Flere forskellige Themes på samme website ?


Ideen med overhovedet at bruge Themes er naturligvis, at alle websiderne i sitet får et ensartet præg samt at det er langt lettere at vedligeholde og administrere et stort website.

Dette kan dog fraviges - f.eks. kunne jeg på DETTE website godt vælge at benytte 4 forskellige Themes til mine 4 hovedområder om Noah's Ark, Cykling, Musik og Internet/Webdesign.

De 4 forskellige Themes behøver jo ikke at være totalt ugenkendelige. Banner, dividers (horizontal lines), buttons m.m. kunne f.eks. være ens - men man kunne f.eks. benytte forskellige baggrunde, bullets til punktopstillinger el.lign.

På denne måde vil man stadigvæk signalere, at brugeren befinder sig indenfor det samme website !!

Hvordan gør man det ??

Det letteste er at give hele websitet et default-Theme - altså et Theme der gælder som standard for samtlige websider. Herefter kan du så på hvert enkelt webside, som skal have et ANDET Theme end standarden, een gang for alle angive hvilket Theme det drejer sig om i stedet for. Og det kan naturligvis ændres igen senere.

EKSEMPEL:

Du befinder dig i FP Editor og har en webside åben. Nu vil du benytte et lidt ændret Theme, som du selv har lavet, i stedet for at bruge standard-temaet. Vælg i menu-linjen: Format og Theme ...

Her er 3 muligheder i følgende rækkefølge:

Hvis du vælger den 3. mulighed, så skal du i listen over tilgængelige Themes vælge det, som du vil benytte på den aktuelle webside. Klik herefter OK og sagen er i orden.

Det skal du altså gentage på de sider, hvor du ønsker et andet Theme end standard-temaet. Resultatet kan blive helt fedt, hvis du ikke laver alt for forskellige Themes !

backbutt.gif (2193 bytes)