Hvordan sætter man tekst på en "blank knap" ??


Til denne øvelse skal man naturligvis bruge et grafik-program. Du skal også have en blank knap (uden tekst på), som du har fundet ude på Internet (f.eks. på denne website). Jeg har masser af links til websites med den slags gratis sager.

Jeg foreslår at benytte "Paint Shop Pro 5" som er shareware og fås på mange forside-CD'er med computerbladene - og ellers kan det downloades i evaluerings-version hos firmaet JASC i USA (men det koster kun (!!) ca. 800 kr at registrere programmet. Og det er pengene værd !).

Når PSP er installeret, og du har fundet og gemt en blank knap-ting, som du vil sætte din egen tekst på, så gør du således:

  1. Åbn programmet PSP5
  2. Åbn grafik-filen som indeholder din knap: File - Open, og naviger så frem til det sted du har gemt den
  3. Klik på bogstav-ikonet i værktøjskassen (der sker ikke noget i første omgang)
  4. Klik dernæst på din blanke knap, hvorved dialogboksen "Indsæt tekst" kommer frem. Her angiver du skrifttype, størrelse, farve o.s.v. og skriver selve teksten, som skal stå på din knap. Klik til sidst OK.
  5. Teksten bliver nu indsat på din knap som en såkaldt "Floating selection" - d.v.s. du kan nu forsigtigt trække den på plads med musen. Hvis du SLIPPER musen og klikker igen, så bliver teksten "limet fast" der hvor den befinder sig - og du kan ikke længere flytte den. I nyere versioner af PSP kan du dog fortryde ved at klikke i menuen Edit og vælge Undo !! En fiks detalje, og teksten kan atter blive til "Floating selection" som kan flyttes.
  6. Hvis du ikke er tilfreds med et eller andet (f.eks. skrifttypen, størrelsen el. placeringen), så kan du blot lukke filen uden at gemme og starte forfra. Det koster jo ikke noget - og din blanke knap er der jo stadigvæk.
  7. Til sidst er du tilfreds med resultatet og vil gemme det. Nu skal du huske at give din "nye" knap MED tekst et nyt navn - for så har du stadigvæk den blanke knap bevaret. Den kan bruges mange gange med forskellige tekster. Det ser godt ud på et website, at knapperne har et gennemgående look.
  8. Din nye knap (med tekst) kan nu indsættes på websider på lige fod med alle andre knapper.

backbutt.gif (2193 bytes)