i uge 11


Vi har forsøgt at lave et både lærerigt og sjovt program for de elever, som ikke deltager i studieturen til Berlin i uge 11. Der er både lidt historie, kultur, turisme og økonomi ... næsten ligesom på en studietur.

I bliver i løbet af ugen underholdt af Henrik Thøgersen og Søren Noah :-)

 • Mandag: Intro til ugens program. Derefter arbejder I parvis med en tysk turistattraktion, som I selv vælger (den skal dog lige godkendes af lærerne) og laver en fremragende Powerpoint-præsentation om den. Læs nærmere om opgaven her !
   
 • Tirsdag: I arbejder videre med research (I skriver tekst og finder flotte billeder m.v.) samt laver den endelige PP-præsentation. Efter frokost ser vi jeres præsentationer og stemmer om den bedste - og vinderparret vinder 2 biografbilletter (gavekort) !!
   
 • Onsdag: Historisk intro og oplæg til filmen "Good Bye Lenin" som foregår i Berlin. Efter filmen (som varer 2 timer) arbejder I med nogle spørgsmål vedr. filmen, og vi tager måske en lille debat om det. Efter frokost får I lidt intro ang. vores udflugt torsdag. Læs mere om onsdagen her !
   
 • Torsdag: Vi mødes kl. 10.00 ved indgangen til Experimentarium i Hellerup, som i øjeblikket har en særudstilling om spioner - et begreb som hænger uløseligt sammen med Berlin, den kolde krig og Berlinmuren. Læs nærmere om programmet for torsdag !
   
 • Fredag: Kort oplæg omkring politik, økonomi og samhandel med Tyskland i dag. Læs nærmere om fredagens program her